Altair introduceert ontwerp- en simulatie-oplossing voor 3D-printen

| Altair | 2 min | 25 november 2019 17:40
Afbeelding: Inspire Print3D | Copyright: Altair
Altair heeft op de Formnext-beurs in Frankfurt een nieuwe ontwerp- en simulatie-oplossing geïntroduceerd voor additive manufacturing processen. Altair Inspire Print3D stelt ontwerpers, engineers en productiespecialisten in staat om efficiëntere ontwerpen te maken, te evalueren en te optimaliseren, voor het produceren daarvan met een 3D-printer.

SLM-onderdelen ontwerpen en simuleren 

Inspire Print3D is intuïtief te gebruiken ontwerp- en simulatiesoftware voor het produceren van onderdelen via de ‘laser melting’ (SLM) 3D-printmethode. Deze thermomechanische oplossing stelt ontwerpers en engineers in staat om onderdelen in kortere tijd te ontwikkelen en voor te bereiden voor het additive manufacturing proces. 

Ontwerpers kunnen voortaan met dezelfde software ontwerpen maken en optimaliseren voor de eisen en procesvariabelen voor het produceren ervan. Dat bespaart ze veel tijd in vergelijking met de traditionele iteratieve simulatiecycli voor de printopbouw, afkoelen, nabewerken en terugveren (‘springback) van onderdelen. Tevens maakt Inspire Print3D ontwerpen mogelijk met minder supports, die optimaal zijn af te stemmen op de gebruikte 3D-printer.

Ontwerpers en engineers die met Inspire Print3D werken krijgen snel inzicht in mogelijke productiefouten, zoals vervorming, delaminatie en oververhitting, waardoor deze voor het printen al te corrigeren zijn. Tevens kunnen zij met geavanceerde thermomechanische simulaties de benodigde nabewerkingen en kostbare optimalisatieslagen verminderen.  

Belangrijkste functionaliteit

  • Part & Support Design: op een intuïtieve wijze creëren en aanpassen van supports, als integraal onderdeel van en in dezelfde omgeving als het ontwerpproces 
  • Easy-to-learn environment: de intuïtieve procesgestuurde werkwijze biedt gebruikers diepgaande productie-inzichten, om sneller betere ontwerpbeslissingen te nemen
  • Printing Analysis: de ingebouwde thermomechanische ‘solver’ simuleert nauwkeurig het volledige printproces (opbouw, afkoelen, bewerken en terugveren)
  • Defect identification: eenvoudige detectie van mogelijk printfouten, zoals deformaties, delaminaties en oververhitting, ter ondersteuning van het ontwerpproces
  • Ready for Printing: de parts en hun volledige geometrie zijn laag voor laag te valideren, voordat de printing analysis wordt uitgevoerd en als complete print-ready file te exporteren.

Kosten besparen

“Altair Inspire Print3D is een nieuwe productietool voor de ontwerp, engineering en additive manufacturing communities ”, zegt James Dagg, chief technology officer design & simulation solutions van Altair. “Daarmee kunnen bedrijven kosten besparen tijdens het ontwikkelen en produceren van hun onderdelen, door de reductie van het aantal benodigde supports, materiaal, printcycli en post-processing.”

“M&H gebruikt al jaren Altair Inspire voor het maken generatieve ontwerpen die via additive manufacturing worden geproduceerd en dat proberen wij telkens te verbeteren”, zegt Dr. Jukka Pakkanen, additive manufacturing specialist van M&H CNC-TECHNIK Gmbh. “Inspire Print3D biedt ons nieuwe mogelijkheden om ontwerpen van onderdelen voor klanten al voor het maken ervan te analyseren op mogelijke printfouten. Die zijn namelijk zowel kostbaar vanwege het materiaalverlies, als de verspilde werk- en machinetijd. De mogelijkheid unieke onderdelen meteen correct te produceren, is een veelbelovend concurrentievoordeel van Inspire Print3D.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Altair
Altair is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat software en cloudservices levert voor productontwikkeling, high performance computing (HPC) en data-analytics. Het bedrijf stelt organisaties in verschillende marktsegmenten in staat om effectiever te concurreren door een duurzamere toekomst te creëren.
Meer over Altair
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.