Thales lanceert CipherTrust Data Security Platform

| Thales | 4 min | 21 september 2020 10:51
Afbeelding: Het CipherTrust Data Security Platform | Copyright: Thales
 • CipherTrust Data Security Platform stelt bedrijven in staat op één platform overal hun gevoelige gegevens te detecteren, te beschermen en te controleren.
 • De nieuwe ‘all-in-one’ oplossing maakt een einde aan complexe beveiliging die veroorzaakt wordt door veranderende regelgeving, toenemend gebruik van de cloud en het groeiende aantal dreigingen.
 • Gegevensbeveiliging wordt vereenvoudigd en gegevensbescherming versterkt door middel van sterke toegangscontroles en het in kaart brengen van data op basis van gecentraliseerde gegevensdetectie, -classificatie, -encryptie en sleutelbeheer.
Thales lanceert vandaag het CipherTrust Data Security Platform. Dit platform is de eerste uniforme oplossing voor gegevensbescherming en stelt organisaties in staat hun meest gevoelige data – ongeacht de locatie – te detecteren, beschermen en controleren. Het CipherTrust Data Security Platform verbetert de bescherming van gevoelige gegevens door middel van sterke toegangscontroles en gecentraliseerd sleutelbeheer. Het nieuwe platform helpt organisaties bij het oplossen van hedendaagse uitdagingen zoals de adoptie van een multi-cloudstrategie, de steeds veranderende privacyregelgeving en het toenemende risico op gegevensinbreuken door interne en externe dreigingen.

Dit ‘alles-in-één’ platform combineert de Thales’ Vormetric en SafeNet KeySecure-technologieën. Het platform helpt organisaties om risico’s te begrijpen, hiaten te ontdekken en betere beslissingen te nemen over zowel het delen van gegevens met derden als over de migratie naar de cloud. Zo beschermen organisaties hun gevoelige gegevens zowel on-premise als in de cloud en verlagen ze tegelijkertijd de kosten. Doordat het platform beschikt over een uitgebreide set van ingebouwde classificatiesjablonen voor algemene dataprivacy en beveiligingsvoorschriften, is het in staat om aangepaste regels op basis van specifieke patronen en algoritmen te hanteren. Hierdoor zijn gebruikers verzekerd van het hoogste niveau van compliance.

“Het CipherTrust Data Security Platform voegt de meest kritische elementen van gegevensbeveiliging – data discovery, bescherming en controle – samen in één geïntegreerd platform. Zo biedt het krachtige hulpmiddelen om aan de ontwikkelende wereldwijde en regionale privacyregelgeving te voldoen, evenals aan de toename van cloud-adoptie die geïntensiveerd is door het thuiswerken”, vertelt Steven Maas, Sales Director Encryptie Benelux bij Thales. “Naast de externe uitdagingen op het gebied van gegevensbescherming, biedt het nieuwe platform ook de mogelijkheid om de operationele complexiteit waar veel organisaties mee te maken hebben – met name door het herstel van de gevolgen van de coronacrisis – te verminderen. De evolutie van beveiliging door middel van eenvoud is precies wat organisaties zowel nu als in de toekomst nodig hebben.”

Ontdekken en classificeren van gevoelige data in de cloud en on-premise

Volgens het 2020 Thales Data Threat Report - Global Edition gebruiken organisaties gemiddeld 29 verschillende cloudservices. Hierdoor is het voor veel organisaties onduidelijk waar hun (gevoelige) data zich bevindt. De complexiteit die hieruit voortvloeit is voor 40 procent van de respondenten de belangrijkste barrière voor het beveiligen van hun gegevens. Het CipherTrust Data Security Platform vereenvoudigt deze complexiteit door middel van het beveiligen en controleren van toegang tot gevoelige gegevens in databases, bestanden en containers. De specifieke technologieën omvatten:
 • CipherTrust Transparant Encryptie: versleutelt gegevens in on-premise, de cloud, databases, bestanden en big data-omgevingen met uitgebreide toegangscontroles tot gegevens en gedetailleerde audit logs van datatoegang. Dit kan de meest geavanceerde aanvallen tegenhouden.
 • CipherTrust Database Protection: biedt transparante encryptie op column-niveau van gestructureerde, gevoelige gegevens in databases, zoals creditcard-, BSN-nummers, nationale ID-nummers, wachtwoorden en e-mailadressen.
 • CipherTrust Application Data Protection: biedt API's voor ontwikkelaars om snel encryptie en andere crypto-functies toe te voegen aan hun applicaties, terwijl SecOps de encryptiesleutels controleert.
 • CipherTrust Tokenisation: biedt tokenisatie op applicatieniveau in twee handige oplossingen die flexibiliteit bieden.
 • CipherTrust Batch Data Transformation: maakt het afschermen van statische gegevens en het verwijderen van gevoelige gegevens uit productiedatabases mogelijk. Hierdoor is de security en compliance altijd op orde wanneer een database gedeeld wordt met derden voor het analyseren, testen of het uitvoeren van andere bewerkingen.

Gecontroleerd en gecentraliseerd management van ecryptiesleutels

In rap tempo gaan steeds meer bedrijven encryptie gebruiken. Daardoor is er noodzaak om een veel groter aantal encryptiesleutels te beheren in traditionele dataopslagplaatsen en multi-cloud-omgevingen. Met CipherTrust Data Security Platform's sleutelbeheer kunnen bedrijven hun encryptiesleutels en de richtlijnen voor versleutelde gegevens on-premise en in de cloud centraal beheren en adequaat controleren. De specifieke technologieën omvatten:
 • CipherTrust Manager: centraliseert de sleutels, het beheer en de toegang voor alle producten van het CipherTrust Data Security Platform. Het is beschikbaar in zowel fysieke als virtuele vormfactoren die compitabel zijn tot FIPS 140-2 Level 3.
 • CipherTrust Cloud Key Manager: biedt cloud ‘bring your own key’ (BYOK) beheer voor vele infrastructuur-, platform- en software as a service-cloud-aanbieders.
 • CipherTrust KMIP Server: centraliseert het sleutelbeheer voor het standaard Key Management Interoperability Protocol (KMIP) dat algemeen wordt gebruikt voor opslagoplossingen.
 • CipherTrust TDE Key Manager: centraliseert het sleutelbeheer voor encryptie in Oracle, SQL en Always Encrypted SQL.
Thales zal het CipherTrust Data Security Platform demonstreren tijdens de Thales Cloud Security Summit, dat plaatsvindt van 22 tot en met 24 september 2020. Registreer je hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Thales

De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.