Connected Conservation Foundation van start

Tijdens COVID-19 samen met lokale natuurbeschermers en ondersteund door NTT en Cisco de strijd aan tegen de stropers

| NTT | 4 min | 24 september 2020 14:56
Copyright: Connected Conservation Foundation
Connected Conservation Foundation, een nieuwe Britse liefdadigheidsinstelling die vandaag van start gaat, wil alle vormen van stroperij over de hele wereld uitroeien met behulp van technologie. De stichting gaat fondsen werven voor projecten waarbij technologie ter plaatse wordt ingezet om het milieu en de wilde dieren te beschermen en lokale gemeenschappen een steuntje in de rug te geven door middel van onderwijs en nieuwe banen.
De bescherming van wilde dieren is nu belangrijker dan ooit vanwege de levensveranderende impact van het coronavirus. Het aantal stroperijen is toegenomen, en het lokale levensonderhoud dat afhankelijk is van het wildtoerisme staat onder druk. Het coronavirus heeft de plattelandseconomieën in heel Afrika uitgehold, wat heeft geleid tot een verhoogde druk op beschermde gebieden en, op sommige plaatsen, tot een forse toename van stroperij op bush-vlees en hoogwaardige wildproducten. Onmiddellijke actie is nodig om deze crisis af te wenden en bedreigde diersoorten zoals neushoorns, olifanten, leeuwen, schubdieren en tijgers te beschermen, net als vele andere soorten die in de natuurreservaten leven.
De projecten van de stichting gaan de effecten van corona tegen door lokale natuurbeschermers te voorzien van technologie waarmee zij verdachte activiteiten in natuurreservaten kunnen opsporen en aanpakken vóórdat de stroperij plaatsvindt. De projecten ondersteunen samenwerkingsverbanden die zo belangrijk zijn voor de structurele bescherming van wilde dieren. De stichting werkt ook samen met de omliggende gemeenschappen om door middel van on-the-job training voorlichting te geven over de verschillende technologische oplossingen binnen de lokale parkreservaten.
De stichting is opgericht onder leiding van Bruce ‘Doc’ Watson, medeoprichter van Dimension Data (nu onderdeel van het in 2019 opgerichte NTT Ltd.). De stichting brengt technologiepartners, natuurbeschermers en gelijkgestemde organisaties bij elkaar; alleen met een multidisciplinaire aanpak en het gebruik van conservatietechnologie kan de stroperij gestopt worden.
De stichting is opgericht om het succes van het pilotproject – Connected Conservation – voort te zetten. Dit project reduceerde de neushoornstroperij in een Zuid-Afrikaans particulier wildreservaat in de eerste twee jaar met 96 procent. Sindsdien is het project uitgebreid naar Noord-Kenia, waar nauw wordt samengewerkt met de Northern Rangelands Trust.
De stichting neemt de werkwijze van de pilot over en volgt bij natuurbescherming niet langer de bewegingen van dieren, maar van mensen. Het pilotproject maakte gebruik van een proactieve aanpak en een breed scala aan technologieën, zoals sensoren, bewakingscamera's, biometrische scanning en akoestische vezels, om zo een ’Reserve Area Network’ te vormen dat wilde dieren en de mensen die verantwoordelijk zijn voor hun veiligheid beschermt.
De combinatie van technologie die wordt gedoneerd door NTT Ltd. en Cisco, de steun van partners zoals The Vulcan Trust, Dimension Data, Mishcon de Reya en Northern Rangelands Trust, en de door individuele en zakelijke sponsors ingezamelde fondsen, helpen de stichting bij het opzetten van meer van deze succesvolle projecten in andere gebieden om nog meer diersoorten te beschermen.
Doc Watson: “Met het uitbreken van COVID-19 is het gevaar voor wilde dieren alleen maar groter geworden. Het is belangrijker dan ooit om de wereld om ons heen te beschermen en het vreselijke stropen te stoppen. Het is onze plicht om actie te ondernemen en een wereld te creëren waar dieren vrij kunnen rondlopen. Door het teruggelopen toerisme in de parkreservaten is de werkloosheid gestegen en worden er meer dieren gedood om hun vlees. We moeten reservaatbeheerders de kennis en middelen geven die nodig zijn om de lokale fauna te beschermen. De Connected Conservation Foundation bouwt voort op het succes van de pilot door lokale conservatieteams te helpen bij het inzetten van deze bewezen technologieën, en de kwetsbare natuur te beschermen en uit te breiden. Door samen te werken, hebben we echt een goede kans om het stropen wereldwijd drastisch te verminderen.”
De nieuwe stichting is gevestigd in Londen en opereert onafhankelijk onder aansturing van een raad van bestuur. De stichting wil een raamwerk en structuur bieden waarbinnen donaties en investeringen kunnen worden aangetrokken en beheerd, en zorgen voor transparantie over het hoe en wanneer inzetten van fondsen voor projecten.
Donaties aan de stichting kunnen via hun website gedaan worden. Donaties ondersteunen de reservaatprojecten in Zuid-Afrika, Kenia, Mozambique en Zambia. Primaire doel is de bescherming van neushoorns, olifanten en antilopen, en de ontvangen donaties helpen dan ook de technologie en apparatuur aan te schaffen die nodig zijn om de virtuele omheining te maken en het land waar de wilde dieren leven te beschermen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over NTT

NTT is een toonaangevende wereldwijde technology services provider. We hebben de expertise van veel bedrijven gebundeld tot één leverancier van technology services. We trekken op met partnerorganisaties over de hele wereld om tot slimme, technologische oplossingen te komen. Slim betekent voor ons data gestuurd, verbonden, digitaal en veilig.
Meer over NTT

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.