Altair treedt toe tot Avicenna Alliance voor medische innovatie

| Altair | 2 min | 17 september 2020 13:24
Copyright: Altair
Altair, leverancier van oplossingen voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, is lid geworden van de wereldwijde Avicenna Alliance voor het versnellen van medische innovaties. Simulatie- en analysesoftware helpt medicijnen en zorgoplossingen zowel efficiënter als sneller te ontwikkelen.

Uitdagingen en risico’s minimaliseren

Nieuwe medicijnen en medische apparatuur worden voor de marktintroductie uitvoerig op mensen getest, met de daarvoor benodigde grote investeringen. Een deel van alle ontwikkelingen haalt nooit de markt en ook voor succesvolle medicijnen en apparatuur is dit een langdurige procedure. Tegenwoordig is het mogelijk om met behulp van geavanceerde simulatiesoftware en historische data aanzienlijk eerder in het ontwikkeltraject de effectiviteit van nieuwe medicijnen en apparatuur te identificeren. Dit betekent dat het werk van Avicenna Alliance leden zoals Altair helpt om de ethische en logistieke uitdagingen en risico’s tijdens het testen van nieuwe medicijnen en medische apparatuur tot een minimum te reduceren.

Digitaal transformeren zorginnovatie

“Het wordt tijd om de ontwikkeling van zorginnovaties digitaal te transformeren”, zegt James Scapa, oprichter en Chief Executive Officer van Altair. “Het verheugt ons daarom op een positieve wijze bij te kunnen dragen aan het werk en missie van de Avicenna Alliance, met als doel op een effectievere, efficiëntere en beter betaalbare wijze nieuwe medicijnen, apparatuur en diagnoses te ontwikkelen.”

“De behoefte om sneller zorginnovaties te ontwikkelen is nog nooit zo groot en dringend geweest”, zegt Thierry Marchal, Secretary General Avicenna Alliance. “Wij kijken uit naar de waarde toevoegde inzichten die mogelijk worden door de simulaties en data analyses van Altair. Deze helpen de steeds complexere wetenschappelijke uitdagingen op te lossen.”

Stakeholders verbinden

De Avicenna Alliance is in 2016 opgericht om alle stakeholders in de zorgsector te verbinden. Zowel leveranciers, zorgverleners, overheden en onderzoeksinstellingen kunnen profiteren van ‘in silico’ medicijnen en de realiseerbare kosten- en tijdsbesparingen in vergelijking met traditionele trials en testprocedures. Altair brengt decennia aan kennis en ervaring in over de toepassing van simulaties en data-analyses voor het verbeteren en standaardiseren van productontwikkelingen in de zorg.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Altair
Altair is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat software en cloudservices levert voor productontwikkeling, high performance computing (HPC) en data-analytics. Het bedrijf stelt organisaties in verschillende marktsegmenten in staat om effectiever te concurreren door een duurzamere toekomst te creëren.
Meer over Altair
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.