KnowBe4 presenteert diepgaand onderzoeksrapport over Security Culture

Security Culture Rapport 2020 toont aan dat organisaties in veel kritieke sectoren laag scoren

| KnowBe4 | 2 min | 03 september 2020 12:41
Afbeelding: Distributie van organisaties naar hun Security Culture Score met een gemiddelde van 73 | Copyright: KnowBe4
KnowBe4, leverancier van ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness en phishing-simulaties, presenteert zijn Security Culture Report 2020-editie. Dit rapport geeft inzicht in wereldwijde trends op het gebied van security-cultuur, een relatief nieuw onderzoeksgebied waarop KnowBe4 zich heeft toegelegd na de overname van het bedrijf CLTRe vorig jaar. Het verschijnen van het Security Culture-rapport, dat op basis van diepgaand onderzoek is samengesteld, markeert tevens de oprichting van KnowBe4 Research dat onafhankelijk onderzoek zal uitvoeren naar security-cultuur en gerelateerde onderwerpen.

Voor het “Security Culture Report 2020” is data verzameld van 120.050 medewerkers die werkzaam zijn bij 1.107 verschillende organisaties, afkomstig uit 24 landen. In totaal werden 17 bedrijfssectoren onderzocht die zijn vergeleken aan de hand van hun totale security culture scores en de scores per dimensie van security culture. De dimensies die de specifieke security-cultuur van een organisatie bepalen zijn: houding, gedrag, kennis, communicatie, regelnaleving, normen en verantwoordelijkheden.

Kritieke sector scoort laag

Het rapport toont aan dat er een grote kloof bestaat tussen de best scorenden en de slechts scorenden op het gebied van security culture. Waar de banksector, financiële dienstverlening en verzekeringssector het best scoren, geldt dat niet voor het onderwijs, de logistiek- en energiesector. Dat security in de financiële wereld hoger scoort, was te verwachten, echter resultaten uit het onderzoek voor het onderwijs en diverse nutssectoren is volgens de onderzoekers alarmerend. Dit zijn organisaties die vaak deel uitmaken van de vitale en kritieke sector. Het is daarom belangrijk dat data, systemen en netwerken veilig blijven opereren.

“Toen we het technologiebedrijf CLTRe in handen kregen, wisten we dat onze onderzoekscapaciteit enorm zou verbeteren”, zegt Stu Sjouwerman, CEO bij KnowBe4. “Aangezien we ook een paar voormalig analisten in dienst hebben, is de ontwikkeling van het merk KnowBe4 Research volkomen logisch. Dit is het eerste rapport op basis van het vele onderzoek wat nog komen gaat vanuit deze nieuwe tak van de organisatie.”

Perry Carpenter, chief evangelist en strategy officer bij KnowBe4, voormalig Gartner-analist en nu hoofd van de nieuwe afdeling voegt toe: “We hebben KnowBe4 Research in het leven geroepen als afdeling voor speciale projecten. Onze missie is om IT- en security-leiders te voorzien van hoogwaardige, leverancier-neutrale, datagedreven inzichten gerelateerd aan cybersecurity en het menselijke element.”

Kai Roer, managing director van CLTRe, een bedrijf van KnowBe4. “Cultuur kan de security van een organisatie aanzienlijk beïnvloeden. Met dit onderzoek willen we de meest uitgebreide studie bieden met betrekking tot gegevens gerelateerd aan cybersecurity en cultuur. Geen enkele andere organisatie gebruikt deze unieke aanpak om security culture aan de hand van zeven verschillende dimensies te beoordelen in in verschillende bedrijfssectoren.”

Om het KnowBe4 Security Culture Report te downloaden, bezoek https://www.knowbe4.com/organizational-cyber-security-culture-research-report.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over KnowBe4

KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.