Etteplan versterkt expertise in productieoplossingen door overname van Tegema

| Etteplan | 2 min | 13 september 2020 14:10
Gewaardeerd
Copyright: Etteplan
Etteplan versterkt haar expertise en activiteiten in productieoplossingen door het Nederlandse Tegema over te nemen. Tegema levert productieoplossingen, productiecellen en apparatuur aan klanten op het gebied van halfgeleiders, elektronica, mobiliteit, fotonica en medische toepassingen.

De overname is een nieuwe stap in de internationale groei van Etteplan en is ook het begin van engineering services in Nederland. Etteplan is al in Nederland actief op het gebied van technische documentatie.

Tegema is een productiesysteemintegrator gespecialiseerd in op maat gemaakte precisiemechanica en mechatronica. Het bedrijf combineert deze kennis met de laatste technologie op het gebied van robotica, software en assemblage technologieën. Bij Tegema werken 100 experts in Eindhoven en Arnhem. In 2019 bedroegen de inkomsten van het bedrijf ongeveer EUR 11 miljoen. De partijen hebben afgesproken de overnameprijs niet te publiceren.

‘Er is steeds meer vraag naar op maat gemaakte en intelligentere productie-oplossingen. Deze ontwikkeling wordt aangejaagd door de toename in het automatiseringsniveau en het feit dat bedrijven vooruitgang boeken in Industry 4.0. In combinatie met onze bestaande kennis van productietechnologieën versterkt de overname ons aanbod op dit gebied met interessante groeimogelijkheden,’ zegt Juha Näkki, de president en CEO van Etteplan.

‘Etteplan is een toonaangevend bedrijf in Europa op het gebied van engineering en software services en is in Nederland marktleider in technische documentatie. De combinatie van het wereldwijde serviceaanbod en de softwaremogelijkheden van Etteplan met onze productieoplossingen en kennis van assemblage, biedt vele nieuwe mogelijkheden om onze klanten nieuwe proposities te leveren. De overname zal onze internationale expansie versnellen, dat ongetwijfeld zal leiden tot groeimogelijkheden voor het bedrijf en fantastische ontwikkelingsmogelijkheden voor onze werknemers en mijzelf ,’ zegt Pierre van Lamsweerde, CEO van Tegema.

Na de overname heeft Etteplan zo'n 200 werknemers in Nederland, verdeeld over vijf steden. Etteplan begon zijn eerste activiteiten in Nederland in 2012, toen technische-documentatiebedrijf Tedopress werd overgenomen. In 2019 vergrootte Etteplan zijn aanwezigheid in Nederland door de overname van de technische-documentatiespecialist Triview Technical Communication BV uit Soesterberg.

‘De overname van Tegema past goed in onze strategie, omdat we ons volledige serviceaanbod naar al onze huidige markten willen uitbreiden. Het betreden van de markt voor engineering services in Nederland vormt een belangrijke stap in de goede richting. Ons doel is om in 2024 meer dan de helft van onze inkomsten buiten Finland te genereren,’ sluit Juha Näkki af.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Etteplan

Etteplan levert oplossingen voor industriële apparatuur en plant engineering, software en embedded systems, en technische-documentatieoplossingen aan wereldwijd toonaangevende bedrijven in de high tech en maakindustrie. Onze services zijn erop gericht om de concurrentiepositie van de producten, services en engineering processen van onze klanten te verbeteren gedurende de gehele product lifecycle. De resultaten van de innovatieve engineering van Etteplan vindt men terug in een groot aantal industriële oplossingen en dagelijkse producten.
Meer over Etteplan

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.