Western Digital zet nieuwe standaard in dataprotectie met innovatief ArmorLock-beveiligingsplatform

Eerste product een G-Technology ArmorLock-versleutelde NVMe SSD

| Western Digital | 4 min | 07 september 2020 17:00
Copyright: Western Digital
Western Digital Corp. introduceert het ArmorLock, een beveiligingsplatform voor data-encryptie om gegevensbescherming naar een hoger niveau te tillen. Het ArmorLock-beveiligingsplatform is ontworpen om de uiteenlopende beveiligingseisen aan data- en content-opslag aan te gaan in diverse sectoren, zoals financiële en juridische dienstverlening, overheid, gezondheidszorg, IT en media en entertainment. Om in te spelen op de toenemende zorgen over dataprotectie wil Western Digital het platform toepassen op een reeks uiteenlopende opslagoplossingen. Hoewel er veel aandacht gaat naar beveiliging in de cloud blijven bestanden op fysieke opslagapparatuur kwetsbaar.

In tegenstelling tot versleutelingstechnieken met wachtwoorden, biedt het ArmorLock-beveiligingsplatform een ongeëvenaarde beveiliging waarmee de content-eigenaar kan bepalen hoe data worden geopend en door wie. Dankzij de snelheid van deze aanpak, wordt voorkomen dat workflows worden onderbroken en zijn digitale bestanden snel beschikbaar.

Next-gen security platform

Met het ArmorLock-beveiligingsplatform wil Western Digital het veilig opslaan en bewerken van data makkelijker maken. De uitgebreide combinatie van technologieën achter ArmorLock zorgt ervoor dat elk aspect beter beveiligd is: van productie tot out-of-the-box installatie, in-field updates, configuratie en key management, aansluitend op hardware-backed modules en biometrische bescherming die op recente smartphones en desktops zijn te vinden.

Het ArmorLock-platform is ontworpen om de manier waarop mensen cruciale data beheren te verbeteren. Het elimineert de keuze tussen snelle toegang tot gegevens of privacy door beide tegelijkertijd te leveren.

Enkele kenmerken van het ArmorLock-beveiligingsplatform:
 • Elk device is voorzien van een digitaal certificaat van product-authenticiteit.
 • Firmware-updates rechtstreeks vanuit de ArmorLock-app.
 • Open source, door derden gecontroleerde cryptografie, beperkt aanvallen via zijkanalen.
 • Sandboxed apps voor smartphones en desktops beschikbaar via app stores - geen speciaal installatieprogramma vereist.
 • Communicatie via draadloze en bedrade verbindingen met zero-touch certificaat-gebaseerde levering.
 • Wachtwoordloze authenticatie en key exchange technologieën die storage-encryptie rechtstreeks koppelen aan hardwarematige biometrische authenticatie.
 • Eenvoudig beheer van public keys voor privacy bescherming, zelfs in het geval van diefstal of verlies van het ArmorLock-apparaat.

ArmorLock-versleutelde NVMe SSD

Het eerste product dat gebruikmaakt van deze geavanceerde technologie is de nieuwe G-Technology ArmorLock-versleutelde NVMe SSD. Deze SSD is ontworpen voor professionals in de media- en entertainmentindustrie om diefstal en illegale kopieën van films en andere mediabestanden tegen te gaan.

De met ArmorLock versleutelde NVMe SSD heeft lees- en schrijfsnelheden tot 1000 MB/s via een SuperSpeed ??USB 10 Gbps-poort. De SSD zet een nieuwe standaard voor supersnelle encryptie-producten, door gebruiksgemak te combineren met next-gen security zonder benodigde voorkennis. Met de ArmorLock-app kunnen gebruikers het apparaat draadloos ontgrendelen via hun smartphone, met behulp van gezichtsherkenning, een vingerafdruk of de toegangscode van de telefoon. De SSD biedt versleuteling zonder de workflow in de weg te staan ??door samenwerking mogelijk te maken zonder de noodzaak om pincodes op de schijf te plakken.

De ArmorLock mobiele en desktop-apps bieden beheerders ook de mogelijkheid om meerdere schijven en gebruikers te configureren en te beheren om de toegang te controleren. Samenwerkende teams die inhoud veilig willen verzenden tussen fysieke locaties, kunnen dankzij de next-gen security in ArmorLock-apparaten externe gebruikers autoriseren voordat ze de schijven delen. Dit kan via populaire berichtendiensten en e-mail.

Andere kenmerken van de ArmorLock versleutelde NVMe SSD:
 • Eenvoudig in te stellen en eenvoudig te ontgrendelen met smartphone via de ArmorLock-app.
 • Hoogwaardige 256-bits AES-XTS hardware-encryptie.
 • Veilig wissen en opnieuw formatteren naar het favoriete bestandssysteem in één stap.
 • Volg de laatst bekende locatie van de drive op een kaart.
 • Updates voor voortdurende security support, verbeteringen en nieuwe functies.
 • Robuust en duurzaam dankzij IP67-gradatie voor stof- en waterbestendigheid, tot drie meter valbescherming en 1000lb drukweerstand.
Nadat het eerder al bijdroeg aan open source met RISC-V en Open Titan, kondigde Western Digital ook de open source-release aan van Sweet B, de krachtige cryptografie-bibliotheek die ten grondslag ligt aan het ArmorLock Security Platform. Sweet B is ontworpen om een ??nieuw niveau van veiligheid en zekerheid te bieden in open source elliptic curve cryptography. De GitHub repository bevat documentatie, een uitgebreide testsuite en een onafhankelijke externe audit door het security onderzoeksbureau Trail of Bits.

Prijs en beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de ArmorLock versleutelde NVMe SSD wordt stapsgewijs uitgerold, beginnend in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. De adviesverkoopprijs van de SSD is 599,99 euro voor 2 TB. De ArmorLock-app voor iOS en macOS kan gratis worden gedownload: https://GetArmorLock.com/Apps.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Western Digital

Western Digital creëert omgevingen waarin data kan aarden. Als leider in data-infrastructuur stimuleert het bedrijf de innovatie die nodig is om klanten te helpen bij het vastleggen, behouden, benaderen en transformeren van een steeds groter wordende diversiteit aan data. Overal waar data leeft, van geavanceerde datacenters tot mobiele sensoren op persoonlijke apparaten, faciliteren hun leidende oplossingen de mogelijkheden van data. De gegevensgerichte oplossingen bestaan uit de Western Digital-, G-Technology-, SanDisk- en WD-merken.
Meer over Western Digital

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.