Worldstream kiest voor Eaton om ultra-energiezuinig datacenter te realiseren

| Eaton | 3 min | 02 september 2020 12:30
Copyright: WorldStream
Powermanagementbedrijf Eaton ondersteunt Infrastructure-as-a-Service hostingprovider Worldstream bij de opzet van zeer redundante, schaalbare en energiezuinige datacenters in Naaldwijk. De inzet van Eaton UPS’en (Uninterruptible Power Supply) voor de noodstroomvoorziening garandeert niet alleen bedrijfscontinuïteit en schaalbaarheid, maar draagt tevens bij aan het behalen van een ultralage Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,2.

Worldstream heeft als snelgroeiende en internationaal opererende IaaS hostingprovider inmiddels meer dan 15.000 dedicated servers geïnstalleerd in zijn datacenters in Naaldwijk. Duurzaamheid is belangrijk voor het bedrijf. Voor het nieuwste datacenter maakt Worldstream daarom gebruik van milieuvriendelijke koeltechnieken. De extreem lage PUE-waarde is mede behaald door noodstroomvoorzieningen te implementeren die gebruik maken van Eatons Energy Saver System (ESS). Hierdoor besparen UPS’en tot wel 85% op energieverlies.

Hoewel duurzaamheid belangrijk is, staat het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit van Worldstream en hun klanten op de eerste plek. Deze vereiste is in alle aspecten van het datacenter meegenomen. Zo is de bijbehorende infrastructuur volledig redundant. Servers worden gevoed door twee parallelle feeds, die van elkaar gescheiden zijn en ondersteund worden door aparte UPS-systemen. Dit betekent dat wanneer zich problemen voordoen in één van de feeds, de andere feed het naadloos over kan nemen.

Ook de modulariteit van Eatons UPS’en bevordert de redundantie. De noodstroomsystemen bestaan uit verschillende modules die elkaars werklast kunnen overnemen. Deze modules maken gebruik van de unieke HotSync-technologie: ze communiceren niet met elkaar via kabels, maar bepalen op basis van module-output of taken overgenomen moeten worden.

“We stellen de hoogste eisen aan onze leveranciers, om onze klanten op hun beurt weer de best mogelijke IaaS-hostingdiensten te kunnen leveren,” zegt Nick de Jong, Sales Director bij Worldstream. “We zochten een partij die ons de hoogste kwaliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid kon leveren, en dan ook nog met een duurzaam karakter. In Eaton vonden we die speler.”

De noodstroomvoorziening van het datacenter is ontworpen met het oog op toekomstige groei. Op dit moment liggen er al plannen klaar voor de bouw van een volgend datacenter, om de aanhoudende internationale groei te faciliteren en voor Worldstream een datacentergroeicapaciteit tot 90.000 servers te realiseren. Zowel de ruimte waar de noodstroomvoorzieningen zijn geplaatst als de noodstroominstallaties zelf zijn afgestemd op de verwachte groei in de komende jaren. Door vooruit te denken heeft Worldstream bij uitbreiding genoeg ruimte vrij om extra UPS-kracht in te schakelen. Marcel Brand, accountmanager bij Eaton: “Eaton is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij dit project, en heeft daarbij op talloze fronten met Worldstream meegedacht. Dat zie je terug in het resultaat. Er kunnen eenvoudig extra UPS’en bijgeplaatst worden, omdat we op voorhand hebben gekeken naar de behoeften voor de toekomst.”

Bekijk voor meer informatie de video en lees de hele case study: https://www.eaton.com/nl/nl-nl/markets/success-stories/worldstream.html.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Eaton
Eatons Electrical Sector (NYSE:ETN) is een wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening, besturing en automatisering, verlichting en beveiliging, gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen, oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden en engineering services. Via wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrotechniek.

Eaton helpt met energie-efficiënte oplossingen onze klanten op een doeltreffende manier elektrische, hydraulische en mechanische kracht op een meer betrouwbare, veiligere en duurzamere manier te beheren. Het bedrijf is toegewijd aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieu door het gebruik van powermanagementtechnologieën en -diensten.
Meer over Eaton
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.