Intel lanceert ‘s werelds beste processor voor dunne en lichte laptops: 11th Gen Intel Core

Meer dan 150 designs in ontwikkeling, waaronder 20 die geverifieerd zijn volgens het nieuwe Intel® Evo™-platform

| Intel | 9 min | 02 september 2020 20:38
Copyright: Intel
 • Intel introduceert zijn 11th Gen Intel® Core™-processors met Intel® Iris® Xe-graphics, ‘s werelds beste processors voor dunne en lichte laptops.[1] Deze bieden 2,7 keer snellere contentcreatie[2], meer dan 20 procent hogere kantoorproductiviteit[3] en meer dan twee keer snellere gaming en streaming[4] in echte workflows, ten opzichte van concurrerende producten.
 • Het Intel® Evo™-platform is ontwikkeld voor designs op basis van 11th Gen Intel Core-processors met Intel Iris Xe-graphics en geverifieerd via de tweede-editiespecificatie en key experience indicators (KEI’s) van het Project Athena-innovatieprogramma.
 • Meer dan 150 designs, gebaseerd op de 11th Gen Intel Core-processors, zijn te verwachten van Acer, Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo, LG, MSI, Razer, Samsung en andere leveranciers.
Intel luidt een nieuw tijdperk van laptopprestaties in met de introductie van zijn volgende-generatie mobiele-pc-processors en de evolutie van een breed partner-ecosysteem dat de mobiele-pc-industrie een sterke stimulans geeft. De nieuwe 11th Gen Intel Core-processors met Intel Iris Xe-graphics (met de codenaam Tiger Lake) zijn ‘s werelds beste processors voor dunne en lichte laptops en bieden ongeëvenaarde mogelijkheden voor productiviteit, samenwerking, creatie, gaming en entertainment voor Windows- en ChromeOS-laptops.
 
De 11th Gen Intel Core-processors gebruiken de nieuwe SuperFin-procestechnologie van Intel. Ze bieden geoptimaliseerde energie-efficiënte en krachtige prestaties en responsiviteit, waarbij ze aanzienlijke hogere frequenties bereiken ten opzichte van vorige generaties. Er worden meer dan 150 designs met de deze processors verwacht van partners als Acer, Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo, LG, MSI, Razer, Samsung en meer.
 
Intel introduceerde ook het Intel Evo-platform voor laptopdesigns die geverifieerd zijn op basis van de tweede-editiespecificaties en KEI’s van het Project Athena-innovatieprogramma. Op basis van de 11th Gen Intel Core-processors met Intel Iris Xe-graphics zijn devices met het Intel Evo-keurmerk geverifieerd als de beste laptops voor hun taken.[1] Er komen dit jaar naar verwachting meer dan 20 geverifieerde designs uit.
 
Gregory Bryant, executive vice-president van Intel en algemeen directeur van de Client Computing Group: “De 11th Gen Intel Core-processors met Intel Iris Xe-graphics zijn een grote sprong voorwaarts als het gaat om echte processorprestaties en zijn de beste laptopprocessoren die we hebben gebouwd. Van productiviteit en contentcreatie tot aan entertainment en gaming, als je een systeem kiest dat wordt aangedreven door de 11th Gen Intel Core - en dan vooral binnen een van onze nieuwe Intel Evo co-engineered en geverifieerde ontwerpen - weet je dat je de best mogelijke laptop-ervaring krijgt.”
 
Introductie van Intel Evo 
Intel blijft vooroplopen in het pc-ecosysteem als het gaat om het stimuleren van innovatie op het hele platform om te voorzien in de best mogelijke computerervaring. Het nieuwe Intel Evo-platform vertegenwoordigt de beste laptops, die zijn ontworpen om klanten te helpen zich te concentreren en hun werk te doen, ongeacht waar ze zich bevinden. Met de 11th Gen Intel Core-processors met Intel Iris Xe-graphics, geverifieerd op basis van de tweede-editiespecificaties en de KEI's van Project Athena en een geïntensiveerde testmethodologie, leggen Intel en zijn co-engineering-partners de lat voor laptopervaringen opnieuw hoger. 
 
