VGA Verzekeringen bouwt online portal gebaseerd op Mendix low-code platform en biedt klanten 24/7 inzicht in status van claims

Portal zorgt voor meer klanttevredenheid door transparantie in claimproces en integratie meerdere processen in één applicatie

| Mendix | 4 min | 26 augustus 2020 17:06
Copyright: VGA Verzekeringen
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, kondigt aan dat VGA Verzekeringen het Mendix low-code platform heeft gekozen om een online portal te creëren voor schadeclaims. Met VGA Schadeportaal kan VGA nauw samenwerken met klanten in èèn omgeving waar claims zowel worden ingediend als verwerkt. De nieuwe oplossing stelt VGA in staat om het proces te versnellen, efficiency te verbeteren en klanten 24/7 inzicht te bieden in de status van hun claim. En dankzij de flexibiliteit van de low-code technologie van Mendix kan VGA eenvoudig nieuwe functionaliteit toevoegen gebaseerd op de behoeften van klanten.  

De belangrijkste taak van VGA is het bieden van verzekeringsdiensten aan de gemeente Amsterdam en daaraan gelieerde organisaties zoals de GVB, Waternet en Havenbedrijf Amsterdam. VGA biedt ook collectieve verzekeringen voor ambtenaren en hun familie. Verder fungeert VGA als tussenpartij voor onder meer bouwverzekeringen.  

De behoefte aan een nieuw schade registratiesysteem werd ingegeven door de vragen die vanuit klanten kwamen. “Als er schade is, dan is goede en snelle communicatie gedurende de behandeling van de claim essentieel”, zegt Egon Jacobs, directeur bij VGA en verantwoordelijk voor de schade-afdeling. “In het systeem dat we hadden was het alleen mogelijk voor klanten om de schade te melden. Zij wilden echter meer controle hebben over het schadeproces en beter inzicht krijgen in de status van de claim.”

Low-code biedt flexibele en kostenefficiënte omgeving

Om tot een passende oplossing te komen keek VGA eerst naar standaard applicaties, maar ontdekte dat integratie tussen deze applicaties en het basissysteem een probleem was. En zoals iedere verzekeraar moet VGA voldoen aan de eisen van de toezichthouder, daarmee speelt compliance ook een belangrijke rol. “BCE Consulting begeleidde ons in het proces en wees ons op de mogelijkheid om zelf een oplossing te ontwikkelen met behulp van een low-code platform. We waren niet bekend met low-code, maar zagen al snel dat het ons een zeer flexibele en kostenefficiënte omgeving kon bieden”, aldus Jacobs.  
 
Low-code van Mendix biedt een visueel, modelgebaseerd platform dat het proces van software-ontwikkeling abstraheert en automatiseert. Programmeren wordt vervangen door visuele 'drag-and-drop' componenten waarmee applicatie-ontwikkelaars van elk niveau - inclusief niet-technische business experts - actief deel kunnen nemen aan het ontwikkelproces. Deze collaboratieve werkwijze versnelt de ontwikkelcyclus met een factor 10 of meer, en resulteert in oplossingen die effectief zakelijke uitdagingen oplossen.

“We hebben er uiteindelijk voor gekozen om samen te werken met Mendix partner Bizzomate,” vervolgt Jacobs. “Zij lieten duidelijk zien dat ze veel kennis en ervaring in de verzekeringsbranche in huis hebben en konden ons voorzien van advies op maat. Daarbij kwam de technologie van Mendix het best tegemoet aan onze eisen op het gebied voor flexibiliteit en het faciliteren van samenwerking tussen ontwikkelaar en de product owner. Daarbij ontdekten we dat de gemeente Amsterdam ook werkt met het Mendix-platform. De ervaringen die zij hiermee hadden was een extra validatie van onze keuze.”  

Bij het ontwikkelen van VGA Schadeportaal gebruikte Bizzomate verschillende mogelijkheden van het Mendix-platform zoals de uitgebreide functionaliteit om efficiënt samen te werken, de beschikbaarheid van vele widgets en een ontwikkelproces dat vele malen sneller is dan traditionele methoden. 
 
“Dankzij het Mendix-platform hebben we een hele flexibele oplossing waarmee we continu onze processen en communicatie met onze klant kunnen optimaliseren”, vindt Sjonny Calis, Schadebehandelaar en product owner van de portal.

Managementinformatie over efficiency in claimproces 

VGA werkt nu samen met klanten in èèn centrale portal. De klant logt in en ziet alle informatie rond de claim, inclusief alle e-mail correspondentie.   

“We hadden een uitgebreid eisenpakket, maar Mendix en Bizzomate konden leveren wat wij en onze klanten nodig hadden”, zegt Jacobs. “VGA Schadeportaal maakt het proces van het rapporteren van de schade en het verwerken van claims consistent. Bovendien voorziet de portal ons van managementinformatie over bijvoorbeeld de efficiëntie van het proces en hoe we effectiever onze workload kunnen beheren. Dit was voorheen niet mogelijk. Maar, en dit is nog belangrijker, we kunnen onze klanten nu ook 24/7 van waardevolle informatie voorzien.”  

“Het is een enorme stap vanuit waar we vandaan komen en helpt ons om de klanttevredenheid te verbeteren. De nieuwe portal, gebaseerd op low-code technologie heeft ons toekomstbestendig gemaakt en geeft ons de mogelijkheid om het proces van het indienen van claims en de verwerking daarvan verder te stroomlijnen”, besluit Jacobs. 

Marc Gelissen, oprichter van Bizzomate: “Met het schadeportaal is VGA een innovatieve voorloper in de verzekeringsbranche. Er was lef voor nodig om als relatief kleine organisatie zo’n project aan te gaan, maar het heeft ruimschoots zijn vruchten afgeworpen. VGA Schadeportaal is een voorbeeld voor andere verzekeringsbedrijven die het proces voor het indienen en behandelen van claims willen verbeteren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Mendix

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.