TomTom levert kaarten, navigatiesoftware en connected diensten voor nieuwe Maserati modellen

| TomTom | 2 min | 22 september 2020 9:25
Afbeelding: De Maserati MC20 | Copyright: TomTom
Locatietechnologiespecialist TomTom (TOM2) gaat Maserati voorzien van kaarten, navigatiesoftware en connected diensten voor het gloednieuwe Maserati Intelligent Assistant (MIA) infotainmentsysteem. Bestuurders van aankomende Ghibli, Levante en Quattroporte modellen zullen als eerste profiteren van een breed scala aan innovatieve functies van TomTom, zoals IQ-kaarten, verkeersinformatie, verbonden navigatiediensten, voorspelling van de bestemming en een premium gebruikersinterface. De Ghibli, Levante en Quattroporte gaan in oktober de weg op. Andere modellen zoals de onlangs onthulde MC20 supercar volgen in 2021.

"We zijn verheugd dat onze premium navigatie nu beschikbaar is voor de exclusieve sportwagens van Maserati", aldus Antoine Saucier, Managing Director van TomTom Automotive. "De bestuurders van Maserati zullen profiteren van naadloze connectiviteit en automatische draadloze kaartupdates, zodat ze zorgeloos kunnen instappen en gaan.”

Bereik van het voertuig

Het MIA-infotainmentsysteem in voertuigen bevat het volledige scala aan TomTom's verkeers- en connected navigatiediensten. Hierbij horen ook TomTom EV Services voor het tonen van oplaadpunten en hun beschikbaarheid. Maserati gaat hier gebruik van maken voor de aankomende elektrische Folgore reeks, die gepland staat voor 2021. Nieuw voor Maserati auto’s is het in kaart brengen van het dynamische bereik. Dit zal bestuurders helpen om het bereik van het voertuig te visualiseren door op een kaart te laten zien hoe ver ze kunnen rijden. Als de batterij of de brandstof van de auto onvoldoende is om de geselecteerde bestemming te bereiken, wordt de bestuurder via een waarschuwing op het scherm gevraagd om naar een oplaadpunt of een tankstation te navigeren. De bestuurder krijgt een kostenvergelijking van de beschikbare oplaad- en tankstations die binnen bereik zijn.

Bestemmingsvoorspelling is ook een nieuwe functie die het systeem in staat stelt om te leren wanneer het de bestuurder kan helpen bij het navigeren naar een van zijn of haar favoriete plaatsen.

"We willen dat Maserati-bestuurders in hun auto stappen en zich concentreren op hun rijervaring", aldus Theo-Han Jansen, Hoofd e-Mobility en Connectivity bij Maserati. "De nieuwe navigatie van TomTom met geïntegreerde spraakbesturing zorgt voor een naadloze en veilige ervaring."

Concentreren op de weg

De geïntegreerde oplossing van TomTom wordt zowel op de middenconsole als op de dashboardschermen weergegeven, met een premium gebruikersinterface van TomTom die de bestuurder kan aanpassen aan zijn persoonlijke voorkeuren. Deze geïntegreerde benadering betekent dat het MIA-systeem bewegings- en afslagbegeleiding kan projecteren op het dashboard van het voertuig, evenals waarschuwingen voor flitspalen, verkeer en gevaren. Deze functie vermindert de zijdelingse hoofdbewegingen, zodat bestuurders zich kunnen concentreren op de weg voor een soepele en veilige rit.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over TomTom

TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.