Door het meten van workflows onder reële omstandigheden voor consistente prestaties en batterijlevensduur, biedt Intel's unieke test- en meetmethodologie een vooruitblik op hoe een laptop elke dag zal presteren. Alleen de laptopontwerpen die consequent voldoen aan de KEI's en de specificaties mogen de Intel Evo-badge gebruiken. KEI-doelen zijn minimumeisen en omvatten:
 • Consistente responsiviteit bij gebruik van de accu.[1]
 • Systeem komt binnen een seconde uit de slaapstand.
 • 9 uur of meer echte accuduur op systemen met FHD-displays.[2]
 • Snel laden met 4 uur gebruiksduur binnen een half uur voor systemen met FHD-displays.[3]
De Intel Evo-platforms bieden ook topprestaties op het gebied van vaste en draadloze connectiviteit[4] met geïntegreerde Thunderbolt™ 4 universele kabelconnectiviteit en Intel® Wi-Fi 6 (Gig+). Daarnaast bieden ze premium audio, webcam en display, in een zeer dun en licht formaat. Kijk voor alle highlights, de specificatie en het verificatieproces de Intel Evo factsheet die onderaan is bijgevoegd. 

11th Gen Intel Core Processors met Intel Iris Xe-graphics

De 11th Gen Intel Core-processors met Intel Iris Xe-graphics zijn 's werelds beste processors voor dunne en lichte laptops voor zowel Windows als ChromeOS. Ze staan voor het meest ambitieuze system-on-chip (SoC) van Intel, dat meer dan een generatiesprong biedt voor wat betreft prestaties en voorziet in de beste ervaringen voor U-series-laptops als het gaat om productiviteit, creatie, gaming, entertainment en samenwerking. Een breed scala aan geïntegreerde functies is de basis voor de beste dunne en lichte platforms op de markt, met geoptimaliseerde CPU, GPU, kunstmatige-intelligentie-versnelling, software-optimalisatie en platformmogelijkheden, die de prestaties maximaliseren voor toepassingen en functies die mensen het meest gebruiken.
 • Sterke samenwerking – De 11th Gen-processors bieden sterke samenwerkingsmogelijkheden met betere en persoonlijker AI-ervaringen, waaronder betere audio met CPU-offload voor het onderdrukken van bijgeluiden via de Intel Gaussian and Neural Accelerator 2.0 (Intel GNA). De processors bieden verder door AI versnelde achtergrondvervaging en video super-resolutie, de nieuwste video-decode en geïntegreerde Intel Wi-Fi 6 (Gig+) – de beste wifi-technologie voor videoconferencing[5] – en dat alles op een dunne en lichte pc.
 • Meer productiviteit – Meer dan 20 procent hogere kantoorproductiviteit ten opzichte van concurrerende producten en voor workflows die weergeven hoe mensen hun laptop elke dag gebruiken. Thunderbolt 4-mogelijkheden voorzien in maximaal vier poorten voor het verbinden van randapparatuur en single-cable-toegang tot snelladen, externe monitors en externe opslag.
 • Geavanceerde contentcreatie – Tot 2,7 keer snellere fotobewerking en tot twee keer snellere video-editing[6] in vergelijking met concurrerende producten. Daarnaast is er ondersteuning van 8K HDR-displays en tot vier gelijktijdig gebruikte 4K HDR-displays.
 • Meeslepende entertainmentervaring – De 11th Gen Intel Core-processors zijn de eerste met hardware-ondersteuning van Dolby Vision, wat zorgt voor een meeslependere ervaring en een efficiënter stroomverbruik. Dat leidt tot een uur extra videostreaming op de accu.[7]
 • Nieuwe gaming-ervaringen – Met twee keer betere gaming-prestaties ten opzichte van de vorige generatie[8], zijn Borderlands 3, Far Cry New Dawn, Hitman 2 en andere populaire titels voor het eerst te spelen op 1080p op Intel’s geïntegreerde graphics. Gamers kunnen hun succes delen met anderen dankzij de mogelijkheid om twee keer sneller te gamen én te streamen dan bij concurrerende producten. Dit alles op geïntegreerde Intel Iris Xe-graphics in een dun en licht design.
Panos Panay, chief product officer van Microsoft: “De nieuwe 11th Gen Intel Core-processors met Iris Xe-graphics leveren ongelofelijke prestaties en responsiviteit en bieden Windows-klanten over de hele wereld de mogelijkheid om nu en in de toekomst productiever te zijn en plezier te hebben.”
  
