De meest veelbelovende energie scale-ups van Nederland geselecteerd voor prestigieuze Rise Programma

| Techleap | 2 min | 09 september 2020 14:15
Afbeelding: Prince Constantijn van Oranje over Rise | Copyright: Techleap
Dyecoo, Excess Materials Exchange, Felyx, Hello Energy, Hyperloop, Lightyear, Overstory, Physee, Sensorfact, Solarge en Sympower zijn geselecteerd voor de tweede batch van het Techleap.nl Rise Program. Met dit ambitieuze programma zetten Techleap.nl en topondernemers als Jitse Groen (Takeaway) Pieter van der Does (Adyen), Ali Niknam (bunq), Steven Schuurman (Elastic), Chris Hall (Bynder), Michiel Muller (Picnic) en Gillian Tans (Booking.com) zich in om de meest veelbelovende scale-ups van Nederland sneller internationaal te laten groeien.

De elf geselecteerde startups zijn stuk voor uitblinkers die zich ieder op hun eigen manier hard maken voor het afvlakken van de klimaatcurve. Voor dit thema is gekozen omdat de huidige crisis bedrijven, landen en instellingen kansen biedt om te investeren in een duurzamere  en groenere toekomst. Daarnaast kent Nederland veel veelbelovende duurzame techbedrijven. Juist omdat volgens Techleap.nl nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen nodig zijn om de opwarming van de aarde tegen te gaan, is het cruciaal dat deze bedrijven de ruimte en de middelen krijgen om maximaal te kunnen bouwen aan een nieuwe duurzame toekomst.

Ambitie

Het Techleap.nl Rise Program speelt daarbij een cruciale rol. Tijdens het programma worden de founders van de elf geselecteerde scale-ups aangespoord om van elkaar te leren over de uitdagingen van het opschalen van een bedrijf.  Zij krijgen daarbij ondersteuning en feedback van Nederlandse topondernemers die hun eigen inzichten en geleerde lessen delen met de nieuwe lichting veelbelovende scale-ups. Ook zet het programma de scale-ups (inter-)nationaal op de kaart bij corporates, investeerders en media. De inzichten uit het programma worden ook gedeeld om het tech-ecosysteem in Nederland verder te verbeteren en knelpunten en oplossingen te definiëren voor de groei-uitdagingen van scale-ups.

Tjarda Voorneman, Directeur Techleap.nl Rise Program: “We zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan met deze nieuwe lichting bedrijven voor het Techeap.nl Rise Program. We kunnen niet wachten om te helpen hun groei te versnellen door hen samen te brengen om inzichten te delen en te leren van enkele van 's werelds meest vooraanstaande Nederlandse ondernemers.”

Quinten Selhorst, CEO Felyx Sharing BV: “We hebben ons aangemeld voor het Rise Programma omdat we geloven dat het één van de beste manieren is om te leren over snelle groei. Het feit dat we zijn geselecteerd, is voor zowel onszelf als voor onze externe stakeholders een enorme bevestiging dat we worden gezien als een van de meest veelbelovende scale-ups in Nederland."

Lees hier meer over de geselecteerde scale-ups en het programma.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Techleap
Techleap.nl helpt het tech-ecosysteem van Nederland te kwantificeren en te versnellen door de leiders van morgen op het gebied van technologie te empoweren. Techleap.nl creëert zo het optimale klimaat voor technologiebedrijven om te schalen met programma's en initiatieven die de toegang tot kapitaal, markt, talent en technologie verbeteren. Special Envoy voor Techleap.nl is Constantijn van Oranje.
Meer over Techleap
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.