myBrand en MBI digitaliseren processen met OutSystems voor 15% tijdwinst

| myBrand | 3 min | 25 november 2019 17:59
Gewaardeerd
Betonproducent MBI schakelt de hulp in van myBrand, SAP- en OutSystems-dienstverlener en kennispartner, om haar bedrijfsprocessen te digitaliseren. Met behulp van het low-code platform van OutSystems gaan de bedrijven aan de slag met de digitalisering van vijf hoofdprocessen: transport, inslag, uitslag, opslag en het proces gericht op de klant. myBrand levert samen met MBI diverse apps op ter ondersteuning van deze vijf hoofdprocessen. Alle nieuwe applicaties worden geïntegreerd met SAP.

De betonproducent berekende dat door papierloos te gaan werken, de doorlooptijd van haar processen met 15 procent verkort kan worden. Bovendien volgt MBI een ambitieus groeiscenario, waarbij het grotere volumes wil afzetten met dezelfde resources. Dit project met myBrand legt het fundament om deze doelstellingen waar te maken.  

Eerste fase: transport en uitslag

De eerste fase van de samenwerking richt zich op het digitaliseren van het transport- en uitslagproces. Met de nieuwe toepassingen kunnen heftruckchauffeurs bijvoorbeeld met behulp van een tablet de juiste orders bij elkaar verzamelen. De applicatie vertelt ze welke taak ze wanneer moeten uitvoeren. Nu gebruiken ze daarvoor nog papieren orders die telkens opgehaald en afgeleverd moeten worden op een centrale locatie. Door dit te digitaliseren vermindert het aantal rijbewegingen drastisch en verloopt het proces sneller. Ook de vrachtwagenchauffeurs die het transport van MBI naar de klant verzorgen, stappen met een nieuwe applicatie af van papieren vrachtbrieven. De nieuwe applicatie vertelt ze wat ze waar moeten afleveren en of er nog retouren meegenomen moeten worden. Deze apps worden begin 2020 opgeleverd, zodat MBI ruim op tijd klaar is voor het nieuwe tuinseizoen.

Tweede en derde fase: opslag, inslag en klant

In de tweede fase van het project gaan myBrand en MBI werken aan twee andere processen: opslag en inslag. Hiervoor worden diverse applicaties gebouwd voor onder andere het voorraadbeheer en de dagelijkse planning. In de derde fase gaat MBI aan de slag met het klantgerichte proces. Het bedrijf wil klanten de mogelijkheid geven om hun orders real-time te volgen met behulp van track & trace. Bovendien gaat het bedrijf zorgen dat de informatievoorziening richting de klant beter wordt.

Erwin Aarts, Supply Chain Manager bij MBI: “Wij hebben een toegewijd projectteam samengesteld met verschillende mensen uit de organisatie om een nieuwe blauwdruk te maken van onze processen zónder papier. Daaruit bleek dat er enorm veel winst te behalen valt als we bepaalde zaken digitaliseren. Door OutSystems als een flexibele schil om ons SAP-systeem heen te leggen, krijgen we de mogelijkheid om veel extra functies en mobiele schermen toe te voegen. Het team van myBrand ondersteunt ons hierin perfect. Hun vergaande kennis van SAP en OutSystems brengt onze bedrijfsvoering naar een hoger plan. Iedere steenmeester bij MBI gaat hier de vruchten van plukken.”

Rembrandt de Vries, Directeur Rapid Application development Platforms bij myBrand: “Met OutSystems beschikt MBI nu over een strategisch platform waarmee ze op een agile-werkwijze snel nieuwe apps en functies tot leven kunnen brengen. Dit maakt de organisatie wendbaar en concurrerend. Het is enorm inspirerend om het gedreven team van MBI te helpen om hun bedrijfsprocessen te digitaliseren zodat zij werkzaamheden beter en eenvoudiger kunnen uitvoeren.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over myBrand
myBrand, onderdeel van Conclusion, biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. myBrand is ontstaan uit de droom om gestalte te geven aan een SAP-dienstverlener waar wij zelf klant zouden willen zijn. Dit heeft zich vertaald in onze missie: het zijn van de door klanten als best gewaardeerde dienstverlener. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle bedrijfsprocessen bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie.
Meer over myBrand
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.