John Solomon, vice president van ChromeOS: “Op basis van een uitgebreide en diepgaande samenwerking tussen Intel en Google zijn we in staat om de gebruikerservaring te optimaliseren. We zijn verheugd om de volgende generatie Chromebooks op de markt te brengen, aangedreven door de 11th Gen Intel Core.”
 
Geïntegreerd en geoptimaliseerd om de dunste en lichtste platforms mogelijk te maken
Zoals toegelicht tijdens Architecture Day 2020, zorgen de Willow Cove CPU en de Intel Xe-graphics-architecturen op Intel’s nieuwe SuperFin-procestechnologie voor hogere frequenties – tot 4,8 GHz. Dit verbetert de energie-efficiency en maakt het mogelijk om gespecialiseerde compute-engines, accelerators en software-optimalisaties te integreren op het SoC. De 11th Gen Intel Core-processors bieden de beste combinatie van innovatieve compute-engines die nodig zijn voor echte workloads.
 • De nieuwe Intel Iris Xe-graphics doen het beter dan 90% van de discrete graphics in dit segment[9] en bieden maximaal 96 EU’s en maximaal 16 MB aan L3-cache.
 • De eerste instructieset voor neural network inferencing op geïntegreerde graphics met Intel® DL Boost: DP4a en de eerste met native support voor INT8-datatype, wat tot vijf keer betere AI-prestaties leidt[10].
 • Hardwarematige beveiliging met geïntegreerde Intel® Control Flow Enforcement Technology (CET) Intel® Total Memory Encryption.
 • Ondersteuning voor de high-performance AV1 CODEC die voorziet in energie-efficiënte ondersteuning voor 4K, zelfs in omgevingen met beperkte bandbreedte.
 • De eerste met een image-processing-oplossing die vision sensing en adaptive dimming mogelijk maakt.
 • Best-in-class Thunderbolt 4-connectiviteit, met ondersteuning van maximaal vier poorten met universal-cable-connectiviteit voor laden, data en video.
 • Eerste mobiele client-SoC met CPU-gekoppelde PCIe Gen 4-interface met maximaal vier lanes.
Met schaalbare prestaties binnen de thermische bandbreedte van 7 tot 28 watt, negen processorconfiguraties binnen twee pakketontwerpen voor een flexibele maatvoering en tot 4,8 GHz turbofrequentie, bieden de 11th Gen Intel Core-processors de single-core-snelheid die cruciaal is voor geavanceerde workloads op dunne en lichte laptops.

