Check Point Software werkt samen met edX-platform van Harvard en MIT om via gratis online cursus het tekort aan cybersecurity-skills weg te werken

Cursussen over cyberveiligheid zijn nu online gratis beschikbaar op onderwijs- en opleidingsplatform edX. Dit helpt bestaande en toekomstige cyberbeveiligingsprofessionals om de nodige vaardigheden onder de knie te krijgen

| Check Point | 2 min | 27 augustus 2020 17:09
Gewaardeerd
Copyright: Jesus Kiteque op Unsplash
Check Point Software Technologies Ltd. , leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, kondigt een nieuw partnership aan met edX, een online leerplatform dat werd opgericht door Harvard en MIT, en dat wordt gebruikt door 30 miljoen studenten, 's werelds beste universiteiten en grote ondernemingen. Dankzij dit partnership zal Check Point zijn groeiende reeks cybersecurity-cursussen en -content aanbieden aan beveiligings- en netwerkprofessionals.

Deze cursussen zijn toegankelijk via het edX-platform, inclusief de Check Point Jump Start-serie, met netwerk en hyperscale netwerksecurity-cursussen. Andere modules die binnenkort beschikbaar zijn, gaan over Check Point CloudGuard cloudbeveiliging en beveiligingsoplossingen voor het mkb. Het doel van al deze cursussen is om studenten of IT-professionals bij te scholen op het gebied van cyberdreigingen en beveiligingsmanagement. Maar ze zijn ook interessant voor mensen die een nieuwe carrière in de securitysector ambiëren.

Alle cursussen van Check Point op het edX-platform zijn gratis om het laagdrempelig te houden en om eventuele belemmeringen (kosten, locatie en toegang) weg te nemen. Zo wil Check Point zijn steentje bijdragen om de skills-kloof te verkleinen. Recent onderzoek toont immers aan dat bijna twee derde van de organisaties vorig jaar een tekort aan cyberbeveiligingspersoneel had, waarbij het tekort aan geschoold of ervaren beveiligingspersoneel voor 36% van de ondervraagden de grootste zorg op de werkplek was.

Het partnership met edX toont verder aan dat Check Point zich blijft inzetten voor het aanbieden van noodzakelijke opleidingen en continue training in de sector, waardoor meer talenten worden aangetrokken en ze gemakkelijker toegang krijgen tot lesmateriaal. In maart van dit jaar kondigde Check Point aan dat de 100e academische instelling zich heeft aangesloten bij het SecureAcademy-programma. Dat biedt studenten een uitgebreid cyberbeveiligingscurriculum aan, met cursussen die beschikbaar zijn op meer dan 100 universiteiten in 40 landen.

Check Point biedt ook CloudGuard Cyber-Range-trainingen aan. Deze cursussen bieden een cybersecurity-opleiding in gesimuleerde omgevingen via het flexibele Cyber Range cloudplatform en bieden een boeiende en ‘gamified’ leeromgeving. Deze training is volledig aangepast aan de behoeften van de gebruiker met onder meer een ingebouwde debriefing en het bijhouden van zijn progressie.

Voor meer informatie over de samenwerking van Check Point met edX, ga naar: https://www.edx.org/school/checkpoint.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Slecht (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Check Point

Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) biedt cybersecurity-oplossingen voor overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt.
Meer over Check Point

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.