Garmin® optimaliseert de rijprestaties in de autosport met de lancering van Garmin Catalyst

Real-time coaching voor het bereiken van optimale rijprestaties

| Garmin | 4 min | 07 september 2020 17:12
Afbeelding: Garmin Catalyst screenshot | Copyright: Garmin
Garmin kondigt vandaag de Garmin Catalyst™ aan. Een baanbrekende, real-time coachingstool die de rijprestaties optimaliseert en zich onderscheidt van alle andere GPS-rondetimers of datasystemen in de autosport. Garmin Catalyst wordt in de cockpit1 van een circuitauto gemonteerd om prestatiegegevens te verzamelen en real-time audio-coaching te bieden. Hiermee helpt Catalyst de coureurs om hun volledige rijpotentie op de baan te bereiken. Zodra een bestuurder een sessie heeft afgerond, levert de Garmin Catalyst direct een duidelijke sessie-analyse waardoor gebruikers op het display kunnen zien waar zij op de baan de meeste winst boeken. Het is niet meer nodig om gegevens te downloaden, grafieken te configureren of veel tijd te investeren in het interpreteren van gegevens. De on-track coaching en off-track data-inzichten van Garmin Catalyst zijn gericht op het optimaliseren van de baanprestaties voor bestuurders van alle niveaus.

"De True Optimal Lap™ functie van de Catalyst is echt een gamechanger", zegt Adam Spence, Garmin Product Manager en Garmin Pit Crew teamleider. “Tot nu toe was de industriestandaard voor de theoretisch snelste ronde om elke ronde op te splitsen in een aantal sectoren. Voor iedere sector nam je dan de snelste tijd en deze telde je bij elkaar op om, in theorie, de snelste rondetijd vast te stellen. Het probleem is dat, op basis van natuurkundige wetten, de voorgestelde rondetijd onhaalbaar kan zijn. Catalyst werkt anders. Het toestel verzamelt verschillende gegevensstatistieken en identificeert waar ronden naadloos kunnen worden samengevoegd om de snelste racelijn te creëren. Dit toont gebruikers hun snelst haalbare tijd op basis van daadwerkelijk gereden lijnen en geeft hen een optimale ronde die ze daadwerkelijk kunnen behalen."

True Track Positioning® technologie en waardevolle prestatiegegevens

 Naast de True Optimal Lap-functie introduceert de innovatieve Catalyst ook de nieuwe True Track Positioning® technologie. Deze is ontworpen om de racelijn van de auto op de baan weer te geven door een combinatie van ingebouwde versnellingsmeters, beeldverwerking en 10Hz multi-GNSS-positionering. De meegeleverde Remote Cam-accessoire legt 1080p HD-videobeelden vast, die kunnen worden afgespeeld op de Garmin Catalyst met gesynchroniseerde overlays die snelheid, rondegegevens en meer weergeven. Bestuurders kunnen op de baan zonder enige interactie met het apparaat, real-time aanwijzingen horen wanneer ze een compatibele headset2 gebruiken, of door te streamen via de autoradio met behulp van Bluetooth® technologie. De audiosignalen zijn voor en na de bochten hoorbaar en leveren onmiddellijke feedback, zoals vroege of late apex-beslissingen. Je hoeft dus niet te wachten tot het einde van de ronde.

Optimaliseren van rondetijd

 Het proces van het downloaden en interpreteren van gegevens kan zowel voor beginnende als professionele coureurs een uitdaging vormen. De Garmin Catalyst brengt hier radicaal verandering in door gebruikers automatisch en direct een gegevensanalyse op het toestel aan te bieden. Zodra een sessie is voltooid, kunnen coureurs het touchscreen gebruiken om direct diepgaande prestatiegegevens in te zien en verbeterpunten te bekijken. Dit bespaart de gebruikers niet alleen veel tijd, maar het giswerk en analyseren van omslachtige gegevens in de vorm van kronkelende lijnen is door de Catalyst nu verleden tijd.

Wanneer bestuurders toegang willen hebben tot hun prestatiegegevens, maar ze zijn niet in de nabijheid van de Catalyst, dan zijn de samenvattingen van alle gegevens ook toegankelijk vanaf een mobiel toestel of een computer met Garmin Connect™.
 
Daarnaast biedt Garmin Catalyst waardevolle prestatiestatistieken, waaronder de beste rondetijd, deltatijd, aantal ronden en sessietijd. Gebruikers ontvangen suggesties over hoe ze hun tijd op de baan beter kunnen optimaliseren. Bovendien maakt een voorgeladen wereldwijde trackdatabase het eenvoudig om het apparaat te gebruiken op circuits over de hele wereld.

Garmin Pit Crew

 Garmin heeft binnen het bedrijf een groep autosportexperts aangewezen, bekend als de Garmin Pit Crew, bij het creëren van deze eerste optimiser in de branche. De internationale pitcrew bestaat uit Garmin medewerkers met een gedeelde interesse in de autosport en een gevarieerde expertise op het gebied van high-performance racen.

Prijzen en beschikbaarheid

 De Garmin Catalyst kan veilig in de cockpit van een circuitauto worden gemonteerd met de meegeleverde stevige zuignap of de schroefbevestiging. De Garmin Catalyst Driving Performance Optimiser is vanaf nu verkrijgbaar op de website van Garmin of bij geselecteerde Garmin verkooppunten voor een adviesverkoopprijs van €999,99.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Garmin
Al meer dan 25 jaar kenmerkt Garmin zich als voorloper op het gebied van GPS navigatie, draadloze apparaten en applicaties. Garmin ontwikkelt producten voor mensen met een actieve levensstijl en richt zich daarbij op vijf bedrijfsdivisies: automotive, luchtvaart, fitness, marine en outdoor recreatie.
Meer over Garmin
Disclaimer
 1) WAARSCHUWING: Dit apparaat is alleen bedoeld voor recreatief gebruik in een circuitomgeving. Gebruik dit apparaat nooit op openbare wegen. Het niet opvolgen van deze waarschuwing kan leiden tot een ongeval met schade aan eigendommen, ernstig persoonlijk letsel of de dood tot gevolg. U bent zelf verantwoordelijk voor het veilige en voorzichtige gebruik van dit apparaat
 
2) Vereist een helm of headset (apart verkrijgbaar) met BLUETOOTH-technologie.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.