DigiCert en ServiceNow vereenvoudigen certificaatbeheer

DigiCert CertCentral® nu beschikbaar als enige complete oplossing voor TLS Lifecycle Management in ServiceNow, voor hogere productiviteit en een gestroomlijnde beveiliging

| DigiCert | 3 min | 24 september 2020 15:25
Afbeelding: TLS Certificate Management screenshot | Copyright: ServiceNow
DigiCert, de wereldwijd toonaangevende leverancier van TLS/SSL-, IoT- en PKI-oplossingen, heeft vandaag de samenwerking bekendgemaakt met ServiceNow, marktleider op het gebied van digitale workflows. Hun doelstelling is het vereenvoudigen van certificaatbeheer met behulp van een uitgebreide DigiCert CertCentral®-applicatie binnen ServiceNow.

'Via deze samenwerking helpen we bedrijven hun digitale transformatie vlotter te laten verlopen. Dat doen we door IT-teams te voorzien van eenvoudig en geautomatiseerd certificaatbeheer in ServiceNow', vertelt Sree Subramaniam, Director of Product Management, ITOM bij ServiceNow.

'We zijn verheugd bekend te kunnen maken dat we ons toonaangevende product CertCentral gaan integreren in ServiceNow', zegt Steve Durham, Director of Product Management bij DigiCert. 'Het verlopen van TLS-certificaten heeft al een paar keer tot service-uitval geleid. Door CertCentral te integreren in ServiceNow Certificate Inventory and Management geven we onze klanten de mogelijkheid de uitgifte en andere beheertaken voor certificaten te automatiseren. Dat zorgt voor minder uitval, goede naleving van de voorschriften en gestroomlijnde operationele activiteiten.'

Als gevolg van de digitale transformatie, de toenemende vraag naar digitale certificaten en de steeds kortere levensduur daarvan, is de werkdruk voor IT-afdelingen aanzienlijk gestegen. Het CA/Browser Forum schrijft voor dat een certificaat binnen 24 uur moet worden vervangen wanneer bijvoorbeeld een sleutel is gecompromitteerd. Die vervanging moet binnen vijf dagen plaatsvinden wanneer informatie is gewijzigd of er technische gegevens ontbreken in de inhoud van het certificaat. Certificaten beheren met behulp van spreadsheets en herinneringen is niet langer een levensvatbare optie.

Voor het managen van de grote hoeveelheid openbare TLS-certificaten en de vele wijzigingen die daarin worden aangebracht, hebben bedrijven een geautomatiseerde, slimme workflow nodig. Alleen daarmee kunnen ze de kostbare gevolgen van verlopen of ongeldige certificaten vermijden. Volgens een onderzoek van IBM kan het soms wel dagen duren om grootschalige uitval door verlopen of ingetrokken certificaten te verhelpen; daarbij kunnen de kosten oplopen tot wel 500.000 dollar per uur. Dankzij DigiCert en ServiceNow profiteren bedrijven van de beste digitale workflows voor certificaatbeheer en kunnen ze al hun IT-activiteiten managen op een centrale locatie: de ServiceNow-applicatie.

Met CertCentral Manager App in ServiceNow kunnen gebruiker en beheerders de volledige levenscyclus van certificaten beheren door het volgende te doen:
  1. Certificaten aanvragen, bewerken en downloaden.
  2. Aanvragen goedkeuren, afwijzen en bewerken, en gebruikers beheren.
  3. Rollen toewijzen voor een optimale workflow.
  4. De registratiepagina aanpassen met extra velden.
  5. E-mailsjablonen aanpassen met extra instructies.
De CertCentral Manager App is gemakkelijk te installeren en vereist geen code, scripts of onderhoud. DigiCert is het enige bedrijf dat turnkey-integratie biedt met ServiceNow. Ook worden voorkeuren gesynchroniseerd tussen CertCentral en ServiceNow, zodat er geen extra setup of configuratie nodig is.

DigiCert en ServiceNow zijn gerenommeerde leveranciers van zakelijke IT-oplossingen en beveiliging, die beide zo'n 80% van de bedrijven in de Fortune 500 tot hun klanten mogen rekenen. Dankzij hun vooraanstaande positie en grote marktaandeel kunnen hun klanten rekenen op innovatieve oplossingen. Belangrijk bij deze samenwerking zijn dan ook de behoeften van hun gezamenlijke Fortune 500-klanten.

Ga voor meer informatie naar https://www.digicert.com/certificate-management/#ServiceNow.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DigiCert
DigiCert is de wereldwijd toonaangevende leverancier van schaalbare TLS/SSL, IoT- en PKI-oplossingen voor identiteit en encryptie. De innovatiefste bedrijven ter wereld vertrouwen op de expertise van DigiCert op het gebied van identiteit en encryptie, voor hun webservers en Internet of Things-apparaten. DigiCert ondersteunt TLS en andere digitale certificaten voor PKI-implementaties op elke schaal met zijn oplossing voor het beheer van de levenscyclus van certificaten, CertCentral®. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende platform voor certificaatbeheer, de snelle en bekwame klantenservice en hun toonaangevende beveiligingsproducten.
Meer over DigiCert
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.