Flowmon versnelt anomaliedetectie tegen cyberaanvallen

Nieuwe generatie Anomaly Detection System verkort reactietijd bij security-incidenten

| Flowmon Networks | 2 min | 17 september 2020 9:45
Copyright: Flowmon Networks
Flowmon Networks introduceert ADS 11, een nieuw ontworpen versie van het Anomaly Detection System. Dankzij diverse interface- en performanceverbeteringen, ruisvrije inzichten en rapportages en een grotere schaalbaarheid, kunnen klanten veel sneller reageren op cyberaanvallen en andere security-incidenten. ADS 11 maakt tevens een aantal handmatige controles overbodig.

Security is topprioriteit

Security wordt steeds belangrijker voor bedrijfsprocessen en is daarom een topprioriteit van CIO’s. Door het toenemend gebruik van mobiele apparatuur, cloud-services, IoT en vaker thuiswerken, ontstaan er echter meer en nieuwe aanvalsmogelijkheden voor cybercriminelen. Omdat traditionele oplossingen niet ontwikkeld zijn voor deze veranderingen, worstelen securitymanagers met het effectief beschermen van de bedrijfsassets. Flowmon ADS 11 is volledig herontworpen om afwijkingen sneller te detecteren en te rapporteren, via elke mogelijke ingang en blinde hoeken. De software levert securitymanagers duidelijke inzichten op waarmee zij direct actie kunnen ondernemen.

Meerdere detectiemethoden

Flowmon ADS 11 biedt een uitgebreid scala aan detectiemethoden die al het netwerkverkeer vanuit verschillende perspectieven continu analyseert. De software gebruikt een combinatie van machine learning, heuristische, statistische en op digitale handtekeningen gebaseerde analyses, waardoor elk type afwijkend gedrag snel wordt gedetecteerd. Door Flowmon ADS toe te voegen aan bestaande security-oplossingen kunnen organisaties een effectieve meerlaagse bescherming creëren tegen elke mogelijke cyberdreiging. Inclusief gerichte aanvallen tegen bedrijfskritische applicaties en systemen, of pogingen tot informatiediefstal.

Nieuwe functionaliteit

ADS 11 is in zes taalversies leverbaar en bevat de volgende nieuwe functionaliteit:
  • Architectuurverbeteringen: de ADS-engine kan op één appliance tot 100K flows per seconde analyseren op verdacht gedrag, terwijl meerdere appliances te koppelen zijn
  • Snellere detectiemethoden: detectiemethoden zijn geoptimaliseerd en herontworpen om zowel aanzienlijk sneller als nauwkeuriger te analyseren
  • Gestroomlijnde situationele waarneming: verbeterde interpretatie van details en events in ‘Event Details’ verkorten de reactietijd, ondersteund door een duidelijke uitleg en indicatie van de mogelijke oorzaak
  • Gebruikersinterface: consolidatie van alle relevante informatie van elke module in een centraal dashboard en rapport verbetert het inzicht. Tevens visualiseert een nieuwe widget de totale securitystatus en is er een dashboard voor SecOps toegevoegd

“Het is de missie van Flowmon Networks om mensen in staat te stellen elk netwerk te kunnen beveiligen en managen, ongeacht de omvang en complexiteit”, zegt Petr Springl, VP Product Engineering van het bedrijf. “Flowmon ADS 11 is een aanzienlijk verbeterde nieuwe generatie oplossing voor het sneller detecteren van afwijkingen, om eenvoudiger en sneller te reageren. Wij hebben elk aspect van het softwareontwerp aangepakt om meer waarde toe te voegen en een betere partner voor securityverantwoordelijken te worden."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Flowmon Networks

Flowmon Networks is de ontwikkelaar en leverancier van Flowmon, een veelgebruikte oplossing voor het monitoren van netwerkverkeer en gedragsanalyses. Verder levert het bedrijf met DDoS Defender een complete oplossing om cyberaanvallen te ontdekken en tegen te houden.
Meer over Flowmon Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.