OPPO viert 16e verjaardag

Wereldwijd techmerk blikt vooruit naar het volgende decennium

| OPPO | 3 min | 17 september 2020 9:32
Copyright: OPPO
Het toonaangevende, wereldwijde technologiemerk OPPO viert vandaag zijn 16e verjaardag en markeert daarmee een mijlpaal in de technologische innovatie en groei van het bedrijf. OPPO heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van telefoonfabrikant tot innovator van slimme apparaten. Het bedrijf blijft zijn wereldwijde aanwezigheid vergroten door het aanbieden van hoogwaardige, technische producten en diensten aan zijn partners en gebruikers, en onderzoekt daarnaast manieren om de industrie vooruit te helpen.

“We zijn erg verheugd om deze jubileummijlpaal te bereiken. Ik ben ook iedereen die zich de afgelopen 16 jaar bij OPPO heeft aangesloten zeer dankbaar, waaronder klanten, partners en werknemers. Mede door hun steun hebben wij samen het succes van dit bedrijf de afgelopen 16 jaar mogelijk gemaakt”, aldus Tony Chen, oprichter en CEO van OPPO.

16 jaar innovatie

Dit jaar beleefde OPPO een reeks doorbraken op het gebied van grensverleggende technologieën voor onder andere 5G, AI, imaging en VOOC Flash Charging, waarbij de nieuwste inzichten en prestaties op het gebied van consumententechnologieën werden gepresenteerd.

In augustus 2020 heeft OPPO de nieuwe generatie hybride zoomtechnologie uitgebracht, die de standaard van beeldkwaliteit naar een hoger niveau tilt. Daarnaast is er ook een nieuwe serie snelladers gepresenteerd, waaronder 125 W snelladen, waarmee OPPO's positie als marktleider op het gebied van flitslaadtechnologie verder wordt versterkt.

OPPO heeft ook met succes de eerste 5G Standalone (SA)-netwerken in het VK geïmplementeerd en Europa's eerste 5G SA-netwerkslicingservices geleverd. Momenteel heeft OPPO samengewerkt met meer dan 50 wereldwijde providers en helpt het merk om de grootschalige commercialisering van 5G over de hele wereld duurzaam te versnellen.

Daarnaast heeft OPPO ook twee First-Place Awards in de categorie AI gewonnen op CVPR 2020, en heeft het de afdeling Intelligente Perceptie en Interactie opgericht om de allernieuwste AI-technologieën verder te onderzoeken.

Toonaangevend in technologie

OPPO streeft ernaar een geïntegreerd technologiebedrijf te worden en heeft grote stappen gezet om te voldoen aan de behoeften van zijn gebruikers in verschillende contexten. Met de oprichting van de Business Unit Intelligent Mobile Devices zijn er verschillende soorten IoT-producten zoals oordopjes, slimme horloges en 5G CPE uitgebracht. Naast de smartphonemarkt streeft OPPO ernaar om een nieuw intelligent ecosysteem te creëren.

OPPO heeft kerntechnologieën ontwikkeld op het gebied van hardware, software en internetservices. Als consumentgericht merk ondersteunt de nieuwste versie van OPPO ColorOS gebruikers met visuele, auditieve en fysieke handicaps door barrièrevrije functies zoals TalkBack, Flash on-call en Toegankelijkheidsmenu te optimaliseren. Momenteel zijn er maandelijks meer dan 370 miljoen actieve gebruikers (MAU's) van ColorOS over de hele wereld.

Intelligent ecosysteem

OPPO blijft al 16 jaar trouw aan zijn kernwaarden: technologie vertrouwder, toegankelijker en persoonlijker maken. Geleid door deze visie, hoopt OPPO nieuwe, sterke samenwerkingen vorm te blijven geven met wereldwijde supply chain-partners en toonaangevende netwerkoperators en retailers om in de toekomst nog meer mensgerichte ontwerpen en producten aan wereldwijde gebruikers te bieden.
OPPO-oprichter en CEO Tony Chen vat dat als volgt samen: “Technologie moet niet alleen ons leven verbeteren, maar ook de wereld en de mensheid dichter bij elkaar brengen. Vanuit die overtuiging is OPPO aan deze reis begonnen. Op de lange termijn zullen wij ons, in samenwerking met partners, blijven inzetten voor het bieden van een optimale technologische ervaring aan consumenten over de hele wereld, om op die manier uiteindelijk een open en intelligent ecosysteem te kunnen creëren".

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over OPPO

OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.