NETGEAR introduceert vier nieuwe gigabit unmanaged PoE+-switches

Nieuwe 16- en 24-poorts switches spelen in op huidige en toekomstige netwerkvereisten voor bedrijven

| NETGEAR | 3 min | 03 september 2020 10:47
Copyright: NETGEAR
NETGEAR®, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven, introduceert vandaag maar liefst vier nieuwe Gigabit Ethernet PoE+ unmanaged switches: de GS516PP, GS524PP, GS516UP en GS524UP. De nieuwe switches, waarvan twee 16-poorts en twee 24-poorts modellen, dragen bij aan een flexibele desktopinstallatie of rek montage, en de allereerste PoE-modusselector voor een aantal geselecteerde modellen. 

Groeiende vraag naar hogere stroombudgetten

Tegenwoordig zetten kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker PoE-apparaten in die veel energie verbruiken. Samen met het groeiende aantal hard-wired IoT-apparaten voor smart home producten en bedrijfsautomatiseringssystemen, wordt de vraag naar hogere stroombudgetten om al deze apparaten te ondersteunen steeds groter.

Om bedrijven te helpen en ondersteunen bij deze groeiende trend, breidt NETGEAR zijn PoE-portfolio uit met nieuwe unmanaged PoE+ switches die voorzien zijn van meer PoE-capaciteit, en krachtige PoE+-switches en PoE++-switches met Ultra60-poorten die maximaal 60W per poort leveren. De PoE++-poorten voorzien beter van stroom en bieden tevens een goede verbinding voor apparaten met een hoge dichtheid zoals draadloze WiFi 6 access points, 4K of 8K bewakingscamera’s, PoE-verlichting en -aangedreven audioluidsprekers. Door één van de nieuwe switches toe te voegen aan het netwerk, kunnen kleine en middelgrote bedrijven PoE-apparaten met een hogere dichtheid aansluiten op slechts één enkele switch met een totaal PoE-stroombudget in plaats van op de gebruikelijke meerdere switches.

"NETGEAR zag een duidelijke marktvraag naar meer PoE-ondersteuning vanwege groeiende smart home en slimme bedrijfsautomatiseringssystemen", legt Richard Jonker, Vice President SMB product line management bij NETGEAR uit. "We spelen in op deze markttrend door ons assortiment PoE-switches uit te breiden met grotere stroombudgetten en unieke functies, om de belasting van IoT-apparaten te kunnen dragen die naar verwachting in de toekomst aan een netwerk worden toegevoegd."

Specificaties

Alle PoE-switches van NETGEAR ondersteunen IEEE-standaarden, maar de GS516UP- en GS524UP-switches hebben daarnaast ook een PoE-modusselector aan de voorkant, de allereerste op de markt. Hierdoor is het mogelijk om handmatig de niet-gestandaardiseerde “pre-802.3bt” of de IEEE 802.3bt PoE++-implementaties te selecteren. De PoE-modusselector ondersteunt daarmee UPoE-apparaten, ook wel “pre-802.3bt”, waardoor deze switch volledig compatibel is om bedrijven in verschillende gebruiksscenario’s te voorzien.
De vier nieuwe switches worden geleverd met een set krachtige features van de unmanaged switches van NETGEAR, zoals:
 • Plug-and-Play – eenvoudige installatie zonder software of configuratie
 • Duurzame metalen koffer – kleine metalen kist voor desktop- of rek montage
 • Stille werking – goed in te zetten in geluidsgevoelige omgevingen
 • Prestatiebewaking – LED’s per poort voor poortactiviteit en -snelheid
 • Gigabit ethernet - 16 of 24 auto-sensing 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet-poorten met 32 Gb en 48 Gb (respectievelijk) niet-blokkerende bandbreedte
 • PoE auto-balance - De unieke PoE-technologie van NETGEAR brengt automatisch het PoE-stroombudget in evenwicht op basis van de apparaat behoeften, onafhankelijk van de gedetecteerde PoE-klasse. De schakelaars leveren het vermogen dat het apparaat nodig heeft, op het meest granulaire niveau, voor energie-efficiëntie en maximale connectiviteit
 • Beperkte levenslange garantie – vervanging de volgende werkdag en 24/7 chat met een NETGEAR-expert

Beschikbaarheid

De NETGEAR GS516PP, GS524PP, GS516UP en GS524UP zijn vanaf vandaag beschikbaar in Europa.
 • GS516PP-100EUS – € 299.99
 • GS524PP-100EUS – € 329.99
 • GS516UP-100EUS – € 379.99
 • GS524UP-100EUS – € 459.99
Meer informatie over het complete assortiment switches van NETGEAR vind je hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over NETGEAR

NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.
Meer over NETGEAR

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.