Felton en Lantech voegen activiteiten samen voor een bredere integrale aanpak

Dankzij fusie ontstaat er een nieuwe prominente speler voor de Nederlandse markt in ICT-infrastructuren en security

| Felton | 2 min | 15 september 2020 18:20
Afbeelding: Proosten op de fusie | Copyright: Felton
Lantech en Felton kondigen vandaag aan dat ze samengaan als één bedrijf onder de naam Felton. Door de fusie komt er een nieuwe prominente speler op de Nederlandse markt voor het ontwerpen, implementeren en beheren van hoogwaardige en veilige ICT-infrastructuren. Hierdoor ontstaat er een organisatie van ruim 90 specialisten. Het huidige Lantech kantoor in Amersfoort wordt het gezamenlijke hoofdkwartier.

Felton en Lantech hebben samen meer dan 35 jaar ervaring in ICT-infrastructuren en security voor middelgrote en grote organisaties. De samenvoeging van beide bedrijven brengt voordelen voor zowel huidige als toekomstige klanten. Allereerst kan het bedrijf, dankzij de brede pool aan ervaring, grenzen verleggen op het gebied van Cloud, cybersecurity en outsourcing en het onderliggende kostenmodel wat volledig gebaseerd is op pay-per-use, een uniek model op de Nederlandse markt. Voor klanten betekent dit dat ze nog meer ontzorging, grip, veiligheid én (financiële) ruimte krijgen om zich te focussen op hun corebusiness. Wat onveranderd blijft binnen de nieuwe entiteit zijn de kernwaarden van beide bedrijven. Techniek, vakmanschap en customer intimacy zullen voorop blijven staan. Klanten krijgen een persoonlijke aanpak met een vast team van specialisten, die graag opereren als verlengstuk van een organisatie. Tenslotte biedt de combinatie een volledige certificering voor ISO27001 en NEN7510.

De huidige directies van beide bedrijven zullen samen directie team vormen, waarbij Henk de Boer de rol van Algemeen Directeur zal vervullen. De overige leden van de directie zijn: Stan Bridié (Directeur Managed Services), en Sebastiaan Kors (Commercieel Directeur).

“Voor Lantech is deze fusie interessant omdat wij onze klanten beter willen bedienen bij de transitie naar cloud-gebaseerde infrastructuren. Bij Lantech geloven we hierbij heel erg in hybride infrastructuren met de mix van on-premise-, public- en private Cloud,” aldus Henk de Boer, algemeen directeur bij Lantech.

Sebastiaan Kors, commercieel directeur bij Lantech vult aan: “Daarnaast krijgen wij als dienstverlener steeds vaker de vraag om beheervraagstukken breder in te vullen tot aan volledige outsourcing. Dankzij de fusie met Felton is dit nu mogelijk en zijn we de perfecte match voor middelgrote organisaties.”

Stan Bridié, directeur managed services bij Felton vervolgt: “Door de snelle veranderingen in de markt, zoals digitale transformatie, zien wij steeds vaker dat klanten de behoeften hebben aan een ‘technologie partner’ die managed services, networking en cybersecurity capaciteiten snel kan opschalen. Dankzij de fusie kunnen we de kwaliteit van deze diensten ook in de toekomst blijven borgen en het pakket aan innovatieve diensten en producten sneller uitbreiden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Felton

Felton is een bedrijf dat is ontstaan uit een fusie tussen Felton en Lantech. Gezamenlijk hebben de bedrijven ruim 35 jaar ervaring in het ontwerpen, implementeren en beheren van hoogwaardige en veilige ICT-infrastructuren. Het bedrijf biedt een geïntegreerd pakket van managed services en technologie om organisaties te ondersteunen in de digitale transformatie. Door in zee te gaan met Felton optimaliseren klanten stabiliteit, voorspelbaarheid en gebruik van de IT-middelen. Felton adviseert en faciliteert organisaties bij het realiseren van een veilige en betrouwbare IT-Infrastructuur. Complexe trajecten worden daarbij gereduceerd tot eenvoudige keuzes.  
Meer over Felton

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.