Evalan ontwikkelt ademhalingsfrequentie-sensor voor NextPerception

| Evalan | 2 min | 26 augustus 2020 17:10
Afbeelding: Henk Schwietert, CEO van Evalan | Copyright: Evalan
Het Amsterdamse IoT-bedrijf Evalan neemt deel aan Nextperception, een nieuw Europees project dat zich richt op het ontwikkelen van intelligente sensing-technologie voor de volgende generatie oplossingen voor de gezondheidszorg en de auto-industrie. Evalan ontwikkelt binnen dit project een ademhalingsfrequentie-sensor specifiek voor cardiale zorg.

Sensing-technologie is een onderdeel geworden van het dagelijks leven en mensen vertrouwen steeds meer op dergelijke systemen, ook in de gezondheidszorg en in het verkeer. De nauwkeurigheid en het tijdig nemen van beslissingen hangen af van het vermogen van de systemen om een goed begrip op te bouwen van zowel mensen als hun omgeving. Het is cruciaal dat deze detectie- en redeneringstechnologieën veilig en betrouwbaar zijn. Het NextPerception-project is gericht op het ontwikkelen van veelzijdige, veilige, proactieve en slimme sensorsystemen.

Verbeteren van patiëntgerichte zorg

Een van de use cases is gericht op continue gezondheidsmonitoring die patiëntgerichte zorg en de actieve rol van patiënten in het zorgproces ondersteunt. Hierbij gaat het vooral om integrale vitaliteitsbewaking waarbij technologieën worden ontwikkeld die gezondheid, gedrag en activiteiten van patiënten meten en bewaken, vooral van patiënten die meer medische aandacht of zorg nodig hebben. De rol van Evalan in deze use case is het ontwikkelen van een ademhalingsfrequentie-sensor, specifiek voor cardiale zorg. Deze sensor kan ervoor zorgen dat patiënten sneller naar huis mogen en beter begeleid worden zodat de kans klein is dat ze weer naar het ziekenhuis moeten.

Henk Schwietert, CEO van Evalan, over het project: “De draadloze ademhalingsfrequentie-sensor die wij in dit project samen met Europese topinstituten ontwikkelen past in de strategie die wij hebben uitgezet; het toepassen van onze IoT-kennis in de gezondheidszorg. We ontwikkelen oplossingen die optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van nieuwe technologie. De toepassingen variëren van een integraal smart care concept voor ziekenhuizen, tot wearables en individuele sensoren. NextPerception sluit hier naadloos bij aan.”

Europese samenwerking

Het NextPerception-project is in mei 2020 van start gegaan en duurt drie jaar. In totaal bestaat het consortium uit 43 partners uit zeven landen die zowel het bedrijfsleven als de academische wereld vertegenwoordigen. Het project wordt gecoördineerd door het VTT Technical Research Center of Finland en gezamenlijk gefinancierd door de Europese Commissie en de nationale financieringsinstanties in het kader van de gemeenschappelijke onderneming ECSEL.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Evalan

Evalan is een snel groeiende en innovatieve advies- en implementatiepartner op het gebied van Internet of Things. Het bedrijf gaat met haar klanten een intensieve samenwerking aan om tot het beste resultaat te komen. Evalan focust zich met name op remote monitoring, biometrische metingen en telemetrische oplossingen voor de zorg, industrie en overheid. Het bedrijf ontwikkelt mobiele devices, sensoren, datamanagementsystemen, dataverwerkingsalgoritmes en userinterfaces op uiteenlopende platformen.
Meer over Evalan

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.