OPPO lanceert ColorOS 11 met uitgebreide aanpassingen op basis van Android 11

Snelle lancering resultaat van samenwerking OPPO en Google

| OPPO | 4 min | 14 september 2020 16:27
Copyright: OPPO
Smartphonemerk OPPO heeft vandaag zijn geheel nieuwe ColorOS 11 via een online persconferentie wereldwijd gelanceerd. OPPO schreef hiermee geschiedenis als een van de eerste OEM-besturingssystemen die de nieuwste Android 11-update wereldwijd uitrolt. Met het nieuwe Make Life Flow-concept behoudt ColorOS 11 de geliefde standaard Android-functies, terwijl het ook de uitgebreide gebruikersinterface-aanpassing biedt waar OPPO-gebruikers naar op zoek zijn. De snelle lancering, die volgt op de aankondiging van Android 11 door Google, is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven om de lancering in recordtijd te realiseren.

Nieuw niveau van UI-aanpassing voor persoonlijke gebruikservaring

ColorOS 11 biedt een ongekend niveau van UI-aanpassing om gebruikers te helpen hun verbeelding de vrije loop te laten en hun ervaring te personaliseren. Gebruikers kunnen hierdoor hun eigen Always-On Display, thema en achtergrond maken, evenals lettertypen, pictogrammen en beltonen. Deze nieuwste upgrade verbetert ook de donkere modus van Android met drie kleurenschema's en contrastniveaus. Ook kunnen gebruikers met OPPO Relax 2.0 hun eigen white noise mix samenstellen en is er bijvoorbeeld keuze uit een uitgebreide verzameling geluiden uit steden over de hele wereld.

“De focus van ColorOS 11 op UI-aanpassing is geworteld in het verlangen van de klant naar een meer gepersonaliseerde, unieke telefoonervaring", aldus Lynn Ni, OPPO ColorOS Design Project Lead. “Het ColorOS-team heeft op basis van gebruikersfeedback een ingrijpende UI-aanpassing doorgevoerd, die een meer persoonlijke gebruikersinterface biedt en een breed scala aan functies omvat. Op die manier bieden we gebruikers voldoende ruimte om hun creativiteit te uiten en tegelijkertijd controle uit te oefenen over hun telefoons".

Meer efficiëntie

ColorOS 11 is uitgerust met robuuste functies die de efficiëntie en het gebruiksgemak van het telefoongebruik aanzienlijk verbeteren. Een van de nieuwe, innovatieve functies is de Three-Finger Translate die wordt mogelijk gemaakt door Google Lens, de eerste functie die in samenwerking door OPPO en Google is ontwikkeld. Hiermee wordt door een eenvoudige beweging met drie vingers tekst geselecteerd en vervolgens vertaald door middel van een screenshot.

Flexdrop[1], een andere nieuwe functie, biedt een eenvoudige en intuïtieve oplossing voor multi-tasking. Gebruikers kunnen tegelijkertijd video en tekst bekijken, ideaal voor bijvoorbeeld gamers en videoliefhebbers. Gebruikers kunnen ook snel schakelen tussen verschillende smarthome-apparaten en deze bedienen via een nieuw Device Control-menu, zonder nieuwe apps te hoeven downloaden.

Om de beschikbare batterij te maximaliseren, kunnen gebruikers in de nieuwe Super Power Saving-modus zes apps selecteren die kunnen draaien in situaties met een bijna lege batterij. Daarnaast voorkomt Battery Guard schade door langdurig opladen bij onstabiele voedingsspanningen door gebruikersgewoonten te leren. Battery Guard pauzeert op intelligente wijze het opladen zodra het 's nachts 80% bereikt, voordat het weer volledig wordt opgeladen tegen de tijd dat gebruikers wakker worden.

Hoewel hoge framesnelheden een positieve ontwikkeling zijn in de branche, ervaren telefoons vaak vertragingen en hapering als gevolg. Om dit tegen te gaan, heeft ColorOS 11 UI First 2.0 geïntroduceerd, die OPPO's gepatenteerde en vertraging reducerende engine combineert met Quantum Animation. Dit verhoogt het RAM-gebruik met 45%, waardoor de respons met 32% en de framesnelheid met 17% worden verbeterd[2].

De AI App Preloading leert daarnaast gebruikersgedrag om de meest gebruikte apps vooraf te laden, waardoor de laadtijd aanzienlijk wordt verkort. SuperTouch identificeert vervolgens op intelligente wijze gebruikersscenario's en optimaliseert op basis daarvan de aanraakreactiesnelheid, wat zorgt voor een soepel systeem.

Een verhoogde focus op gebruikersbeveiliging en privacy

ColorOS 11 bevat ook de nieuw toegevoegde privacy-opties van Android 11 en biedt tegelijkertijd een reeks extra privacy- en gegevensbeveiligingsfuncties. Private System[[3] Private System is beschikbaar vanaf oktober 20203] dupliceert apps en gegevens en maakt een kopie die onafhankelijk is van het origineel en die alleen toegankelijk is via een aparte vingerafdrukscan of uniek wachtwoord.

Met een nieuwe snelkoppeling naar App Lock kunnen gebruikers daarnaast apps vergrendelen met een wachtwoord, vingerafdruk of gezichtsverificatie. Het machtigingensysteem is ook verbeterd, met tijdelijke machtigingen die de camera, microfoon en locatietoegang resetten wanneer de app wordt gesloten. Ondertussen zetten auto-reset-rechten de app-toestemmingsinstellingen terug naar de standaardinstellingen als ze lange tijd niet zijn gebruikt. Om te voorkomen dat ongewenste apps toegang krijgen tot de gegevens van andere apps, beperkt de bereikopslag de toegang van apps tot telefoongegevens en wordt hiervoor altijd toestemming van de gebruiker gevraagd.

De snelste en breedste uitrol in de geschiedenis van ColorOS

De huidige bèta-lancering van ColorOS 11 nodigt technisch onderlegde gebruikers uit om de nieuwe functies te verkennen en feedback te geven. De officiële versie volgt in de komende weken. ColorOS 11 wordt batch voor batch uitgebracht, te beginnen met de Find X2-serie en Reno3-serie. De volledige uitrol omvat meer dan 28 telefoonmodellen van OPPO, inclusief de in Nederland verkrijgbare Find-, Reno- en A-series.


1) Flexdrop is beschikbaar vanaf oktober 2020.
2) Data op basis van laboratoriumtests door OPPO; actuele cijfers kunnen afwijken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over OPPO

OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.