Equinix rolt Rakuten Communications Platform internationaal uit via Platform Equinix

Wereldwijd ecosysteem van Platform Equinix® maakt internationale uitrol van Rakuten Mobile services mogelijk

| Equinix | 2 min | 26 september 2020 10:47
Gewaardeerd
Copyright: Equinix
Equinix werkt samen met Rakuten Mobile Singapore Pte. Ltd., een dochteronderneming van Rakuten Mobile, om Rakuten Communications Platform (RCP) uit te rollen op Platform Equinix. Dit maak de services van Rakuten Mobile wereldwijd beschikbaar voor operators en zakelijke klanten. De implementatie start in Singapore en Los Angeles, maar toekomstige uitbreidingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië-Pacific staan ook gepland.

Uitbreiding buiten Japan

Rakuten Mobile kan met de implementatie van Equinix hun platform sneller internationaal uitbreiden. Door gebruik te maken van de wereldwijd gedistribueerde en betrouwbare netwerkinfrastructuur van Platform Equinix, kan Rakuten Mobile veilige en snelle netwerkdiensten leveren aan klanten buiten Japan. Hierbij profiteert het bedrijf van het wereldwijde ecosysteem van netwerk- en cloudserviceproviders op Platform Equinix.

"We zijn verheugd om samen met ondersteuning van Equinix onze telecommunicatieactiviteiten van het Rakuten Communications Platform wereldwijd uit te breiden”, vertelt Tareq Amin, Chief Technology Officer bij Rakuten Mobile. “Equinix' wereldwijde aanwezigheid, hoogwaardige datacenters en sterke netwerkmogelijkheden maken hen de ideale partner voor de implementatie van cloud-native netwerken met telecom- en enterprise-bedrijven."

Essentiële services

Rakuten Mobile is van plan om RCP aan te bieden als een set van essentiële services. Met deze set hebben overheden, telecombedrijven en andere organisaties een manier om eenvoudig en tegen lage kosten volledig cloud-native netwerkservices te bouwen en te implementeren. Rakuten Mobile koos voor Platform Equinix vanwege de plannen om RCP wereldwijd uit te rollen. De verwachting is dat Equinix’ internationale aanwezigheid en betrouwbare infrastructuur een integraal onderdeel gaat zijn van de groei van RCP.

Justin Dustzadeh, Chief Technology Officer bij Equinix: "We hebben een intensieve samenwerking met Rakuten Mobile. De eerste fase van de implementatie in Singapore en Los Angeles legt de basis voor de toekomstige, internationale uitbreiding van hun mobiele activiteiten. Met Platform Equinix kan Rakuten Mobile profiteren van onze wereldwijde aanwezigheid en betrouwbare netwerkecosystemen om hoge snelheid, lage latency en veilige diensten te leveren aan klanten over de hele wereld. We kijken ernaar uit om deze samenwerking voort te zetten en zijn benieuwd wat de toekomst in petto heeft."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Equinix

Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.