Bijna helft consumenten deelt graag streamingdiensten met huishouden

Bijna helft consumenten deelt graag streamingdiensten met huishouden, terwijl een derde zich zorgen maakt over de digitale gewoonten van hun huisgenoten

| Kaspersky | 2 min | 31 augustus 2020 10:23
Afbeelding: De services waarvoor consumenten hun login delen met hun huisgenoten | Copyright: Kaspersky
Uit Kaspersky’s rapport over onze digitale comfortzone, blijkt dat 46% van de respondenten er geen problemen mee heeft om streamingdiensten te delen met hun huisgenoten. Tegelijkertijd is een derde (32%) onzeker over de veiligheid van hun accounts, omdat ze niets weten over de digitale gewoonten van hun huisgenoten.

COVID-19-gerelateerde beperkingen en de noodzaak om binnen te blijven, hebben mensen anders doen kijken naar de manier waarop ze zelf, maar ook de rest van het huishouden, digitale diensten gebruiken.

Veilig samenzijn?

Uit het onderzoek blijkt dat online diensten mensen bij elkaar kunnen brengen en dat ze bereid zijn persoonlijke accountinformatie te delen om wederzijdse toegang te bieden aan hun huisgenoten. Naast het delen van toegang tot streamingplatforms, zegt een derde (33%) dat ze hun online retaildiensten, zoals eBay of Amazon Prime, delen met hun huishoudens. Bovendien geeft 30% toe dat ze hun voedselbezorgaccounts, zoals Deliveroo, en hun online gaming-abonnementen (bijvoorbeeld Xbox Live) delen.

Meer bewust van online gedrag

Tegelijkertijd is men zich meer bewust geworden van het online gedrag, zowel van zichzelf als van hun huishouden. En zegt een deel van de respondenten niet zeker te weten hoe veilig hun huisgenoten internet gebruiken en of het hun eigen digitale gewoonten zal beïnvloeden. Zo gaf 43% aan bezorgd te zijn over de toegenomen online activiteit via streamingdiensten of gaming en bijna een kwart (24%) is bang dat de digitale gewoonten van hun huisgenoten de internetsnelheden zullen beïnvloeden en daarmee hun online spelprestaties. 

“Een gedeeld huishouden is niet ongebruikelijk en veel huishoudens moeten hun internetverbinding en toegang tot verschillende diensten delen. We bouwen vaak vriendschappen op met onze huisgenoten, waardoor het gemakkelijk is om online diensten te delen, zodat iedereen er probleemloos van kan profiteren. Als we geen aandacht besteden aan hoe we onze persoonlijke gegevens delen, zelfs niet met onze eigen huisgenoten, bestaat de kans dat ze ontdekt worden door mensen of groepen die we niet vertrouwen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, hebben sommige services een specifiek beleid om meerdere mensen te helpen één abonnement te gebruiken zonder wachtwoorden te hoeven delen. Daarnaast is het aan te raden om je apparaten en inloggegevens te beschermen met krachtige cyberbeveiligingsoplossingen”, zegt Andrew Winton, Vice President Marketing bij Kaspersky.

Kaspersky heeft een artikel gepubliceerd over het veilig bouwen van een digitale comfortzone, zoals hoe je je digitale leven beschermt en hoe je veilig online abonnementen deelt, zoals Spotify, YouTube en Netflix.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.