Image
[1] As measured by industry benchmarks, Representative Usage Guide testing, and unique features of the Intel® Core™ i7-1185G7 processor, including in comparison to AMD Ryzen 7 4800U, across 5 key usages:  productivity, creation, gaming, collaboration, and entertainment. For more complete information about performance and benchmark results, visit www.intel.com/11thgen.
[2] As measured by Content Creation: Photo Editing workflow
[3] As measured by Productivity: Microsoft Office 365 workflow
[4] As measured by Gaming: Game and Stream workflow
[5] Measured by Project Athena laptop innovation program Key Experience Indicators and 11th Gen Intel® Core™ processor Representative Usage Guides. For more complete information about performance and benchmark results, visit www.intel.com/Evo and www.intel.com/11thGen.
[6] Measured speed of premium Windows OS-based design while performing 25 workflows predictive of performance under a typical-use environment comprising multiple cloud-based and local apps and web pages including Google Chrome, Google G-Suite, Microsoft Office 365, YouTube and Zoom. Testing as of August 2020 conducted on laptops on DC battery ≥30%, connected to 802.11 wireless, and with shipped hardware configurations including Windows 10 and 250-nit screen brightness.
[7] Time taken to drain from 100% to critical battery level while performing workflows under a typical-use environment, comprising multiple cloud-based and local apps and web pages including Google Chrome, Google G-Suite, Microsoft Office 365, YouTube and Zoom. Testing as of August 2020 conducted on laptops connected to 802.11 wireless, and with shipped hardware configurations including Windows 10 and 250-nit screen brightness.
[8] Minimum charge attained in 30-minute window while powered off from OEM-default shutdown level. Performance varies by use, configuration and other factors.  Testing as of August 2020.
[9] Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) products enable the fastest possible maximum speed for typical laptop Wi-Fi products. Thunderbolt™ 4 is the fastest port available on a laptop, at 40 Gb/s, as compared to other laptop I/O connection technologies including eSATA, USB, and IEEE 1394 Firewire. Performance will vary depending on the specific hardware and software used. Must use a Thunderbolt-enabled device.
[10] As measured by OTA (Over the Air) Wi-Fi 6 (802.11ax) vs. Wi-Fi 5 (802.11ac) NB client Skype video conferencing test data, obtained in standard corporate IT 20 MHz and 40 MHz network deployment scenarios. See www.intel.com/11thgen for configuration details
[11] As measured by Content Creation: Video Editing workflow.
[12] Intel estimates approximately 20% of system level power savings comparing VEBox enabled 4K24fps Dolby Vision playback on a TGL Core™ i7-1185G7 reference design vs. a similarly configured ICL Core™ i7-1065G7 reference design, translating into more than one hour of additional Dolby Vision content viewing time on the TGL Core™ i7-1185G7 design with a 40WHr battery. Testing as of August 2020.
[13] As measured by Gears Tactics (1080p Medium with variable rate shading enabled) on 11th Gen Intel® Core™ i7-1185G7 Processor vs 10th Gen Intel® Core™ i7-1065G7U Processor.
[14] Based on market analysis of discrete graphics paired with U-series, sold in the past 12 months.
[15] As measured by MLPerf v0.5 Inference with Offline Scenario using OpenVINO 2020.2 framework Closed ResNet50-v1.5 offline int8 GPU (Batch=32) on 11th Gen Intel® Core™ i7-1185G7 Processor vs OpenVINO 2020.2 framework Closed ResNet50-v1.5 offline FP32 GPU (Batch=32)

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Intel

Intel (Nasdaq: INTC) is marktleider en creëert technologie die wereldwijde vooruitgang mogelijk maakt en levens verrijkt. Geïnspireerd door de wet van Moore werkt Intel continu aan het ontwerpen en produceren van halfgeleiders waarmee klanten hun grootste uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Door informatie te integreren in de cloud, het netwerk, de edge en elk type computerapparatuur, zorgt Intel ervoor dat het potentieel van data vrijkomt om zo het bedrijfsleven en de samenleving op een positieve manier te transformeren. 
Meer over Intel

Disclaimer

Software and workloads used in performance tests may have been optimized for performance only on Intel microprocessors. 

Performance tests, such as SYSmark and MobileMark, are measured using specific computer systems, components, software, operations and functions.  Any change to any of those factors may cause the results to vary.  You should consult other information and performance tests to assist you in fully evaluating your contemplated purchases, including the performance of that product when combined with other products. For more complete information visit www.intel.com/benchmarks.
 
Performance results are based on testing as of dates shown in configurations and may not reflect all publicly available updates. See www.intel.com/11thgen and www.intel.com/Evo for configuration details. No product or component can be absolutely secure. 
 
Your costs and results may vary. 
 
Intel technologies may require enabled hardware, software or service activation.
 
Intel does not control or audit third-party data. You should consult other sources to evaluate accuracy.
 
All product plans and roadmaps are subject to change without notice.

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.