Extreme zet 26 locaties wereldwijd binnen 24 uur over naar cloud-managed networking

ExtremeCloud IQ nu uitgerold in 17 landen

| Extreme Networks | 4 min | 9 september 2020 17:07
Copyright: Extreme Networks
Extreme Networks, Inc., een cloudgedreven netwerkbedrijf, heeft ExtremeCloud™ IQ uitgerold op 26 locaties in 17 landen. Hiermee bereikt het bedrijf zijn doel: transformeren in een organisatie die volledig cloud-managed is. De implementatie vond plaats op 3 augustus 2020 en werd binnen 24 uur voltooid. Onderdeel hiervan was de onboarding van honderden ExtremeWireless™-Wi-Fi 6-accesspoints en voor fabric geschikte switches op het cloudmanagementplatform. Dankzij het flexibele, cloud-managed netwerk kan het IT-team van Extreme de dagelijkse connectiviteitservaring voor medewerkers in elk kantoor eenvoudig optimaliseren. Analytics die worden aangeleverd via de onuitputtelijke databibliotheek van het platform geven Extreme de mogelijkheid om processen te verbeteren bij development-, sales- en operations-teams. Zo kan het zijn groeiende ecosysteem van medewerkers, partners en klanten beter bedienen. 

Jeff Creasy, Vice President of Information Systems, en Larry Baker, Director of Information Systems, bespreken hun transitie-ervaring van de cloud vanuit een netwerk-operations-perspectief. Zij doen dit tijdens de Extreme Connect Virtual-gebruikersconferentie op woensdag 16 september 2020 om 21.00 uur Nederlandse tijd.  

Extreme Connect Virtual is een twee dagen durende conferentie die plaatsvindt op 16 en 17 september 2020. De conferentie bevat IT-strategiesessies en praktische workshops die laten zien hoe je transformatie bewerkstelligt via netwerk-operations en een moeiteloze netwerkervaring creëert. Gratis registreren kan hier.  

Belangrijkste feiten: 
  • Extreme maakt zich al lange tijd sterk voor de voordelen van een end-to-end cloud-managed netwerk. Die voordelen bestaan uit lagere infrastructuurkosten, eenvoudige interoperabiliteit, betere netwerksecurity, inzichten en analytics ondersteund door onbeperkte data en een hogere netwerkbetrouwbaarheid. Extreme is een snelgroeiend bedrijf met wereldwijde aanwezigheid. Het omarmen van de cloud zorgt ervoor dat zijn netwerk deze groei kan ondersteunen. Tegelijkertijd voorziet de cloud in de analytics die nodig zijn voor het nemen van data-gedreven beslissingen. 
  • ExtremeCloud IQ vereenvoudigt de onboarding, configuratie, monitoring, troubleshooting, meldingen, en het beheren en rapporteren voor netwerkinfrastructuur-apparaten op alle verbonden locaties. Het platform geeft beheerders 360-graden inzicht in de status en performance van apparaten, clients, applicaties en het netwerk. Hiermee beheert het IT-/netwerkteam van Extreme eenvoudig het volledige netwerk en kan het snel mogelijke problemen opsporen en oplossen. Dankzij onbeperkte dataretentie vergroot Extreme zijn operationele efficiëntie en kan het beslissingen nemen op basis van historische data en jaar-op-jaar-trends. Op deze manier kan het team continu problemen identificeren en oplossen en kan het nieuwe oplossingen innoveren om salesprocessen, supplychainbeheer en dienstverlening te verbeteren.  
  • Met ExtremeCloud IQ is het mogelijk om snel connectiviteit te leveren en te beheren binnen verspreide locaties over heel de wereld. Hierdoor kon Extreme honderden switches en accesspoints tegelijkertijd onboarden en kreeg IT onmiddellijk inzicht in duizenden clients en endpoints. De AI-, ML- en automatiseringsmogelijkheden van het platform dragen bij aan kostenbeperking en stroomlijnen de IT-activiteiten, waardoor het beheren van een groot, complex en wereldwijd netwerk heel eenvoudig wordt. 
Feiten ExtremeCloud IQ 
  • ExtremeCloud IQ beheert meer dan één miljoen netwerkapparaten met meer dan acht miljoen verbonden client-apparaten per dag. Het platform krijgt daarmee 4,6 miljard beheerberichten binnen die zijn ML- en AI-engine voeden. De infrastructuurapparaten die worden beheerd, en de clients die ermee verbonden zijn, verwerken meer dan zes petabyte aan data per dag. 
  • ExtremeCloud IQ voorziet in ongeëvenaarde cloudkeuze; het biedt het meest flexibele implementatiemodel dat op de markt is, met als enige een onbeperkte bron aan data. ExtremeCloud IQ is het meest flexibele cloudplatform op de markt, met ML- en AI-engines die helpen data te verzamelen voor het bouwen, beveiligen en onderhouden van flexibele en gedistribueerde netwerken. 
  • ExtremeCloud IQ is ISO/IEC 27001-gecertificeed door de International Standards Organization (ISO). Extreme is de eerste cloud-gedreven netwerkleverancier die door ISO wordt erkend voor zijn focus op best practices en controls voor systemen voor informatiebeveiligingsbeheer. Om compliance-wetgeving zoals de Global Data Privacy Regulation (GDPR) te ondersteunen, behouden alle ExtremeCloud IQ-klanten de mogelijkheid om hun data op elk moment te wissen.  

Daniel Adam, Chief Information Officer, Extreme Networks 

“In onze zoektocht naar het leveren van een moeiteloze ervaring voor onze klanten en partners, besloten we ExtremeCloud IQ te implementeren om ons wereldwijde netwerk te beheren. We lanceerden dit netwerk vorig jaar. Met dit initiatief hebben we ons doel bereikt, en dat te midden van een pandemie. Als dat niet onderstreept hoe snel en eenvoudig je met de cloud een gedistribueerd netwerk kan onboarden en beheren, weet ik het ook niet meer! We maken met trots gebruik van de oplossingen die we verkopen. Dankzij deze implementatie ervaren onze medewerkers, klanten en partners uit eerste hand de waarde van onbeperkte data en de voordelen van een centraal beheerd cloudnetwerkplatform en end-to-end cloud-managed netwerk.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.