Voormalig Ford Motor Company CEO Mark Fields versterkt raad van bestuur van Tanium

Fields brengt drie decennia aan ervaring in het leiden van wereldwijde bedrijfsactiviteiten en een diep begrip over hoe technologie de klantervaring kan transformeren met zich mee

| Tanium | 3 min | 07 september 2020 17:28
Afbeelding: Mark Fields, Lead Director Raad van Bestuur Tanium
Tanium, leverancier van unified endpoint management en security ontwikkeld voor veeleisende IT-omgevingen, presenteert Mark Fields, voormalig Chief Executive bij Ford Motor Company, als Lead Director van Taniums raad van bestuur. Tijdens zijn drie decennia lange ambtsperiode bij Ford en zijn dochterondernemingen was Fields verantwoordelijk voor innovatieve initiatieven en operationele transformatie, waaronder de transformatie van de Noord-Amerikaanse activiteiten van Ford eind jaren 2000 en de verandering van de Mazda Motor Corporation in een winstgevend en wereldwijd erkend merk eerder dat decennium.

Fields benoeming tot Lead Director bij Tanium volgt op een reeks belangrijke partneraankondigingen en mijlpalen voor de organisatie. In juni kondigde Tanium een partnership en integratie aan met Salesforce en een investering van Salesforce Ventures, waardoor de waardering van Tanium nu op 9 miljard dollar staat. Verder kondigde de organisatie in juli een partnership aan met Google Cloud dat Tanium endpoint-telemetrie integreert met geavanceerde, cloud-scale-analytics van Chronicle voor vooruitstrevend threat hunting, onderzoek en herstel.

“Vandaag de dag is elke industrie - tot op zekere hoogte - onderdeel van de technologische industrie. Dit zal alleen maar toenemen dankzij de implementatie en versnelling van 5G, cloud en andere fundamentele technologieën,” zegt Fields. “Organisaties moeten bedachtzaam en zich bewust zijn van hoe de klantervaring zich moet ontwikkelen en welke technologie nodig is om deze ervaring te ondersteunen als zij zich willen aanpassen aan en willen floreren in deze verandering. Ondanks dat dit zal variëren per organisatie en industrie, blijft de noodzaak die ervaring (en de organisatie zelf) te beveiligen fundamenteel. En dat is wat Tanium biedt. Het is niet ‘nice to have’. Het is essentieel.”

Sinds zijn vertrek als CEO bij Ford in 2017 heeft Fields zijn drie decennia aan ervaring in het leiden van wereldwijde organisaties gebruikt om zowel gevestigde als opkomende organisaties, met name in de technologische sector, te adviseren. Hij is momenteel lid van besturen van Qualcomm, Ellucian, CLEAResult en Transplace en fungeert als strategisch adviseur voor organisaties als Wind River en inStride. Fields was voorheen onderdeel van de raad van bestuur bij IBM en is momenteel senior advisor voor TPG Capital.

“Hoe meer organisaties gedigitaliseerd worden, hoe groter de behoefte aan geavanceerde technologische oplossingen die deze operations kunnen ondersteunen. Of dat nu gaat om connectiviteit, efficiënte inzet van middelen of security. Mijn ervaring bij Ford met zowel het bouwen als toepassen van technologie, wekte mijn interesse in deze branche en hoe het de manier waarop we leven en werken transformeert. Organisaties als Tanium zijn daarbij de basis - zij leggen het fundament van onze digitale toekomst,” voegt Fields toe.

“Marks operationeel inzicht en buitengewoon leiderschap leidde Ford door drie decennia van verandering, waaronder een complete digitale transformatie,” zegt Orion Hindawi, co-founder en co-CEO bij Tanium. “Zijn ervaring in het leiden van internationale bedrijven, talent voor uitvoering en klantgerichte benadering van innovatie zullen Tanium helpen in de volgende groeifase en bij het uitbreiden van onze leiderschapspositie in cybersecurity en technologie.”

“Ik had de gelegenheid Mark in actie te zien in mijn tijd bij Ford en heb zijn leiderschap en zakelijk inzicht altijd bewonderd,” zegt Fazal Merchant, co-CEO bij Tanium. “Ik had het genoegen hem beter te leren kennen in de afgelopen maanden en was er zeker van dat Mark de ideale keuze was voor Lead Independent Director. Ik kijk er naar uit samen met hem te werken bij de Tanium Board.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Tanium

Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.