Samenwerking Altair, beschikbaarheid Rescale en NVIDIA A100 Tensor Core GPU op Oracle Cloud

| Oracle | 2 min | 23 september 2020 11:21
Afbeelding: Computational fluid dynamics in manufacturing | Copyright: Altair
Oracle zit niet stil! Het technologiebedrijf met maar liefst drie aankondigingen.

Altair versnelt het gebruik van Oracle Cloud Infrastructuur

Oracle Cloud Infrastructure voorziet Altair van bare metal, HPC en RDMA-netwerkfuncties om sneller en tegen lagere kosten producten te kunnen ontwikkelen. Oracle kondigt de uitbreiding aan van zijn samenwerking met Altair, een wereldwijd technologiebedrijf dat oplossingen biedt op het gebied van data-analyse, productontwikkeling en high-performance computing (HPC). Als onderdeel van de meerjarige overeenkomst zal Altair veel van zijn interne workloads en commerciële software-as-a-service (SaaS) laten draaien op Oracle Cloud Infrastructure, inclusief zijn portfolio van hoogwaardige technische simulatie- en analyseproducten.

NVIDIA A100 GPUS als eerste beschikbaar in Oracle Cloud Infrastructure HPC

Cloud combineert prijs-prestatieverhouding van on-premise met flexibiliteit van de cloud. Ontwikkelaars en datawetenschappers kunnen de prestaties van AI, datawetenschap, HPC en machine learning met 2,5-6x verhogen, tegen de laagste kosten.

Oracle is als grote cloudaanbieder de eerste die NVIDIA A100 Tensor Core GPU algemeen beschikbaar maakt op bare metal instances. Oracle's nieuwste GPU-instanties stellen klanten in sectoren als de auto-industrie en de luchtvaart in staat om complexe, data-intensieve, high-performance toepassingen zoals modellering en simulaties efficiënter en tegen lagere kosten dan ooit tevoren uit te voeren.

Oracle en Rescale brengen turnkey bare metal cloud naar bedrijven

Oracle Cloud en Rescale geven ingenieurs, wetenschappers en innoveerders een eenvoudige manier om te profiteren van snelle, bare metal computing met RDMA-netwerken.

Oracle kondigt aan dat het cloud HPC-simulatieplatform van Rescale nu beschikbaar is op Oracle Cloud Infrastructure. Rescale's platform helpt ingenieurs en wetenschappers bij het bouwen, berekenen, analyseren en schalen van simulaties door middel van high performance computing. Nu kunnen klanten van Rescale hun cruciale ingenieurssimulatie- en analysetoepassingen implementeren en beheren op de moderne cloudinfrastructuur van Oracle.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Oracle

Oracle Corporation is een Amerikaans multinationaal computertechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië. Het bedrijf verkoopt databasesoftware en -technologie, cloud engineering-systemen en bedrijfssoftwareproducten.
Oracle en Java zijn geregistreerde merken van Oracle Corporation.
Meer over Oracle

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.