Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

Belgische oplossing maakt beheer van HR-taken in één systeem mogelijk

| Exact | 2 min | 24 september 2020 15:09
Afbeelding: Michiel Crommelinck (links) en Michiel Bearelle (rechts), co-founders Officient | Copyright: Exact

Exact lijft de Belgische HR-cloudsoftwareleverancier Officient in. Door de overname - die volgt op de toonaangevende acquisitie van Unit4 Bedrijfssoftware van vorige week - kan Exact een breder en geïntegreerd software-aanbod leveren en geautomatiseerde HR-procesondersteuning bieden.

Alle HR-taken in één systeem

Officient maakt het mogelijk om HR-taken te beheren binnen één enkel cloudplatform. Denk aan beloningen, contracten, afwezigheid, wagenpark, beoordelingen en personeelsgegevens. Deze geïntegreerde processen zorgen ervoor dat bedrijven wendbaarder worden, omdat HR-taken efficiënt kunnen worden uitgevoerd zonder dat er ingewikkelde koppelingen tussen systemen nodig zijn.

Phill Robinson, CEO van Exact, zegt: “In de afgelopen jaren heeft Exact zijn online salaris-oplossingen uitgebreid met veel nieuwe functies. We zien echter een groeiende vraag van klanten die zoeken naar een oplossing die aan al hun HR-administratie- en procesbehoeften voldoet. Met Officient hebben we de perfecte partner gevonden om aan deze behoefte te voldoen. We zijn onder de indruk van de snelheid waarmee ze een indrukwekkend klantenbestand hebben aangetrokken. Deze overname past in onze strategie om te groeien via een combinatie van organische doorontwikkeling en de integratie van overgenomen producten. Bovendien blijven we bouwen aan onze aanwezigheid in België nadat we in december vorig jaar het Belgische boekhoud- en bedrijfsmanagementsoftwarebedrijf WinBooks overnamen.”

Michiel Bearelle, medeoprichter bij Officient: “We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de Exact groep, want dit stelt ons in staat om te innoveren en sneller te groeien. We hebben de ambitie om de komende jaren de dominante leverancier van HR-software in de Benelux te worden, een visie die door Exact wordt gedeeld. Ons productportfolio en marktkennis, samen met de verworven marktpositie van Exact, zullen helpen om van Officient de komende jaren een nog groter succesverhaal te maken. We kijken ernaar uit om Officient te blijven leiden als oprichters samen met onze medewerkers, partners en klanten.”

Filip Baptist, CEO van HR-dienstverlener Securex, over hun bestaande samenwerking met Officient: “Onze mkb-klanten en partners zoals boekhouders en accountants kunnen blijven vertrouwen op de unieke softwareoplossingen die we hen bieden. Dankzij Exact kunnen ze straks nog verder gaan, met een nog bredere geïntegreerde kijk op hun HR-processen, loonbeheer en financiële administratie in één systeem. Onze succesvolle samenwerking met Officient zal ervoor zorgen dat Securex de hoogst aangeschreven HR-dienstverlener in België blijft.”

HR moet wendbaarder worden

Officient is een jong en innovatief bedrijf dat snel heeft gereageerd op veranderende HR-trends. Officient integreert vandaag veel payroll providers (‘sociaal secretariaten’) in België en heeft soortgelijke afspraken met providers in Nederland en Luxemburg. In slechts drie jaar tijd heeft Officient meer dan 4.000 klanten verworven, die op hun beurt HR-diensten leveren aan meer dan 35.000 werknemers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Exact

Exact is opgericht in 1984 en heeft het hoofdkantoor in Delft. Exact ontwikkelt software voor financieel management, ERP en HR-salarisadministratie voor MKB-bedrijven. Klanten van Exact zijn vooral actief in de accountancy, productie, professionele dienstverlening, groothandel, logistiek en de bouwsector. Exact biedt het meest complete portfolio aan bedrijfssoftware voor MKB-bedrijven.
Meer over Exact

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.