Messi tech-ambassadeur voor blinden en slechtzienden

Lionel Messi is de nieuwe ambassadeur van OrCam Technologies en gaat zich wereldwijd inzetten om de levens van blinden en slechtzienden toegankelijker te maken met behulp van technologie gebaseerd op Artificial Intelligence

| OrCam | 2 min | 10 september 2020 14:23
Afbeelding: Messi met OrCam MyEye | Copyright: OrCam
OrCam Technologies, de leider in Artificial Intelligence wearables voor blinden en slechtzienden heeft vandaag aangekondigd dat Lionel Messi, de wereldwijde voetballegende, hun nieuwe ambassadeur is. Vanuit die rol zal Messi de komende tijd aandacht vragen voor de impact van Artificial Intelligence technologie op de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van blinden en slechtzienden.

De komende tijd zal Messi de OrCam MyEye schenken aan blinde en slechtziende mensen. Een aantal zal hij zelfs persoonlijk in Barcelona ontmoeten en deze mensen worden lid van het "OrCam Dreamteam", geleid door Messi. In Nederland is de slechtziende Maaike Bennink, skislalomster met paralympische ambitie, lid van het OrCam Dreamteam van Messi. Vanuit die rol zal zij de komende tijd uit naam van Messi diverse OrCams’ aan blinde en slechtziende mensen in Nederland uitdelen.

De eerste ontmoetingen met Messi vonden plaats vlak voordat de coronapandemie de wereld op zijn kop zette. Messi: “Het was echt inspirerend om de leden van het wereldwijde OrCam Dreamteam te ontmoeten. Met behulp van de OrCam MyEye herkenden de blinden en slechtzienden mij als Messi. Echt heel bijzonder om mee te maken! Het is duidelijk dat de OrCam MyEye een apparaatje is dat in staat is om de levens van blinden en slechtzienden te veranderen en ervoor te zorgen dat zij weer meer zelfstandig en onafhankelijk kunnen zijn. Ik ben er dan ook trots op om OrCam ambassadeur te zijn en de komende tijd aandacht te vragen voor de impact van technologie op de zelfstandigheid van blinden en slechtzienden.”

"Dit is een bijzonder moment voor OrCam. Het verhaal van de oprichting van OrCam is een verhaal over mensen die worstelen met obstakels en uitdagingen in hun leven. Wij maken gebruik van geavanceerde Artificial Intelligence technologie om mensen met een visuele beperking realtime te kunnen helpen,” vertelt professor Amnon Shashua, medeoprichter en co-CEO van OrCam.

“Tijdens de dagelijkse activiteiten zorgt de OrCam MyEye ervoor dat blinden en slechtzienden beter kunnen integreren in de samenleving en onder andere weer kunnen lezen – waar en wanneer zij dat zelf willen. De technologie ondersteunt gebruikers dan ook bij het maximaliseren van hun potentie. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Messi - die de belichaming is van het maximaliseren van je eigen potentieel – ons zal helpen om heel veel blinde en slechtziende mensen weer zelfstandig en onafhankelijk te kunnen laten leven."
Wereldwijd zijn er ongeveer 300 miljoen mensen blind of slechtziend.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over OrCam

De missie van OrCam is om de kracht van kunstmatig zicht te benutten door baanbrekende technologie te integreren in een draagbaar platform dat het leven verbetert van mensen die blind zijn, slechtziend zijn en leesproblemen hebben.
Meer over OrCam

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.