Dataiku haalt 100 miljoen USD op voor uitbreiding leiderschapspositie in enterprise AI

Stripes leidt Series D-investeringsronde, Tiger Global Management sluit zich aan bij investeerders Battery Ventures, CapitalG, Dawn Capital, FirstMark Capital en ICONIQ

| Dataiku | 2 min | 24 augustus 2020 18:40
Copyright: Markus Spiske op Unsplash
Dataiku, het wereldwijd leidende platform voor enterprise AI en machine learning, kondigt een Series-D investering aan van 100 miljoen USD. De investeringsronde wordt geleid door Stripes met een aanzienlijke inverstering van Tiger Global Management en participatie van huidige investeerders Battery Ventures, CapitalG, Dawn Capital, FirstMark Capital en ICONIQ. Dataiku stimuleert en helpt bedrijven om AI in te zetten en bedient inmiddels 300 klanten die begrijpen dat een collaboratieve en complete AI-strategie een belangrijke bijdrage levert aan hun succes.

“Onze leiderschapspositie in enterprise AI blijft investeerders van wereldklasse aantrekken. Zij zien dat onze oplossing en klantenportfolio zich wereldwijd uitstrekken en dat we een unieke positie hebben om te helpen het onbenutte potentieel van AI in te zetten om organisaties te transformeren”, zegt Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku. In een wereldwijde markt die is opgeschud door de veranderingen die 2020 heeft gebracht, heeft AI bewezen een cruciaal element te zijn in het succes van organisaties en hebben we groei gerealiseerd in alle belangrijke branches.” 

Dataiku is opgericht in 2013 met de missie om machine learning en AI-projecten uit experimentele laboratoria te halen en in de dagelijkse processen bij bedrijven toe te passen. Dataiku bedient wereldwijd honderden klanten, waaronder Schlumberger, GE Aviation, Sephora, Unilever, BNP Paribas, Premera Blue Cross, Kuka en Santander. Het team is uitgegroeid tot meer dan 450 mensen die werken vanuit Amsterdam, New York, Parijs, Londen, Frankfurt, Dubai, Sydney en Singapore.

"De ontwikkeling van enterprise AI is snel verschoven van de experimentele fase naar grootschalige toepassing in de praktijk. Dataiku loopt hierbij voorop met het meest uitgebreide, veilige en bedrijfsklare product dat we in ons uitgebreide onderzoek naar deze markt zijn tegengekomen”, zegt Ron Shah, Partner bij Stripes. “Wat we bij Dataiku hebben gezien, is niet alleen toewijding aan het ontwikkelen van toekomstbestendige technologie voor klanten in bijna elke grote industrie en regio, maar misschien nog belangrijker, een team van toegewijde professionals en een wereldwijde organisatie waar wordt gewerkt aan het waarborgen van vertrouwen, veiligheid en veerkracht door machine learning. We zijn verheugd met deze investering deel uit te maken van hun succes”, aldus Paul Melchiorre, Operating Partner bij Stripes.
 
"De markt valideert de collaboratieve benadering van Dataiku als de beste manier om in iedere organisatie te profiteren van de voordelen van AI”, zegt Evgenia Plotnikova, Partner bij Dawn Capital. "Ook is flexibiliteit door middel van AI nog nooit zo belangrijk geweest voor organisaties."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dataiku
Dataiku is het gecentraliseerde platform dat het gebruik van data science, machine learning en AI in organisaties democratiseert. Met Dataiku hebben zij alles wat nodig is om de hele ‘datareis’ af te leggen, van datapreparatie tot grootschalige analytics en enterprise BI. Het platform van Dataiku zorgt ervoor dat data-experts en andere professionals kunnen samenwerken en biedt best practices voor - en shortcuts naar - het implementeren en beheren van machine learning- en AI-projecten. Door dit alles samen te brengen in een gecentraliseerde en gecontroleerde omgeving is Dataiku de katalysator voor datagedreven organisaties.
Meer over Dataiku
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.