BlackBerry AtHoc opent gespecialiseerde datacenters in Nederland en Frankrijk

Security-bedrijf voldoet aan Europese regelgeving door gebruik lokaal datacenter

| BlackBerry | 2 min | 09 september 2020 14:07
Copyright: BlackBerry
BlackBerry Limited komt met gespecialiseerde datacenters waarin BlackBerry® AtHoc®, een crisiscommunicatie-oplossing, beschikbaar is. Met deze oplossing voldoen klanten op lokaal niveau aan de EU-databeveiligingsrichtlijnen en kunnen ze zich voorbereiden op de aankomende richtlijnen voor openbare waarschuwingen. Persoonlijke data kan vanaf nu – naast het bestaande datacenter in het VK – lokaal worden beheerd in Nederland en Frankrijk.

In Duitsland draait BlackBerry AtHoc al langer. Daar koos de ‘Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) voor de beveiliging van BlackBerry AtHoc en roemt het de oplossing om het gebruiksgemak en de ondersteuning in de moedertaal.

AtHoc helpt organisaties met inzicht bieden in verschillende crisissituaties, om zo mensen snel te waarschuwen en in veiligheid te brengen tijdens noodsituaties. Dit doet AtHoc door communicatie over de hele organisatie te verzorgen via vrijwel ieder apparaat, van mobiele apps en desktops tot sirenes en brandweerpanelen.

De Europese Unie (EU) introduceerde onlangs de Directive on the European Electronic Communications Code (EECC), een richtlijn waarin deelstaten van de EU een acuut waarschuwingssysteem moeten hebben om inwoners te waarschuwen voor bijvoorbeeld een natuurramp, epidemie of een terroristische aanslag. Met AtHoc kunnen organisaties hun verantwoordelijkheid nemen een eigen systeem te implementeren dat nu en in de toekomst aan alle overheidseisen voldoet.

Adam Enterkin, Senior Vice President EMEA bij BlackBerry: “We bieden onze klanten het meest veilige communicatieplatform om snelle uitwisseling van gegevens in een crisissituatie mogelijk te maken. Daarbij moeten we simpelweg aan de geldende en toekomstige regelgeving van de GDPR binnen de EU voldoen. Met BlackBerry AtHoc’s nieuwe datacenters in de EU kunnen we onze infrastructuur opschalen en klanten nog beter aan een veilig en betrouwbaar netwerk helpen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over BlackBerry

BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.