NVIDIA neemt Arm over voor $ 40 miljard, waardoor het grootste computerbedrijf ter wereld wordt gecreëerd voor het tijdperk van AI

| TechVisor | 2 min | 14 september 2020 9:59
Copyright: NVIDIA
NVIDIA en SoftBank Group Corp. (SBG) hebben vandaag een definitieve overeenkomst aangekondigd waarbij NVIDIA Arm Limited overneemt van SBG en het SoftBank Vision Fund (samen “SoftBank”) in een transactie ter waarde van $ 40 miljard. De transactie zal naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan NVIDIA's non-GAAP brutomarge en non-GAAP winst per aandeel.

De combinatie brengt het toonaangevende AI-computerplatform van NVIDIA samen met het uitgebreide ecosysteem van Arm om het belangrijkste computerbedrijf voor het tijdperk van kunstmatige intelligentie te creëren, innovatie te versnellen en tegelijkertijd uit te breiden naar grote, snelgroeiende markten. SoftBank zal zich blijven inzetten voor het succes van Arm op de lange termijn via haar eigendomsbelang in NVIDIA, dat naar verwachting minder dan 10 procent zal bedragen.

"AI is de krachtigste technologische kracht van onze tijd en heeft een nieuwe computergolf gelanceerd", zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. "In de komende jaren zullen biljoenen computers met AI een nieuw internet-of-things creëren dat duizenden keren groter is dan het huidige internet-of-people. Onze combinatie zal een bedrijf creëren dat fantastisch gepositioneerd is voor het tijdperk van AI.

“Simon Segars en zijn team bij Arm hebben een buitengewoon bedrijf opgebouwd dat bijdraagt aan bijna elke technologiemarkt ter wereld. Door de AI-computermogelijkheden van NVIDIA te verenigen met het enorme ecosysteem van de CPU van Arm, kunnen we computergebruik bevorderen van de cloud, smartphones, pc's, zelfrijdende auto's en robotica tot IoT, en AI-computing uitbreiden naar alle uithoeken van de wereld.

“Deze combinatie heeft enorme voordelen voor zowel bedrijven, onze klanten als de industrie. Voor het ecosysteem van Arm zal de combinatie de R & D-capaciteit van Arm een boost geven en zijn IP-portfolio uitbreiden met NVIDIA's toonaangevende GPU- en AI-technologie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TechVisor
TechVisor is het vizier op de tech industrie. Het is onze missie te voorzien in een platform voor professionals én consumenten in Nederland en België om 24x7 actualiteit en achtergrond informatie te leveren over de ontwikkelingen en stand van zaken in de tech industrie.

De mensen achter TechVisor zijn professionals uit de (inter)nationale ICT markt. Zij weten dus als geen ander welke bedrijven te volgen en wat de trends zijn in deze markt. Voor jou als ICT professional óf als consument betekent dit dus dat je op TechVisor over de meest interessante en relevante zaken op de hoogte wordt gehouden.
Meer over TechVisor
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.