Sahar Yadegari nieuwe directeur-bestuurder VHTO

| VHTO | 2 min | 07 september 2020 16:52
Afbeelding: Sahar Yadegari, directeur-bestuurder VHTO | Copyright: VHTO
Sahar Yadegari wordt per 1 oktober de nieuwe directeur-bestuurder van VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Zij volgt Cocky Booij op die VHTO ruim 25 jaar heeft geleid. Cocky Booij heeft zich hard gemaakt voor meer (gender)diversiteit in opleidingen en functies in bèta, techniek en IT en dit onderwerp bij het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven op de kaart gezet.

Cocky Booij: ‘De missie van VHTO is onverminderd actueel. In onze samenleving zijn juist ook nu de bèta/technische talenten van vrouwen onmisbaar. Complexe maatschappelijke vraagstukken vragen om een veelheid aan creatieve zienswijzen en technologische oplossingen. Laten we meisjes en jonge vrouwen blijven enthousiasmeren voor een toekomst in bèta, techniek en IT.’

Sahar Yadegari is momenteel als Programma Manager bij Adessium Foundation onder meer verantwoordelijk voor de financiering van maatschappelijke initiatieven die zich richten op bescherming van digitale rechten. Eerder werkte ze als senior advisor en manager bij EY en PWC. Zij studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en Bedrijfskunde aan Nyenrode Business University.

Technologie stelt ons in staat fantastische dingen te doen voor onze samenleving, maar dat betekent ook dat de mensen die letterlijk aan de knoppen zitten, een goede afspiegeling moeten zijn van die samenleving. Dat vereist meer diversiteit in de bèta, techniek en IT. Ik kijk ernaar uit om samen met de VHTO-medewerkers en partners me daar de komende jaren voor in te zetten.

De Raad van Toezicht spreekt haar dank uit naar Cocky Booij voor haar grote inzet en bereikte resultaten. En heeft alle vertrouwen in Sahar Yadegari als nieuwe directeur-bestuurder van VHTO.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

VHTO

Over VHTO

VHTO zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT te vergroten. Veel meisjes ontplooien en benutten hun bèta/technische talenten nog niet optimaal, terwijl het ook om economische redenen belangrijk is dat meer meisjes kiezen voor een professionele toekomst in bèta, techniek of IT. VHTO levert een bijdrage aan meer diversiteit door activiteiten te organiseren met onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid. VHTO is actief in de hele keten van primair onderwijs tot en met de arbeidsmarkt.
Meer over VHTO

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.