HMD Global introduceert wereldwijde IoT- en enterprise device roaming-oplossing met centraal SIM-beheer ‘HMD Connect Pro’

Ook wereldwijd werkende Nokia 8.3 5G-smartphone nu beschikbaar

| HMD Global | 3 min | 25 september 2020 11:24
HMD Global, home of Nokia smartphones, kondigt HMD Connect Pro aan, een wereldwijde roaming SIM-oplossing voor IoT en zakelijk gebruik. Met HMD Connect Pro kunnen bedrijven simkaarten centraal beheren, profiteren van veilige connectiviteit en volledig transparante kosten. De introductie van HMD Connect Pro geeft verder vorm aan de groei naar een gecombineerd hardware- en dienstenbedrijf. Tevens laat HMD Global weten dat de Nokia 8.3 5G beschikbaar is.

HMD Connect Pro biedt bedrijven een gemakkelijkere manier om smartphones en andere apparaten wereldwijd verbonden te houden. Het is een holistische service voor organisaties die op zoek zijn naar veilige en transparante wereldwijde roaming-dekking. De service biedt gecentraliseerd SIM-beheer, wat zorgt voor kostenbeheersing en fraudepreventie, met veilig gerouteerde real-time informatie over datagebruik, live diagnostiek en probleemoplossing. Daarnaast biedt HMD Connect Pro flexibiliteit en een eenvoudige, robuuste SIM-beheerconsole tegen transparante tarieven die aansluiten op gebruikersbehoeften, ongeacht het aantal landen waarin een bedrijf actief is.

Flexibele wereldwijde connectiviteit

Met meer dan 600 netwerken in meer dan 160 landen biedt HMD Connect Pro mondiale dekking. De 4G / LTE-ondersteuning, samen met 2G en 3G waar nodig, voldoet aan de connectiviteitsbehoefte voor zakelijk gebruik of IoT-implementatie.

De flexibele ‘pay-as-you-go’ roaming biedt met volledige transparantie over kosten en concurrerende prijsmodellen de zekerheid over onkosten. Klanten betalen alleen voor wat ze gebruiken. De service is aanpasbaar aan zakelijke behoeften, hoe vaak deze ook veranderen, waardoor gebruikers snel profiteren van de flexibiliteit ervan.

Gecentraliseerd SIM-beheer

De browsergebaseerde beheerconsole biedt IT professionals centrale controle over de volledige HMD Connect Pro SIM-vloot. De console geeft direct toegang tot controle op SIM-kaart niveau, zowel voor actieve als opgeschorte kaarten, en de vrijheid om deze te beheren ongeacht waar ter wereld de SIM-kaart zich bevindt - een voor een of gegroepeerd.

De console kan aangepast worden naar wens, door bijvoorbeeld:
  • Het instellen van triggers, acties en notificaties rondom belangrijke zaken.
  • Live diagnostiek voor systeemoverzicht en eenvoudige probleemoplossing op elk moment.
  • Het activeren of onderbreken van elke unieke simkaart met slechts een simpele klik, zonder inmenging door de gebruiker. Het IMEI-slot stuurt een melding als de simkaart in een ander device wordt geplaatst.

Wereldwijd werkende 5G smartphone

De Nokia 8.3 5G is ‘s werelds eerste wereldwijd werkende 5G Nokia-smartphone. Het is de eerste smartphone die gebruik maakt van Qualcomm’s 5G RF Front-end module-oplossing, als onderdeel van het Qualcomm Modulaire Platform. De Nokia 8.3 5G brengt daardoor meer dan 40 verschillende RF-componenten samen in één module en beschikt over het hoogste aantal nieuwe 5G frequentiebanden, van 600 hmz tot 3,8 GHz. Dit maakt de Nokia 8.3 niet alleen een wereldwijd bruikbaar toestel, maar ook een toekomstbestendige smartphone. Nokia 8.3 5G is onderdeel van het Android Enterprise Recommended programma met drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates.

Prijs en beschikbaarheid

HMD Connect Pro zal vanaf oktober 2020 beschikbaar zijn voor ondernemingen en wederverkopers, te beginnen met Australië, Finland, Frankrijk, Indonesië, Italië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie https://www.nokia.com/phones/enterprise-smartphones.

De Nokia 8.3 5G is vanaf 9 oktober in Nederland verkrijgbaar en wordt geleverd in Polar Night, met een gemiddelde wereldwijde verkoopprijs van 579,00 EUR voor 6/64 en 649,00 EUR voor een 8/128 configuratie.

“Security staat centraal bij alles wat we doen bij HMD Global. Veilige hardware en software, beveiligde services voor consumenten en nu beveiligde services voor onze zakelijke klanten. De introductie van HMD Connect Pro bouwt ons service-aanbod verder uit, als onderdeel van de bedrijfstransformatie naar een aanbieder van mobiele apparaten én diensten. We bieden een bijna grenzeloze wereldwijde roaming-ervaring voor zakelijke klanten, waarbij security en gebruiksgemak voor zowel IT professionals en eindgebruikers voorop staan”, zegt Stefan De Clerck, General Manager bij HMD Global Benelux.

“Onze zakelijke klanten kunnen geen risico's nemen op het gebied van security of functionaliteit. Met HMD Connect Pro geven we bedrijven een veilige en betrouwbare oplossing waarop ze kunnen vertrouwen. En dankzij de lancering van Nokia 3.4 en de Nokia 8.3 5G groeit ons Android Enterprise Recommended-portfolio uit tot een totaal van 20 verschillende veilige smartphones waardoor onze klanten meer keuze hebben dan ooit tevoren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HMD Global

HMD Global is het huis van de Nokia-telefoons. HMD ontwerpt en verkoopt een reeks smartphones en gespecialiseerde telefoons voor een brede waaier van consumenten en in verschillende prijscategorieën. HMD is de trotse exclusieve licentienemer van het Nokia-merk voor telefoons en tablets en zet sterk in op innovatie en kwaliteit. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation.
Meer over HMD Global

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.