Bijna een kwart van de werkende Nederlanders verwacht stijging nettoloon

Bijna de helft van de werkende Nederlanders heeft meer interesse in kabinetsplannen door corona

| Visma | Raet | 2 min | 03 september 2020 10:14
Copyright: Visma | Raet
Bijna een kwart van de werkende Nederlanders verwacht een stijging van het nettoloon (24%). Vorig jaar was er meer optimisme en lag dit aantal op 32 procent. Het merendeel verwacht dat het nettoloon in 2021 gelijk blijft (66%). In 2019 verwachtte 61 procent dit. Ondanks de coronacrisis lijkt het merendeel van werkend Nederland vrij optimistisch, maar dat geldt niet voor iedereen. 11 procent van de werkenden verwacht dat het salaris in 2021 daalt tegenover 6 procent vorig jaar.

Inkomensverschillen

Vooral verdieners van een bovenmodaal (30%) en beneden modaal inkomen (26%) verwachten erop vooruit te gaan. Vorig jaar gingen Nederlanders met een modaal inkomen er 2,2 procent op vooruit. Het modale inkomen ligt in Nederland op € 3.000,- bruto per maand. Twee op de vijf werkenden verwacht dat het nettoloon gelijk blijft of daalt door de coronacrisis. Over het algemeen heerst er een tevreden gevoel over het salaris. Zodra er modaal of meer verdiend wordt, geeft meer dan 80 procent aan tevreden te zijn. De beneden modale verdieners zijn een stuk minder tevreden (44%).

Verwachtingen Prinsjesdag

45 procent van werkend Nederland kijkt door de coronacrisis meer uit naar de kabinetsplannen op Prinsjesdag. Hoewel er meer interesse is in de plannen, daalt het aantal Nederlanders dat het evenement volgt. Bijna twee op de vijf volgt de Miljoenennota live. Het gaat net zoals vorig jaar om de inhoud. De meeste mensen letten op de Miljoenennota (68%), de troonrede van Willem Alexander (36%) en de nieuwe setting (26%). Dit blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet onder ruim 1.000 werkende Nederlanders.

“Ondanks de negatieve berichtgeving rondom de coronacrisis, is werkend Nederland redelijk positief gestemd”, stelt Joke van der Velpen, kennis manager bij Visma | Raet. “Op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, weten we dankzij de Miljoenennota of het salaris in 2021 daalt, gelijk blijft of stijgt. Net als bijna de helft van de werkende Nederlanders kijken we bij Visma | Raet ook uit naar Prinsjesdag. We gaan meteen rekenen met de plannen uit de Miljoenennota om de verschillen in het nettoloon van 2021 ten opzichte van 2020 inzichtelijk te maken. We stellen ook dit jaar onze tool met proforma berekening beschikbaar, zodat iedere Nederlander dezelfde dag nog kan zien wat de kabinetsplannen voor zijn of haar salaris betekenen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Visma | Raet
Visma | Raet is marktleider in HR-cloudoplossingen en daaraan gerelateerde services. HR en salarisverwerking staan bij Visma | Raet centraal en met haar software helpt zij klanten om de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek te zetten. Met het geïntegreerde platform biedt Visma | Raet samen met haar strategische partners analytics en gebruikersbeheer en ondersteunt hiermee de waardeketen van haar klanten. Het platform ondersteunt verschillende modules die organisaties nodig hebben ter ondersteuning van bijvoorbeeld hun boekhouding, groothandels- en projectadministratie, urenregistratie, accountancy, crm, HR & salarisverwerking en ledenadministratie. Gebruikers hebben de mogelijkheid op ieder gewenst moment vanuit het Visma | Raet-platform toegang te krijgen tot de gewenste applicaties.
Meer over Visma | Raet
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.