Lenovo maakt het ruimtearchitecten mogelijk om Lunar Housing in Groenland te testen

| Lenovo | 3 min | 03 september 2020 9:59
Copyright: Lenovo
Twee jonge Deense architecten zullen naar een verlaten en afgelegen gebied in Groenland afreizen om een Intelligent Lunar Home te testen die ze zelf hebben ontworpen en gebouwd. Hierbij vertrouwen ze op Lenovo-technologie voor het vergaren van data en om te overleven. Het doel is om een stap dichterbij de droom van het bewonen van de maan te komen.

Technologie, sensoren, computers en IoT spelen een sleutelrol in ruimteonderzoek. Dit is ook het geval bij een nieuw onderzoeksproject onder leiding van twee jonge Deense architecten van SAGA Space Architects, Karl-Johan Sørensen en Sebastian Aristotelis.
 
De twee avonturiers zullen vanaf vandaag voor drie maanden in een verlaten noordpoolgebied in Groenland gaan wonen in een Lunar Home, genaamd Mark 1, die ze zelf hebben ontworpen en gebouwd.

"We zullen volledig geïsoleerd zijn. Het landschap is eentonig. Er zijn geen prikkels van buitenaf en daarom zal het de meest waarheidsgetrouwe simulatie zijn van hoe het is om op de maan te leven en welke kan worden uitgevoerd op aarde”, zegt architect Sebastian Aristotelis.

Het huis zit boordevol technologie: bv. zonnepanelen om stroom op te wekken voor 1 computer en 76 sensoren, die er onder andere voor zorgen dat het huis werkt in extreme omgevingen van -30 graden.
"Odin is het brein in de Lunar Home. Het is een kleine Lenovo-computer (ThinkCentre M90n) zonder ventilator die is aangesloten op de sensoren en de onderhoudsbehoeften voorspelt. Als een van de sensoren detecteert dat de luchtvochtigheid stijgt of de temperatuur daalt, laat het team weten dat er mogelijk een storing is in een bepaald paneel,” zegt de 25-jarige Sebastian Aristotelis.
 
Het team verzamelt ter plaatse unieke meetgegevens en beoordeelt de biometrische gegevens over meerdere aspecten van henzelf en het huis, zoals bijvoorbeeld die van een plantenmuur om zo de overleving van planten in deze omgeving te beoordelen. Tegelijkertijd werken de architecten samen met 20 onderzoeksteams die toegang krijgen tot de verzamelde gegevens om een stap dichterbij de droom van het verhuizen naar de maan te komen. 

"Onze apparatuur moet werken"

Gedurende deze drie maanden zijn de onderzoeksmogelijkheden uiterst beperkt. De twee Denen moeten hun tijd en inspanningen zorgvuldig plannen en prioriteiten stellen. Elke dag werken ze volgens een vast schema van acht uur slaap, acht uur werk en acht uur entertainment.
Een groot deel van de uren waarin ze wakker zijn, brengen ze door met hun laptop voor zich. Deze laptops zijn essentieel om een vaste communicatielijn met de buitenwereld te onderhouden, zodat ze te allen tijde veilig zijn.
 
"We moeten erop kunnen vertrouwen dat onze laptops en technologie op elk moment perfect werken. De computers zijn essentieel voor de missie: we gebruiken ze om te overleven, voor ons werk, en ze zijn onze enige bron van vermaak, dus ze moeten altijd betrouwbaar zijn in deze extreme omstandigheden. Aangezien veel van mijn vorige computers door Lenovo zijn gemaakt, twijfelden we geen moment aan onze keuze,” benadrukt Sebastian Aristotelis.
 
De specifieke technologie die het team meeneemt op de expeditie zijn twee ThinkPad P53's van hun sponsor Lenovo. De computers zijn militair getest en zijn gebouwd om extreme omstandigheden en veeleisende taken aan te kunnen, zoals zware bouwkundige tekeningen.
 
“We zijn erg blij met de kans die de SAGA Space architects ons biedt. Het is de ultieme uitdaging om onze producten te introduceren en om te laten zien hoeveel moeite we hebben gedaan om duurzaamheid en vertrouwen te garanderen. We wensen hun veel succes bij dit avontuur” - Peter Juul Jorgensen, Country Manager Lenovo PCSD Denmark.
 
Op 2 september verhuizen Sebastian Aristotelis en Karl-Johan Sørensen naar hun tijdelijke Lunar-huis in Groenland. Je kunt hun avontuur volgen op hun website: https://lunark.space/

Over SAGA Space Architects

SAGA is een nieuw ontwerpbureau dat werkt aan de leefbaarheid in de ruimte voor toekomstige ruimtereizigers door het ontwerp van Lunar-huizen te benaderen vanuit een menselijk perspectief, waar mentaal welzijn en sociale duurzaamheid deel uitmaken van de levensondersteunende formule. Het bedrijf is opgericht door Karl-Johan Sørensen en Sebastian Aristotelis.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune Global 500-onderneming met een waarde van US $ 50 miljard, 63.000 medewerkers en actief in 180 markten over de hele wereld. Gericht op een gedurfde visie om slimmere technologie voor iedereen te leveren, ontwikkelen we wereldveranderende technologieën die een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving creëren. Door het ontwerpen, bouwen en bouwen van 's werelds meest complete portfolio van slimme apparaten en infrastructuur, leiden we ook een intelligente transformatie - om betere ervaringen en kansen te creëren voor miljoenen klanten over de hele wereld.
Meer over Lenovo

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.