Avit Group versterkt marktpositie softwareontwikkeling met overname Ifective

| Avit | 2 min | 16 september 2020 13:57
Copyright: Ifective
Netwerk integrator Avit Group heeft met ingang van 1 september 2020 softwareontwikkelaar Ifective overgenomen. Door de krachten te bundelen versterkt de organisatie haar kennis en expertise, innovatief vermogen en track-record op het gebied van softwareontwikkeling. Door het totaalaanbod van IT-diensten kunnen de digitaliseringsvraagstukken van klanten nog beter opgelost worden.

Ifective heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van softwareontwikkeling en beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van onder andere Azure. Zowel Avit als Ifective zijn in het bezit van de Microsoft Gold Application Development certificering.

Totaalaanbod IT-diensten

Met deze stap versterkt Avit Group haar marktpositie als IT-dienstverlener en het innovatieve vermogen van de organisatie. Avit Group biedt een totaalpakket aan IT-diensten (enterprise networking, collaboration & workspace, integrated cybersecurity, services en application integration) waarbij met name het application integration-deel door de samengang wordt versterkt.

De nieuwe organisatie

De bestaande software development-divisie Avit Integration wordt middels de overname versterkt met circa 25 nieuwe medewerkers. Hiermee ontwikkelt Avit Group zich verder tot een organisatie van ruim 150 medewerkers met kantoren in Amersfoort, Emmeloord, Antwerpen en ‘t Harde. Vanuit deze locaties worden opdrachtgevers in met name de sectoren zorg, onderwijs, overheid alsmede multinationals met locaties verspreid in EMEAR bediend.

Ronald Kraanen, CEO van de Avit Group: “We zijn zeer verheugd deze overname aan te kondigen. Ifective is een gerenommeerde en kundige partij op het vlak van softwareontwikkeling en we combineren onze development teams al langer succesvol bij complexe opdrachten. De organisaties passen bij elkaar qua agile werkwijze, normen en waarden. Onze opdrachtgevers worden vaak geconfronteerd met de beperkingen van ‘standaard’ IT-platformen en applicaties. Wij kijken naar hoe we de beperkingen van deze bestaande IT-platformen en applicaties met behulp van verregaande integratie kunnen oplossen. Met het opschalen van onze software development-capaciteit en kennis en expertise op het gebied van onder andere Azure, API’s (I-PaaS), Python en C# kunnen we onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn bij hun innovatie- en digitaliseringsdoelstellingen.”

Hessel Joustra, Oprichter en CEO van Ifective: “In de afgelopen jaren is Ifective enorm gegroeid. Hetzelfde geldt voor Avit Group. Door de twee organisaties samen te voegen, zijn er voldoende capaciteit en middelen om deze ontwikkeling door te zetten. Door de jarenlange samenwerking weten we dat Avit een partij is waar Ifective goed bij past. Niet alleen zijn we qua dienstverlening complementair, ook sluit de manier van werken op elkaar aan. Hierdoor krijgen medewerkers minstens evenveel kansen als voorheen en kunnen klanten vertrouwen op dienstverlening van een nog hoger niveau.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Avit
Avit, specialist op het gebied van networking, collaboration, security en datacenter, verbetert bedrijfsprocessen door het ontwerpen, leveren, implementeren, integreren en beheren van IT-oplossingen. Avit beschikt over een eigen Research & Development afdeling waar innovatieve oplossingen ontwikkeld worden. Kwaliteit, kennis en innovatie staan bij Avit hoog in het vaandel. Zo is Avit ISO gecertificeerd op kwaliteit (ISO 9001), informatiebeveiliging (ISO 27001) en milieu (ISO 14001) en wordt er gewerkt volgens best practice methodieken als ITIL en Prince2. Als officieel gecertificeerd Cisco Gold –partner en Cisco Master Enterpise Networking specialist, is het bedrijf trots op zijn Cisco Transformation & Innovation Partner of the Year 2019 award en de Cisco Collaboration Partner of the Year 2019 award.
Meer over Avit
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.