Europese Commissie gebruikt AWS om te reageren op COVID-19

De Europese Commissie (EC) gebruikt de technologie van Amazon Web Services om aan de vereisten van de pandemie voor burgers en medewerkers te kunnen voldoen

| AWS | 4 min | 26 september 2020 11:33
Afbeelding: Digitale Commissie — Conceptueel model | Copyright: Europse Commissie
De Europese Commissie is de uitvoerende tak van de Europese Unie (EU), verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de EU.

De Commissie heeft de afgelopen jaren een ‘cloud-first'-beleid voor haar IT-systemen ingevoerd om sneller te innoveren en meer digitale diensten te leveren om de EU-burgers beter van dienst te zijn.

Het hebben van dit soort robuuste technologie, ondersteund door sterke technologiepartners, is belangrijker dan ooit voor de EC tijdens de COVID-19-pandemie.

Gedurende de crisis heeft de Commissie de technologie van Amazon Web Services (AWS) gebruikt om de continuïteit van sommige van haar diensten te waarborgen, zoals het bieden van veilige toegang tot essentiële informatie aan burgers.

Versnellen van digitale strategie

Voordat de COVID-19-crisis begon, had de Commissie al een digitale strategie aangenomen om de dagelijkse werkzaamheden sneller en efficiënter te maken.

De pandemie heeft de waarde van deze strategie aangetoond waarbij het belang van voorbereiding en flexibiliteit in een snel evoluerende situatie benadrukt wordt. Ook heeft dit de noodzaak van het gebruik van digitale processen, zoals e-handtekeningen, in het werk van de Commissie versneld.

Dankzij de cloud kon de EC de meeste van deze processen snel door de hele organisatie implementeren. De bestaande digitale- en cloudstrategie stelde de Commissie in staat om tijdig te reageren op de uitdagingen van de pandemie waarbij tegelijkertijd de digitale transformatie gecontinueerd kon worden door middel van veerkrachtige en robuuste IT-systemen.

Thuiswerken mogelijk maken voor ontwikkelaars

De Commissie heeft meer dan 32,000 werknemers waaronder meer dan 3,000 ontwikkelaars. Toen de COVID-19-crisis begon, duurde het maar een paar dagen voordat velen van hen op afstand konden werken.

Om continuïteit te waarborgen voor de ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en het onderhoud van digitale bedrijfsoplossingen op gebieden zoals besluitvorming van bedrijven, documentbeheer, financieel beheer, marktonderzoek en ondersteunende diensten aan burgers en bedrijven in de EU, heeft de Commissie besloten het initiatief 'Service for Developers' op te schalen.

Service for Developers is een virtuele desktopservice waarmee ontwikkelaars vanuit huis in de cloud kunnen werken om applicaties te bouwen en te onderhouden. De eerste versie van dit 'thuiswerken'-pakket voor ontwikkelaars is gebouwd op AWS, om de desktoplevering te vereenvoudigen en gegevensbeveiliging te garanderen.

Door toegang te hebben tot deze service, kunnen de ontwikkelaars van de Commissie zelfstandige werkstations gebruiken in een veilige en flexibele omgeving vanuit hun huis.

Virtueel miljoenen ophalen

In mei organiseerde de EC de ‘Coronavirus Global Response Pledging Conference’. Een livestream evenement om een ??doelstelling van € 7,5 miljard op te halen om een ??wereldwijde respons op de ontwikkeling en universele inzet van diagnostiek, behandelingen en vaccins tegen het coronavirus op gang te brengen. Sinds het event heeft de Commissie € 9,8 miljard aan toezeggingen geregistreerd; dit is meer dan de oorspronkelijke doelstelling van € 7,5 miljard.

AWS bood live assistentie aan het evenement, ter ondersteuning van de andere diensten van de Commissie, maar versterkte ook de beveiliging en stelde het groeiende aantal kijkers in staat om live mee te kijken.

Op 27 juni organiseerde de Commissie samen met de internationale belangenorganisatie Global Citizen een daaropvolgende ‘Global Pledging Summit’. Beide evenementen hebben bijgedragen aan het ophalen van € 15,9 miljard om het coronavirus te bestrijden en wereldwijd herstel te verzekeren.

De crisis hacken

De Commissie heeft ook de technische gemeenschap samengebracht om oplossingen te vinden voor COVID-19 en de gevolgen ervan.

De EC organiseerde de #EUvsVirus hackathon challenge; een hackathon en daaropvolgend ‘matchathon’ evenement, waar de finalisten van de hackathon werden gematcht met een reeks partners om hun ideeën te helpen ontwikkelen.

Tijdens de hackathon presenteerden meer dan 21.000 deelnemers in 3.500 teams ideeën aan een deskundige jury bestaande uit academici, overheden, zakelijke partners en venture capitalists. De jury selecteerde 120 projecten om door te gaan naar de matchathon, die volgens de Commissie de grootste matchmaking-oefening ooit in de wereld werd met 1.500 samengestelde bijeenkomsten en meer dan 2.000 nieuwe partnerschappen.

AWS ondersteunde beide evenementen en helpt nu alle 120 geselecteerde projecten om hun ideeën te realiseren via het AWS Activate-programma, dat is ontworpen om startups te helpen bij het opbouwen van hun bedrijf.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.