Mentha Capital neemt belang in Microsoft-specialist Rapid Circle voor internationale groei

| Rapid Circle | 3 min | 27 augustus 2020 12:08
Copyright: Micheile Henderson op Unsplash
Rapid Circle, de Nederlandse Microsoft cloud-specialist, heeft een investering ontvangen van private equity partij Mentha Capital. Het doel van de investering is om de internationale groei van Rapid Circle te versnellen, zowel organisch als door middel van acquisities. De ambitie is om binnen vijf tot zeven jaar uit te groeien tot een wereldwijde Microsoft specialist met meer dan 100 miljoen euro omzet en 1000 medewerkers. Naast uitbreiding in de bestaande markten Nederland, India en Australië, gaat Rapid Circle zich richten op het betreden van nieuwe markten waaronder Duitsland, België en landen in Zuid-Europa en Azië.

Rapid Circle is in 2008 opgericht door Harold Punter, Wilco Turnhout en Daniel McPherson en helpt bedrijven de overstap te maken naar Microsoft cloud-toepassingen en verzorgt het beheer daarvan. De organisatie heeft inmiddels zo’n 200 medewerkers en kantoren in Amsterdam. Pune en Melbourne. Microsoft schaart het Nederlandse bedrijf tot de belangrijkste partners wereldwijd. In de laatste vijf jaar realiseerde Rapid Circle jaarlijks 30 procent groei en kreeg daarvoor driemaal een FD Gazelle award. Met de kapitaalinjectie van Mentha Capital wil het deze groei versnellen en een wereldwijde speler worden. 

“We zijn ons bedrijf gestart nog voordat de cloud een trend werd en hebben een sterke visie op hoe cloud-technologie bedrijven vooruit kan helpen”, vertelt Harold Punter, CEO van Rapid Circle. “Deze visie blijkt succesvol, ruim 200 organisaties maken inmiddels gebruik van onze diensten om slimmer en efficiënter te werken. We zijn nu klaar voor de volgende stap om de kansen die we internationaal zien, waaronder de toenemende vraag naar Microsofts cloud-oplossingen, te verzilveren.”

Groei door acquisities en verbreding dienstverlening

De investering van Mentha Capital stelt Rapid Circle in staat op te schalen en een solide groeistrategie uit te rollen. Daarvoor zijn onder meer strategische acquisities gepland van bedrijven met een vergelijkbare focus en organisaties die kunnen zorgen voor een verbreding van het dienstenportfolio. Met dit laatste profiteren ook de bestaande klanten van Rapid Circle. Voor medewerkers betekent de investering en uitbreiding bovendien dat er nieuwe carrièrekansen ontstaan.    

De versnelde groei die Rapid Circle voor ogen heeft past bij de huidige marktsituatie waarin de meeste grote organisaties de stap hebben gemaakt naar het cloud-aanbod van Microsoft voor een deel van hun IT-omgeving. Zij breiden deze investeringen uit door ook hun datacenter en werkplekbeheer bij Microsoft onder te brengen. Naast traditionele IT-bedrijven kijken organisaties steeds vaker naar innovatieve partijen als Rapid Circle om hen daarbij te ondersteunen.

Haran Sold, partner bij Mentha Capital: "Het belang en de relevantie van Microsoft cloud-oplossingen als een bedrijfskritische infrastructuur en applicatie-omgeving is duidelijker dan ooit. Rapid Circle weet hoe het organisaties moet helpen om de uitdagingen aan te gaan die versnelde digitalisering en samenwerking op afstand met zich meebrengen. Door hen te ondersteunen met kapitaal en kennis willen we inspelen op de wereldwijde trend waarbij bedrijven sneller waarde willen halen uit nieuwe oplossingen en managed services afnemen voor digitale transformatie. Ik zie ernaar uit om Rapid Circle als sterke en ambitieuze Microsoft-partner te helpen bij het verwezenlijken van hun groei-ambities.” 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rapid Circle
Rapid Circle helpt bedrijven de overstap te maken naar Microsoft cloud-toepassingen en daar maximaal waarde uit te halen. In 2020 werd Rapid Circle als eerste Nederlandse organisatie uitgeroepen tot  ‘Worldwide Microsoft Partner of the Year 2020’ in de categorie Modern Workplace. Verder is het drievoudig FD Gazelle, behoort het tot de Top 250 groeibedrijven van Nederland en is het lid van de exclusieve Microsoft Partner Advisory Council.
Meer over Rapid Circle
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.