Microsoft en LinkedIn slaan handen ineen om COVID-werkloosheid aan te pakken

Groot aantal beschikbare banen binnen handbereik door laagdrempelige om- en bijscholing

| Microsoft | 3 min | 14 september 2020 10:18
Gewaardeerd
Copyright: Microsoft
Microsoft en LinkedIn gaan werkzoekenden die tijdens de pandemie hun baan zijn kwijtgeraakt zijn, met trainingsprogramma’s helpen bij het vinden van een baan. Het leerplatform heeft een focus op het snel aanleren van een breed scala aan digitale vaardigheden voor de banen van nu en morgen. Anders dan andere platforms, biedt werkinhetvooruitzicht.nl trainingen aan gericht op een specifieke rol en baan. Microsoft en LinkedIn verwachten met het platform 50.000 mensen aan de juiste actuele trainingsprogramma’s te helpen.

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat er een mismatch is tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt: er zijn een groot aantal beschikbare banen waar op dit moment geen talent voor gevonden kan worden, zoals account- en projectmanagers, software ontwikkelaars en business analisten. Juist door het aanleren van een aantal basis digitale vaardigheden worden deze banen snel toegankelijk voor een grote groep die nu werkloos zijn geworden. Vaardigheden worden steeds belangrijker in het vinden van een passende baan. Digitale skills zoals data-analyse en technische support zijn enkele van de meest gevraagde vaardigheden. Het trainingsprogramma van Microsoft en LinkedIn is in het leven geroepen om die specifieke vaardigheden te ontwikkelen en carrièreperspectieven van werkzoekenden te verbeteren. De partners vinden het belangrijk dat mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt als gevolg van de COVID-pandemie, toegang krijgen tot gratis trainingsmateriaal. Deze aanpak moet mensen versneld aan een nieuwe baan helpen en zo bijdragen aan economisch herstel.

Gerichte om- en bijscholing voor specifieke banen

Op dit moment is er vooral veel focus op het groeiende aantal werklozen, maar is er nog een gebrek aan doelgerichte, praktische stappen op schaal om deze mensen te ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan. Daarom slaan Microsoft en LinkedIn de handen ineen. Het initiatief werkinhetvooruitzicht.nl omvat concrete stappen om werkzoekenden op korte termijn te helpen. Zo krijgen zij een accuraat inzicht in vaardigheden en banen waar de meeste vraag naar is en krijgen vervolgens gerichte laagdrempelige online leerpaden tot hun beschikking om vaardigheden voor deze specifieke banen te ontwikkelen. Het leertraject vindt plaats op een digitaal platform dat door ITPH Academy (IT PerformanceHouse) speciaal voor dit doel is ontwikkeld. De onafhankelijke opleider verzorgt de ondersteuning en baanbemiddeling die gekoppeld is aan de leerpaden van LinkedIn en Microsoft.

Digitale vaardigheden ook buiten IT noodzakelijk

Door de snel digitaliserende arbeidsmarkt zijn er nieuwe vaardigheden nodig, ook voor banen buiten de technologie- en IT-sector, zo blijkt uit onderzoek van LinkedIn en Microsoft: “Tegenover een stijgende werkloosheid staat een groeiende beschikbaarheid van banen met een digitaal component. Maar tussen vraag en aanbod is een mismatch: er is onvoldoende aanbod van mensen met de juiste vaardigheden voor die beschikbare banen. We zien dat er steeds meer behoefte is aan mensen met digitale vaardigheden, zowel binnen als buiten de IT-sector. Daarom is het belangrijk om hier snel een grote groep mensen voor op te leiden. Wij vinden het belangrijk dat heel werkend Nederland zich blijft ontwikkelen, toegang heeft tot het aanleren van nieuwe digitale vaardigheden en daardoor de kans krijgt om aan het werk te komen én blijven,” benadrukt Ernst-Jan Stigter, Algemeen Directeur van Microsoft Nederland.

Volgens Marcel Molenaar, Country Manager LinkedIn Benelux gaat het daarbij niet alleen om IT-banen, maar ook om banen als digitale marketing specialist, projectmanager en klantenservicemedewerker. “Tijdens de pandemie hebben we gezien hoe flexibel werkend Nederland kan zijn. We hebben ons snel weten aan te passen aan de thuiswerksituatie en zijn productief gebleven. Diezelfde mindset is nu nodig om het groeiende aantal werklozen weer aan het werk te helpen. Gerichte bij- en omscholing voor specifieke rollen en banen en het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden is de sleutel om mensen echt aan het werk te helpen, om bedrijven te helpen aan de professionals die ze nodig hebben.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Microsoft

Over Microsoft

Microsoft Corporation is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf met hoofdkantoor in Redmond, Washington. Het ontwikkelt, produceert, licentieert, ondersteunt en verkoopt computersoftware, consumentenelektronica, personal computers en aanverwante diensten.
Meer over Microsoft

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.