Zscaler presenteert nieuwe innovaties voor databeveiliging in Zscaler Zero Trust Exchange

Cloud security-platform breidt databeveiliging en toegang tot zakelijke applicaties uit voor het work-from-anywhere tijdperk

| Zscaler | 4 min | 10 september 2020 14:42
Copyright: Zscaler
Zscaler, leider in cloudbeveiliging, introduceert het Zscaler Zero Trust Exchange-platform dat organisaties beschermt in het work-from-anywhere-tijdperk door gebruikers, apparaten en applicaties veilig te verbinden. Zscaler Zero Trust Exchange, gebouwd op het Secure Access Service Edge (SASE)-framework heeft zijn databeveiligingsmogelijkheden uitgebreid met een aantal diensten die nu breed beschikbaar zijn. Deze services zijn Cloud Access Security Broker (CASB), Cloud Security Posture Management (CSPM) voor SaaS-applicaties en Cloud Browser Isolation.

Legacy security-oplossingen zijn decennia geleden ontworpen om netwerkgebaseerde perimeters te creëren die mensen in een kantoor verbond met applicaties in een datacenter op een corporate netwerk. De wereld bewoog zich al langer naar een work-from-anywhere-omgeving met mobiele gebruikers en applicaties die geleverd werden via de cloud, maar de wereldwijde pandemie heeft deze transformatie versneld.

Zscaler Zero Trust Exchange is gebouwd met een nieuwe aanpak die direct zero trust-verbindingen creëert tussen gebruikers en applicaties. Het schaalbare, cloud-native platform, maakt digitale transformatie mogelijk door gebruikers, apparaten en applicaties overal veilig met elkaar te verbinden, zonder te hoeven vertrouwen op netwerkbrede toegang. Dit platform wordt geleverd door vijf belangrijke architectuurkenmerken, uniek voor de Zscaler Zero Trust Exchange, die tezamen de organisatie in staat stellen om sterke beveiliging en een geweldige gebruikerservaring te bieden aan hun werknemers en klanten. Deze eigenschappen zijn:

  • Zero attack surface om te garanderen dat infrastructuur en applicaties verborgen zijn voor ontdekking en aanvallen;
  • Verbind een gebruiker met een applicatie, niet het netwerk om onveilige verbindingen en aanvallen die zich door een organisatie verspreiden te voorkomen door gebruikers alleen toegang te geven tot de beoogde applicatie in plaats van op netwerkgebaseerde toegang te vertrouwen;
  • Multi-tenant-architectuur, van scratch gebouwd, om de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en privacy te leveren die een cloud en mobiele wereld nu vereist;
  • Proxy-architectuur, geen pass-through om te checken op encrypted bedreigingen en data-exposure in real time met machine learning en het actief voorkomen van de impact hiervan.
  • Secure Access Service Edge (SASE)-architectuur om de gebruikerservaring te verbeteren met een eigen cloud op 150+ locaties wereldwijd, zodat verbindingen en security lokaal kunnen plaatsvinden, wat latency vermindert en security-reactietijden verbetert.

“Ciena was al onderweg naar digitale transformatie, maar toen onze gehele workforce van de ene op de andere dag op afstand moest gaan werken, zou dit een bijna onmogelijke netwerk- en security-uitdaging zijn geweest zonder Zscaler”, zegt Craig Williams, Chief Information Officer van Ciena. “Onze teams kunnen snel en veilig gebruik maken van het internet en elke zakelijke applicatie vanaf elke locatie, dankzij Zscaler Zero Trust Exchange. Het platform heeft ons geholpen een meer agile en veilige organisatie te creëren tijdens deze bijzondere tijd.”

De uitdagingen van het work-from-anywhere-tijdperk worden benadrukt als het gaat om databeveiliging en compliance-garantie. Met breed gedistribueerde applicaties en data over meerdere cloudproviders en SaaS-vendoren, is het van groot belang dat het risico op data exposure meetbaar is en automatisch verholpen wordt. Het nieuwe verenigde databeveiliging-aanbod is nu toegevoegd aan de Zscaler Zero Trust Exchange en biedt unified rapportages en automatische remediëring van overtredingen over locaties, applicaties en gebruikers. Naast de bestaande Cloud DLP-mogelijkheden, omvatten de nieuwe databeveiligingsmogelijkheden:

  • Cloud Access Security Broker (CASB): Zscaler CASB biedt zowel inline security en out-of-band-beveiliging voor SaaS-applicaties wat veilige toegangscontrole en rapportage voor duizenden SaaS-applicaties levert. Dit maakt het voor organisaties mogelijk schaduw-IT en cloudgebruik te beheren om data exposure te voorkomen en het volgen compliance-standaarden zoals HIPAA, PCI en GDPR te garanderen.
  • Cloud Security Posture Management for SaaS-applicaties (CSPM): Zscaler CSPM identificeert en verhelpt blijvend applicatie-misconfiguraties in SaaS-applicaties, zoals Microsoft Office 365, om beveiliging te bieden tegen datalekken en compliance-schendingen. Zscaler CSPM is onderdeel van de uitgebreide databeveiligingsmogelijkheiden in de Zscaler Zero Trust Exchange.
  • Cloud Browser Isolation: Zscaler Cloud Browser Isolation fungeert als broker tussen de gebruiker en de applicatie. Het onderschept de data en presenteert het als afbeeldingen in plaats van data. Dit laat de gebruiker zijn werk doen, onbewust van het feit dat de data de cloud nooit verlaten heeft terwijl het garandeert dat deze veilig blijft.

“De innovaties in onze databeveiliging-suite helpen onze klanten het risico van data exposure en compliance-schendingen te verkleinen. Dit alles op hetzelfde platform maakt het makkelijker dan ooit mensen veilig te verbinden met zakelijke applicaties”, zegt Amit Sinha, President en Chief Technology Officer bij Zscaler.

“Er is een nieuwe set van zakelijke vereisten nu werknemers en applicaties meer gedistribueerd zijn dan ooit tevoren, en zij eisen een cloud-first-platform gebouwd op het SASE-framework. De architectuur van de Zscaler Zero Trust Exchange garandeert Zscalers vermogen om sterke security en een goede gebruikerservaring te leveren in deze nieuwe work-from-anywhere-wereld.”

Zscaler Zero Trust Exchange is het grootste cloud security-platform in de wereld. Het verwerkt meer dan 120 miljard transacties en detecteert zo’n 100 miljoen bedreigingen per dag voor gebruikers in 185 landen. Zscaler bedient meer dan 4,500 klanten in alle grote industrieën, inclusief 450 van de Forbes Global 2000.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Zscaler

Zscaler stelt grote, wereldwijde organisaties in staat om veilig hun netwerken en applicaties te transformeren voor een mobile- en cloud-first wereld. De belangrijkste services, Zscaler Internet Access en Zscaler Private Access, zorgen voor snelle, veilige verbindingen tussen gebruikers en applicaties, ongeacht apparaat, locatie of netwerk. Zscaler-services zijn 100% cloud-gebaseerd en bieden de eenvoud, verhoogde beveiliging en verbeterde gebruikerservaring die traditionele appliances of hybride oplossingen niet kunnen evenaren. Zscaler wordt gebruikt in zeer veel landen en heeft een multi-tenant, gedistribueerd cloudbeveiligingsplatform dat duizenden klanten beschermt tegen cyberaanvallen en dataverlies.
Meer over Zscaler

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.