CM.com start digitale transformatie van het circuit

| CM.com | 4 min | 26 augustus 2020 18:22
Copyright: CM.com
CM.com verbindt zich als naamgevend sponsor aan Circuit Zandvoort. Het partnerschap vloeit voort uit de succesvolle samenwerking die CM.com is gestart met de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix. Beide partners van Nederlandse bodem delen een gelijkwaardige visie op de toekomst van sport- en vrijetijdsevenementen waarbij de noodzaak voor innovatie relevanter is dan ooit. De tools van CM.com zorgen, voor alle kaarthouders van Circuit Zandvoort, voor een nog betere ervaring en worden tegelijkertijd ingezet om de evenementbezoeker zo goed mogelijk te begeleiden voor, tijdens en na het evenement. Tevens bieden de tools van CM.com betere bescherming tegen verschillende veiligheidsrisico’s.

Digitale transformatie

Na de succesvolle implementatie van de tools van CM.com in de unieke beleving van de kaartverkoop voor de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort, pakken CM.com en Circuit Zandvoort samen de digitale transitie van het circuit in de toekomst verder aan met Conversational Commerce. Deze slimme mobiele communicatie- en betaaloplossingen van CM.com bieden een optimale fanbeleving in de gehele customer journey van de bezoeker aan Circuit Zandvoort.  

CM.com beschikt over oplossingen die de bezoeker van Circuit Zandvoort in staat stelt om proactief op de hoogte gehouden te worden met relevante, gepersonaliseerde informatie over een evenementbezoek, zodra de bezoeker het digitale ticket ontvangt. Van bijvoorbeeld pre- en onsite registratie en diverse reminders tot aan de nazorg via een breed scala aan kanalen zoals Whatsapp, Facebook Messenger en Apple Business Chat.

De vraag naar slimme digitale oplossingen in de evenementbranche is versneld door COVID-19. Vraagstukken over veiligheid en gezondheid zijn nu relevanter dan ooit voor evenementenlocaties, zoals Circuit Zandvoort. De tools van CM.com kunnen het Circuit Zandvoort mogelijk maken om op basis van informatie over de evenementenbezoeker een gepersonaliseerde service aan te bieden en in de gehele customer journey relevante informatie te delen. Hierdoor kan de klantbeleving in de toekomst naar een nog hoger niveau worden getild.

Conversational Commerce

Naast het slimme registratieproces en de persoonlijke beleving van de ticketverkoop voor evenementen op Circuit Zandvoort, biedt CM.com een scala aan oplossingen om de eventbezoeker een unieke klantervaring te bieden. Zo is er de mogelijkheid voor eventbezoekers om consumpties te bestellen en te betalen via de applicatie van CM.com en vervolgens af te halen met een QR-code. Bezoekers hoeven zo niet in de rij te staan voor het bestellen van eten en drinken of kopen van muntjes. Dit zorgt niet alleen voor een goede constante doorstroom, maar beperkt ook de gezondheidsrisico’s doordat er zich geen opstoppingen meer vormen en contactmomenten worden beperkt.

Drukte voorkomen

Doordat er informatie beschikbaar is over wanneer en hoe een bezoeker naar een evenement wil komen, kan de toestroom van bezoekers worden gecontroleerd en gefaseerd verlopen. Met de tools van CM.com kan Circuit Zandvoort bezoekers bijvoorbeeld informeren over de optimale vertrektijden en waar het op dat moment druk is. Automobilisten ontvangen routebeschrijvingen, aanrijdtijden en informatie over parkeerplaatsen. Bezoekers die met het Openbaar Vervoer komen krijgen persoonlijk reisadvies. Alles om de bezoeker optimaal te bedienen en een onvergetelijke dag te bezorgen. Daarnaast draagt CM.com zo ook bij aan het voorkomen van mensenmassa’s tijdens evenementen om gezondheidsrisico’s tegen te gaan.

“Digitale innovatie in de evenementenwereld is in een versnelling geraakt sinds de uitbraak van COVID-19. Onze missie is om het leven van mensen gemakkelijker, veiliger en mooier te maken door middel van technologie. Na een reeks F1 -races zonder publiek, hebben Formule 1 fans behoefte om hun idolen weer in real-life te bewonderen. Het is nog speculeren in welke vorm dit exact zal gaan zijn volgend jaar, maar we gaan fans ook in de veranderde situatie zo goed mogelijk bedienen zodat ze op CM.com Circuit Zandvoort van sport kunnen genieten zoals ze dat gewend zijn.

De samenwerking gaat verder dan alleen een nieuwe naam voor het circuit. We zetten al onze tools in om de evenementbezoeker een VIP-ervaring te bieden. Naast naamsbekendheid bij diverse doelgroepen, verbindt Circuit Zandvoort met haar diversiteit aan (sport)activiteiten en internationale karakter mensen door middel van sport en emotie, wat volledig aansluit op onze ambitie. Dit maakt van Circuit Zandvoort een gelijkwaardige partner om mee samen te werken,” aldus Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com.

Robert van Overdijk, CEO Circuit Zandvoort: “Circuit Zandvoort is officieel klaar voor de Formule 1. We hebben recent de Grade 1-licentie in ontvangst genomen. Na de fysieke transformatie met aangepaste faciliteiten en infrastructuur, ondergaan we ook een digitale metamorfose met onze partner CM.com. Naast aansluiting op technisch gebied merkten we al heel snel dat onze beide organisaties visie en ambitie delen; we zijn beide gepassioneerd over het aanboren van nieuwe kansen in klantgericht denken.

In CM.com, met haar jarenlange expertise op het gebied van mobiele technologie en betalingen, hebben wij een betrouwbare partner gevonden die we nu ook met trots toevoegen aan de naam van ons circuit. Op ieder moment van contact met onze klanten wil je aan hun wensen en verwachtingen voldoen. Met behulp van de kennis en de tools van CM.com kunnen we deze verwachtingen van onze bezoekers overtreffen”.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over CM.com

CM.com is een Conversational Commerce platform dat bedrijven en merken verbindt met de mobiele telefoons van miljarden consumenten wereldwijd. Het bedrijf biedt Messaging kanalen, zoals SMS, RCS, WhatsApp en Apple Business Chat in combinatie met een Customer Data Platform en andere platformfunctionaliteiten. CM.com is het eerste CPaaS-platform ter wereld met geïntegreerde betalingsfunctionaliteit. Vele klanten vertrouwen op de producten van CM.com voor betere marketing, betere sales en betere service aan hun klanten.
Meer over CM.com

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.