NTT Ltd. creëert virtuele, wereldwijde ‘stadion’-ervaring voor Tour de France-fans

| NTT | 4 min | 26 augustus 2020 16:39
NTT Ltd., de officiële technologiepartner van A.S.O., presenteert de Tour de France 2020 aan fans via innovatieve technologie. Zo kunnen zij de wielerwedstrijd op unieke manier vanuit huis volgen en zijn ze onderdeel van een wereldwijde ‘stadion’-ervaring. Vanwege de impact van COVID-19 zorgen zeventig NTT-medewerkers op afstand vanaf vijf continenten voor de ondersteuning van de drie weken lange wedstrijd. De Tour de France vindt dit jaar plaats van 29 augustus tot en met 20 september.

NTT heeft een ‘Virtual Zone Technique’ ontwikkeld die verschillende technologieën combineert om zijn Tour de France-services voor het eerst op afstand te leveren. Zo beschermt NTT zijn personeel, ondersteunt het tegelijkertijd de wedstrijd én biedt het fans een ervaring van een hoger niveau.

Om een digitaal ‘wereldwijd stadion’ te creëren voor fans die dit jaar niet langs de route kunnen staan, maken NTT en A.S.O. gebruik van geavanceerde, realtime data-analyticsmogelijkheden. Live data en analytics worden ingezet voor meerdere kanalen, zoals:
  • Een gloednieuwe Augmented Reality Data-app (AR). Naast de live wedstrijdbeelden voorziet de app een selecte groep gebruikers van een unieke manier voor het bekijken van en reageren op live wedstrijddata en de prachtige landschappen van de Tour de France. Voor het eerst ervaren fans daardoor het volledige event vanuit huis in 3D. Met een ongeëvenaard uitzicht vanuit de lucht zien ze de deelnemers rijden tussen de bergen, valleien, rivieren en meren. Ze hebben toegang tot interactieve live data over de wedstrijd, terwijl ze het gevoel krijgen de wedstrijd te bekijken vanuit een helikopter op locatie. 
  • Extra data voor live televisie-uitzending. NTT Ltd. en A.S.O. voorzien ook in nieuwe data-inzichten en visualisaties als onderdeel van de live televisie-uitzending. Dit zorgt voor een nieuwe kijk op de wedstrijd en hoe elke ploeg presteert. 
  • Het @letourdata-socialkanaal. De data die wordt gedeeld op het @letourdata-kanaal helpt fans op de hoogte te blijven van de wedstrijd, ook als ze onderweg zijn. Daarnaast biedt het kanaal dieper inzicht in hoe de wielrenners presteren, hun ploegstrategieën en voorspellingen van de #NTTPredictor.
  • Het officiële ‘Tour de France Fantasy’-spel. Gamificatie tilt de ervaring voor fans naar een hoger niveau, met machine-learning-voorspellingen van #NTTPredictor tijdens elke fase van de wedstrijd. Fans kunnen zich onderdompelen in de Tour de France-ervaring en het opnemen tegen andere, gelijkgestemde fans.
  • Het Tour de France Race Center. Het live-trackingplatform van de Tour de France heeft voor 2020 een transformatie ondergaan om de gebruikerservaring te verbeteren en maakt gebruik van geavanceerde cloudplatformservices. Race Center 2.0 biedt een tweede-schermervaring met belangrijke wedstrijddata, live gegevens van individuele renners en andere inzichten, zoals wedstrijdvoorspellingen en wedstrijdcommentaar. 
De managed services van NTT ondersteunen het operationele succes van de wedstrijd. Managed collaboration services stellen het wereldwijde technologiesupportteam in staat te communiceren en een secure-by-design-aanpak maakt realtime threat management mogelijk, voor een goede security. 

Ruth Rowan, Chief Marketing Officer, NTT Ltd.: “Dit is niet alleen een primeur voor de Tour de France, maar voor sport in het algemeen. Alles wat we eerder fysiek hadden gedaan, is nu verplaatst naar een virtuele omgeving. Sport heeft de kracht om te inspireren en we wilden dat het publiek dit jaar ook van de wedstrijd kan genieten, zelfs als ze niet langs de route kunnen staan. Ons werk met A.S.O. heeft laten zien hoe we, als we samenwerken, oplossingen kunnen vinden om fantastische dingen te realiseren. Innovatie betekent dat fans de wedstrijd op een andere manier kunnen zien, er zelfs nog meer bovenop kunnen zitten en dat ze er bovendien veilig van kunnen genieten.”

Voor zijn 50.000 medewerkers introduceert NTT Ltd. daarnaast zijn Tour de France Hackfest – een wedstrijd waarbij iedereen uit het bedrijf toekomstige innovaties voor de wedstrijd kan pitchen, zolang ze bijdragen aan de creatie van het grootste connected stadion ter wereld. Het initiatief stimuleert medewerkers om anders te denken en onderstreept de innovatiecultuur van het bedrijf.

Rowan: “Onze aanpak voor de Tour de France dit jaar revolutioneert de sportevenementen van de toekomst. We gebruiken technologie om de fan-ervaring naar een hoger niveau te tillen. De nieuwe uitdagingen die we hebben getackeld bij de voorbereiding van de wedstrijd dit jaar inspireren ons team om nog veel meer fantastische ideeën te ontwikkelen om een nieuwe generatie digitaal-onderlegde fans aan te trekken.”

Yann Le Moenner, Chief Executive, A.S.O.: “De laatste vijf jaar hebben we met NTT Ltd. aan de Tour de France gewerkt en we hebben onze digitale transformatie dit jaar onder unieke omstandigheden voortgezet. We kunnen technologie inzetten om de fan-ervaring rijker te maken dan ooit. Veel mensen hebben tijdens de pandemie de voordelen van sporten ontdekt. Ze zijn tijdens de lockdown meer gaan sporten en een groot aantal mensen is vaker gaan fietsen om van A naar B te gaan. Dit soort veranderingen zijn goed voor de wereld. Als we de Tour de France bijvoorbeeld als platform kunnen gebruiken om mensen in steden aan te zetten om meer te fietsen, verbeteren we de gezondheid van mensen en verkleinen we onze impact op het klimaat.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over NTT

NTT is een toonaangevende wereldwijde technology services provider. We hebben de expertise van veel bedrijven gebundeld tot één leverancier van technology services. We trekken op met partnerorganisaties over de hele wereld om tot slimme, technologische oplossingen te komen. Slim betekent voor ons data gestuurd, verbonden, digitaal en veilig.
Meer over NTT

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.