Siemens presenteert multifunctioneel monitoringsrelais SIRIUS 3UG546 voor gelijkstroomtoepassingen

| Siemens | 2 min | 14 september 2020 11:53
Afbeelding: De multifunctionele monitoringsrelais SIRIUS 3UG546 | Copyright: Siemens
  • Compact component met gecombineerde functionaliteit voor meting, monitoring en data-overdracht
  • Gescheiden registratie voor energieverbruik en teruggewonnen energie
  • Inbedrijfstelling, meetwaarden en statusinformatie via Profinet
Siemens heeft haar portfolio bewakingsrelais uitgebreid met het SIRIUS 3UG546 gelijkstroom (DC) relais. Het nieuwe product is het meest compacte in zijn soort voor toepassingen met gelijkstroom (DC), waardoor een eenvoudige en nauwkeurige vermogensmeting mogelijk is. De SIRIUS 3UG546 is het eerste en enige DC-bewakingsrelais dat stroom- en spanningsmeting, vermogensmonitoring, communicatie en diverse andere functies combineert in één enkel compact product. Tot nu toe waren voor elk van deze functies afzonderlijke componenten nodig. De innovatieve aanpak bespaart ruimte en geld.

Het SIRIUS 3UG546 gelijkstroom (DC) monitoringrelais leent zich bij uitstek voor het monitoren van industriële toepassingen, en dan vooral voor op batterijen gebaseerde toepassingen. Bij zowel enkelkanaal als dubbelkanaals bewaken deze relais de gelijkstroom (DC-belasting), het spanningsniveau en het werkelijke vermogen. De relais geven een waarschuwing als één van deze waarden boven of onder de ingestelde grenswaarde komt. Het monitoringrelais heeft een spanningsmeetbereik van 0 tot 800V. Er zijn twee stroomvarianten beschikbaar: een 22,5 mm brede versie voor 2x8A of 1x16A en een 45 mm brede versie tot 63A.

Het SIRIUS 3UG546 gelijkstroom (DC) monitoringrelais wordt geleverd met afzonderlijke tellers voor energieverbruik en energieteruglevering. De bedrijfsurentellers en schakelcyclustellers maken preventief onderhoud mogelijk. De schakelcyclusteller wordt bij elke gedetecteerde uitschakeling van de te bewaken belasting met één verhoogd en de bedrijfsurenteller geeft de tijdsperiode aan waarin een meetbare stroom aanwezig is. Het aantal schakelcycli en bedrijfsuren dient als indicatie of onderhoud danwel vervanging van schakelelementen, machineonderdelen en installatiedelen nodig is.

De componenten kunnen in de TIA Portal worden geïntegreerd en alle relevante parameters kunnen via Profinet worden geparametriseerd. Meetwaarden, tellerwaarden en diagnoseberichten worden via Profinet naar een controller verstuurd. Het relais heeft een signaaluitgang om een snelle reactie op in de installatie gedetecteerde fouten mogelijk te maken. Deze schakelt uit zodra een gedefinieerde grenswaarde wordt over- of onderschreden. Bovendien kunnen alle teller- en meetwaarden worden voorzien van een waarschuwingslimiet die via Profinet een waarschuwing genereert wanneer een grenswaardeoverschrijding optreedt. De bediening inclusief foutreactie is ook mogelijk zonder gebruik te maken van Profinet.

Het SIRIUS 3UG546 gelijkstroom (DC) monitoringrelais is gebruiksvriendelijk in bedrijf te stellen en maakt op eenvoudige wijze dataverwerking mogelijk. Het monitoringrelais is geschikt voor gebruik in verschillende industrieën, waaronder: automotive (gelijkstroombewaking in autoproductiefaciliteiten), robotica (bewaking en energieteruglevering voor robotgeïntegreerde processen), e-mobiliteit (bewaking van de geleverde energie, diepe ontladingsbeveiliging voor EV-laden), DC-energieopslag, paneelbouw (DC-stroombewaking in de schakelkast of in de productie-/proceseenheden), verlichting en in autonoom rijdende voertuigen (AGV) die automatisch laadstations benaderen om hun accu's op te laden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.