DKV maakt digitaliseringsslag met betaalplatform PACE

DKV zet vaart achter de digitalisering en zet volledig in op Connected Fueling technologie

| DKV | 2 min | 11 september 2020 10:45
Copyright: DKV
Mobility service provider DKV zet de volgende stap in digitalisering met het onafhankelijke mobile payment platform van de smart mobility-aanbieder PACE. Het Duitse start-up bedrijf is één van de technologische toonaangevende aanbieders op het gebied van connected car services.

Eén van de belangrijkste producten, ‘Connected Fueling’, biedt de automobilist de mogelijkheid zijn brandstofrekening met de smartphone direct bij de pomp te betalen. Dit bespaart wachttijd bij de kassa en ontvangt de automobilist de bon meteen op zijn mobiele telefoon. De brandstofleveranciers kunnen bovendien de eindklant via het platform klantspecifieke aanbiedingen sturen, zoals bijvoorbeeld een wasbeurt.

In coronatijd helpt het mobiel aan de pomp betalen bovendien om het besmettingsgevaar te verkleinen, doordat sociale contacten bij het betalen geminimaliseerd worden. Het platform is beschikbaar voor alle brandstofleveranciers, aanbieders van kassasystemen en OEM’s. Het is op weg om de standaard te worden voor digitalisering in de Europese oliebranche. DKV en PACE hebben een strategische samenwerking afgesloten waarbij DKV een minderheidsbelang in PACE verwerft. Beide partijen hebben afgesproken zich niet over de hoogte van het totale bedrag van deze transactie uit te laten.

Marco van Kalleveen, CEO van DKV Mobility: “Het partnership met PACE is een volgende stap in ons digitaliseringsoffensief. Door samen te werken met één van de toonaangevende aanbieders van connected car services kunnen we de digitalisering, samen met onze klanten en partners, vormgeven.”

Martin Kern, Managing Director bij PACE: “De samenwerking met DKV Mobility is voor ons een mooie bevestiging die laat zien dat wij de afgelopen jaren bij de bouw van connectedfueling.com iets goed hebben gedaan. Wij zijn er trots op om met de marktleider in Europa verder te mogen werken aan dit innovatieve project. Door de samenwerking met DKV willen wij marktleider worden voor mobiel betalen in deze markt.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over DKV

DKV Euro Service is al ruim 85 jaar een van de meest toonaangevende service providers op gebied van wegvervoer en logistiek. Variërend van verzorging onderweg zonder contante betaling bij acceptatiepunten van allerlei merken tot aan tol afrekenen en btw-restitutie, biedt DKV tal van diensten met als doel kostenoptimalisatie en effectief fleet management op de Europese wegen.
Meer over DKV

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.