Palo Alto Networks ontdekt oplichting van consumenten met betrekking tot merken als Facebook, Apple, Amazon, Netflix

| Palo Alto Networks | 1 min | 01 september 2020 15:52
Copyright: Palo Alto Networks
Unit 42, het threat intelligence-team van Palo Alto Networks, heeft nieuw onderzoek vrijgegeven naar cybercriminelen die websites van grote merken nabootsen om consumenten op te lichten (‘cybersquatting’).

De belangrijkste bevindingen zijn:
  • Van december 2019 tot nu ontdekte Unit 42 dat cybercriminelen kwaadaardige domeinnamen opzetten die verband houden met grote merken om verschillende aanvallen uit te voeren, waaronder: phishing, verspreiding van malware, command and control (C2), oplichting door opnieuw facturen te sturen, mogelijk ongewenste programma's (PUP), oplichting met technische ondersteuning, oplichting op het gebied van verlenging en domain parking. Bekende merken die getroffen zijn, zijn onder meer: Amazon (India), Samsung, Microsoft, Netflix (Brazilië), Walmart, Facebook en Royal Bank of Canada.
  • Unit 42 rangschikte de top 20 van meest misbruikte domeinen in december 2019 en ontdekte dat cybercriminelen de voorkeur geven aan winstgevende doelwitten, zoals reguliere zoekmachines en sociale media, financiële en winkel- en bankwebsites. Consumenten zijn hier het doelwit van phishing en oplichting; cybercriminelen stelen zo gevoelige inloggegevens of geld.
  • De afgelopen 9 maanden zijn bijna 14.000 ‘gekraakte’ domeinen geregistreerd (450 per dag), waarbij meer dan 35% van die kwaadwillende sites wordt aangemerkt als een hoog risico voor consumenten.
image

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Palo Alto Networks

Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.