Primestream sluit zich aan bij SRT Alliance om te werken aan hoogwaardige internetvideostreaming met lage latentie

| Primestream | 1 min | 24 augustus 2020 15:34
Gewaardeerd
Copyright: Primestream
Primestream, een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor asset management en automatisering voor mediaproductie, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf is toegetreden tot de SRT Alliance.

De SRT Alliance, opgericht door Haivision in april 2017, is gericht op het overwinnen van de uitdagingen van live streaming met lage latentie door de gezamenlijke ontwikkeling van het SRT-protocol (Secure Reliable Transport) te ondersteunen. SRT is een gratis, open-source videotransportprotocol en technologiestack die oorspronkelijk is ontwikkeld door Haivision en die de levering van hoogwaardige, veilige video met lage latentie op het openbare internet mogelijk maakt. Met meer dan 400 leden in de SRT Alliance en brede acceptatie door de industrie, is SRT het snelst groeiende open-source streamingproject.

Met zijn Media IO-oplossing voor live opname, playout en transcodering heeft Primestream een ??vereenvoudigde oplossing geleverd waarmee operators SRT-streams kunnen integreren in live productie- en distributieworkflows zonder ooit basisbandvideo te hoeven aanraken. Met Media IO kunnen operators meerdere SRT-streams van IP-encoders, bewakingscamera's op afstand of drones opnemen en de bronnen monitoren zonder het gebruik van videomonitors of een routingswitcher. Elke stream kan in realtime worden getranscodeerd naar huisformaten zoals AVC, H.264, XDCAM, DNxHD of ProRes, zodat editors ter plekke voorbeelden kunnen bekijken en live bronnen kunnen bewerken.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Slecht (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Primestream

Primestream is een toonaangevende leverancier van asset management, automatiseringssoftware en workflow-orkestratie-oplossingen voor media- en productieactiviteiten die schaalbaar en in hoge mate configureerbaar zijn over markten, platforms en infrastructuren om flexibiliteit en waarde op de lange termijn te garanderen. Met een lange geschiedenis in workflows voor het maken van media, combineert Primestream de beste technologie met bewezen betrouwbaarheid om de mediacreativiteit voor ondernemingen, digitale media, sport en uitzendingen wereldwijd te optimaliseren. Primestream-producten maken gebruik van diepgaande expertise en inzicht in markttrends en klantvereisten om contentcreatie, samenwerking, activabeheer, productie en levering samen te brengen in een optimale workflow.
Meer over Primestream

Disclaimer

Vermelde product- of servicenamen zijn de handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.