Cloudian kondigt Kubernetes S3 Operator aan voor ondersteuning van containergebaseerde applicaties

S3-compatibele objectstorage biedt hoge flexibiliteit en applicatieportabiliteit voor DevOps- en productie-omgevingen

| Cloudian | 3 min | 28 augustus 2020 11:10
Afbeelding: Cloudian Kubernetes S3 Operator | Copyright: Cloudian
Cloudian ondersteunt nu containergebaseerde applicaties, via een nieuwe Cloudian Kubernetes S3 Operator. Deze Operator biedt een self-service tool voor ontwikkelaars om dynamisch Cloudian HyperStore S3-compatibele objectstorage in te richten. IT-managers kunnen hun opslaginfrastructuur moderniseren met een Kubernetes-compatibele private cloudoplossing die gebruik maakt van de industriestandaard S3-API, om zo de portabiliteit van applicaties te maximaliseren.

Door het combineren van self-service, multi-tenant storage-flexibiliteit met schaalbaarheid, duurzaamheid en veiligheid van enterpriseklasse, voldoet Cloudian aan de behoeften van zowel DevOps- als productie-workloads. Daarnaast wordt een TCO-besparing gerealiseerd van meer dan 60% in vergelijking met zowel traditionele als public cloud-opslag. De aankondiging van vandaag breidt Cloudians ondersteuning voor cloud-native omgevingen uit, waar het al dient als een scale-out back-upbestemming voor open source Kubernetes-applicaties en -data, via software tools zoals VMware Velero en MayaData Kubera.

Toenemend gebruik van containers vraagt om een andere benadering van storage

Gartner voorspelt dat tegen 2022 meer dan 75% van de organisaties wereldwijd containergebaseerde applicaties hebben draaien, vergeleken met minder dan 30% nu. Traditionele SAN- en NAS-systemen missen de flexibiliteit en de hoogwaardige API-gestuurde infrastructuur die deze cloud-native workloads nodig hebben. Cloudian voorziet hierin met een storageplatform dat is gebaseerd op van de cloud afgeleide technologie en de allereerste native S3 API.

“Ondernemingen kunnen met containers sneller nieuwe diensten ontwikkelen, maar traditionele storage is niet ontworpen voor deze moderne workloads”, zegt Sanjay Jagad, senior director of products and solutions bij Cloudian. "Terwijl andere storage providers inzetten op complexe, beheerintensieve producten op basis van legacy platforms, levert Cloudian de eenvoud zelve: de meest compatibele S3 API en een lichtgewicht Kubernetes-operator. Ontwikkelaars krijgen self service mogelijkheden en applicatieportabiliteit, terwijl operationele teams profiteren van Cloudian's exabyte schaalbaarheid, hybride cloud management en buitengewone waarde”. 

Cloudian Kubernetes S3 Operator

Kubernetes S3 Operator, geïmplementeerd met Cloudian's HyperStore objectopslagplatform, biedt een API-gestuurde beheeromgeving om snel S3-compatibele objectstorage in te richten. Andere belangrijke kenmerken en voordelen van deze oplossing zijn onder meer:
  • Eenvoudig en direct - Storage wordt rechtstreeks door applicaties geregeld en toegankelijk gemaakt, zonder gateways of vertaallagen.
  • Beveiliging van enterpriseklasse - Voorzieningen zijn onder andere encryptie, IAM, SAML, WORM, RBAC en certificering volgens de strengste wettelijke normen, zoals Common Criteria, FIPS en SEC Rule 17a-4(f).
  • Exabyte-schaalbaarheid - Beginnen met slechts drie nodes en zonder onderbrekingen opschalen naar een exabyte.
  • Multi-site en multi-cloud ondersteuning - Schaalbaar over meerdere sites met de eenvoud van één namespace, of uit te breiden naar de publieke cloud met behulp van kant-en-klare integratie met AWS, GCP en met Azure, dat werkt met data in zijn eigen format.
  • Kosteneffectiviteit - Besparingen van meer dan 60% vergeleken met traditionele SAN- en NAS-systemen en public cloud-aanbiedingen.
Met Cloudian kunnen klanten ook een gedeelde storage-omgeving gebruiken voor zowel traditionele als cloud-native applicaties.

"Als het gaat om ‘persistent storage’ voor containers, moeten organisaties vaak kiezen tussen traditionele opslag waar cloud-achtige functies aan zijn toegevoegd, en S3-compatibele storage waar essentiële enterprise-voorzieningen aan ontbreken", zegt Scott Sinclair, senior analist bij Enterprise Strategy Group. "Met het toevoegen van de Kubernetes Operator helpt Cloudian dit dilemma uit de wereld, door volledig native S3-compatibele private cloudstorage die al jaren heeft bewezen dat het voldoet aan de eisen van grote bedrijfsomgevingen".

Beschikbaarheid, prijs en aanvullende informatie

Cloudians Kubernetes S3 Operator is vanaf vandaag kosteloos beschikbaar op GitHub: https://bit.ly/3j60zFB.
Meer informatie:

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Cloudian

Cloudian is de meest gebruikte onafhankelijke leverancier van object storage-systemen, met geavanceerde S3-compatibiliteit en een uitgebreid partnerecosysteem. Het vlaggenschip van Cloudian, HyperStore, biedt onbegrensde schaalbaarheid en cloud-achtige technologie, flexibiliteit en rendabiliteit in het datacenter. Met de wereldwijde data fabric-architectuur van Cloudian kunnen enterprises object- en bestandsdata opslag, terugvinden en beschermen op meerdere sites, zowel on premises als in public clouds, met één platform.
Meer over Cloudian

Disclaimer

VMware, vCloud, vCloud Director, en VMware Cloud Provider zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van VMware, Inc. of zijn dochtermaatschappijen in de Verenigde Staten en andere jurisdicties.

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.