Security evangelist Eddy Willems lanceert cyberthriller over een moorddadig computervirus

| G DATA | 2 min | 21 september 2020 11:22
Copyright: G DATA
Eddy Willems, security evangelist bij G DATA CyberDefense AG, kondigt vandaag een cyberthriller aan over een moorddadig computervirus. Het boek, dat ‘Het Virus’ heet, is een fictief verhaal dat Eddy Willems samen met auteur Alain Dierckx heeft geschreven op basis van zijn ervaringen als security specialist. Eerder publiceerde Willems educatieve boeken als: ‘Cybergevaar’ (2013 Belgie/Nederland), ‘Cybergefahr’ (2015 Duitstalige regio) en ‘Cyberdanger’ (2019 wereldwijd) een volledig bijgewerkte versie in het Engels.

Het verhaal gaat over Europolinspecteur Lara Hartman en communicatieverantwoordelijke Frank Willems. Samen starten zij een klopjacht om cybercriminelen op te sporen die een zelfrijdende auto hebben gehackt en ontregeld, met een dodelijke crash tot gevolg. Alles lijkt te wijzen op een gevaarlijk computervirus. Er volgt een race tegen de klok om een antivirus te vinden dat het kwaad kan stoppen.

“Ik had nooit verwacht dat cybercrime zo’n grote vlucht zou nemen, toen ik ruim dertig jaar geleden de eerste AIDS ransomware diskette kraakte,” aldus Eddy Willems. “Inmiddels is er veel gebeurd en heeft iedereen helaas wel eens te maken gehad met cybercrime. In dit boek probeer ik op een fictieve manier te omschrijven wat er zou kunnen gebeuren als cybercriminaliteit op deze manier blijft toenemen. Daarnaast hoop ik met dit boek lezers inzicht te geven in de cyberdreigingen die momenteel spelen in onze maatschappij.”

Alain Dierckx: “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het schrijven van misdaadromans. Toen ik Eddy interviewde over zijn boek ‘Cyberdanger’ had ik al twee misdaadromans geschreven maar toch ging er een nieuwe wereld voor mij open. De ervaringen van Eddy hebben we proberen te verwerken in dit boek. Ik denk dat het boek erg onthullend is voor lezers omdat het een goed beeld geeft van deze digitale schaduwwereld vol geheimen.”

Over de auteurs

Alain Dierckx werkt als manager en communicatieadviseur bij digitaliseringsprojecten. Als copywriter adviseert hij ook beginnende ondernemers bij hun communicatie. Eerder publiceerde hij al drie spannende romans.

Eddy Willems is een wereldwijde erkende cyber security expert. Hij is security evangelist bij G DATA CyberDefense AG. In 2013 publiceerde hij Cybergevaar, dat nadien ook in een Duitse en een Engelse versie verscheen. Omroepmedia gebruiken zijn advies regelmatig. Willems is een bekende inspirerende spreker en geeft wereldwijd lezingen voor een heel divers publiek.

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels voor de adviesprijs van € 20,99

Op vrijdag 25 september zal er om 10.30 uur een gratis webinar over het boek plaatsvinden. Inschrijven kan via: https://lannoo.webinargeek.com/het-virus?cst=lannoo&utm_medium=email.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over G DATA

IT-beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G DATA CyberDefense AG wordt gezien als de uitvinder van antivirus. Meer dan 30 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen. Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen.
Meer over G DATA

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.