Western Digital introduceert uitgebreide reeks WD Purple smart video-oplossingen voor de groeiende markt AI-ondersteunde bewakingssystemen

Combinatie van nieuwe WD Purple 18 TB HDD, 1 TB microSD-kaart en software voor 24x7 streaming workloads biedt capaciteit, prestaties en duurzaamheid

| Western Digital | 3 min | 23 september 2020 14:38
Copyright: Western Digital
Western Digital Corp. kondigt een uitgebreide reeks van WD Purple-opslagoplossingen aan, waaronder een 18 TB HDD voor digitale- en netwerkcamera’s en analyse-apparatuur, en een 1 TB microSD-kaart voor AI-compatibele camera's. WD Purple drives zijn geoptimaliseerd om beeldverlies en pixelvorming te verminderen, en de algehele videoweergave en streaming voor 24x7 workloads te verbeteren - van opname tot back-up en langdurige opslag. Met de uitbreiding van de WD Purple-lijn zijn klanten in staat om toepassingen te ontwerpen voor verschillende slimme video-workloads.

Toename AI en deep learning

Zowel commerciële als non-profit organisaties versnellen de acceptatie van AI en deep learning om automatisering en betere efficiëntie mogelijk te maken, met als doel bij te dragen aan een veiligere omgeving voor werknemers, klanten en gemeenschappen. Deep learning-algoritmen en de veelvoud aan data gegenereerd door IoT en edge-ecosystemen vereisen een hogere resolutie voor een betere nauwkeurigheid, waardoor de behoefte aan opslagcapaciteit in camera's en netwerk video camera’s toeneemt.

Technologie-onderzoeksbureau Omdia stelt in zijn recente rapport, Video Surveillance & Analytics Intelligence Service, dat het aandeel camera’s met deep learning-algoritmen met een vijfjarig (2019-2024) samengesteld jaarlijks groeipercentage van 67 procent zal toenemen. Voor netwerkcamera’s met deep learning analytics ziet het een groei van 37 procent, video-analyse-apparaten zullen met 43 procent groeien.

Uit nieuw onderzoek in opdracht van Western Digital onder Noord-Amerikaanse installateurs van beveiligingssystemen bleek dat 76 procent van hen ziet dat videoanalyse en AI een steeds grotere rol spelen.

Software voor streaming workloads

De HDD-firmware-optimalisaties en datamanagement-opties van Western Digital spelen een cruciale rol bij de verbetering van systeemmogelijkheden en het beheer van AI-gedreven smart video-oplossingen. De combinatie resulteert in betere prestaties, betrouwbaarheid, duurzaamheid en algehele betere operationele efficiëntie en TCO voor klanten.

Western Digital’s AllFrame-technologie voor WD Purple HDD's biedt uitgebreide technieken voor caching en streaming beheer, om gegevensverlies te helpen voorkomen en 24x7 videomanagement te ondersteunen. De Western Digital Device Analytics software biedt monitoring en schijfanalyse, waarmee gebruikers risico’s op een schijf kunnen detecteren en instructies geven voor herstel voordat er een probleem optreedt.

WD Purple 18 TB HDD

De nieuwe WD Purple 18 TB HDD is ontworpen voor netwerkcamera’s en video-analyse, evenals GPU-compatibele apparaten die zowel realtime als post-analyse toepassingen kunnen leveren. Met 28 procent meer capaciteit dan de vorige generatie, biedt de nieuwe 18 TB HDD ruimte voor het opslaan van video, referentiebeelden en metadata, om effectievere AI te ondersteunen. WD Purple-schijven van 8 TB tot 18 TB zijn voorzien van AllFrame AI-technologie waarmee tot 64 HD-camera's kunnen opnemen, evenals 32 extra streams voor deep learning-analyses.

WD Purple 1 TB microSD-kaart

De WD Purple 1 TB microSD-kaart is ontworpen voor AI-compatibele camera's, bewakingscamera's en randapparatuur en dient als primaire of back-up data-opslag. De microSD is gebaseerd op de geavanceerde 96-laags 3D NAND-technologie van Western Digital en levert een combinatie van extreem hoog uithoudingsvermogen en maximaal 500 P/E cycli. De kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 1 TB, 512 GB, 256 GB, 128 GB, 64 GB en 32 GB. De robuuste, duurzame WD Purple microSD-kaart is weerbestendig, vochtbestendig en bestand tegen temperaturen van -25 tot 85 graden Celsius. In compatibele camera’s is het resterende uithoudingsvermogen te meten, zodat eventueel preventief onderhoud uitgevoerd kan worden.

Beschikbaarheid

De WD Purple 18 TB HDD is in oktober verkrijgbaar, de WD Purple SC QD101 1 TB microSD-kaart wordt verwacht in november.

“De samenwerking met onze klanten en ecosysteem-partners geeft ons unieke inzichten en een sterke focus op het leveren van oplossingen die zijn geoptimaliseerd voor de meest geavanceerde security video workloads”, vertelt Coert de Ridder, Sales Manager bij Western Digital. “AI stimuleert de behoefte aan verbeterde mogelijkheden in schijven om aan de prestatie-eisen te voldoen, vooral nu de videoresolutie en het aantal inkomende streams toenemen. We bevinden ons in een unieke positie, want door de combinatie van onze software en ons uitbreidende schijfportfolio zijn onze oplossingen ideaal voor implementatie in een diversiteit van slimme videotoepassingen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Western Digital

Western Digital creëert omgevingen waarin data kan aarden. Als leider in data-infrastructuur stimuleert het bedrijf de innovatie die nodig is om klanten te helpen bij het vastleggen, behouden, benaderen en transformeren van een steeds groter wordende diversiteit aan data. Overal waar data leeft, van geavanceerde datacenters tot mobiele sensoren op persoonlijke apparaten, faciliteren hun leidende oplossingen de mogelijkheden van data. De gegevensgerichte oplossingen bestaan uit de Western Digital-, G-Technology-, SanDisk- en WD-merken.
Meer over Western Digital

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.